bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chceš si vybrat číslo? Nejdřív se ukaž! Zegras s Drysdalem poznali tradici Kačerů

24. srpna 2022, 15:15

Tomáš Zatloukal

Zažily to i ty největší klubové legendy, co dovedly Anaheim k dosud jedinému Stanley Cupu. Ryan Getzlaf si odkroutil nováčkovskou sezonu s jednapadesátkou na dresu, Corey Perry coby zelenáč nosil numero 61. Až poté si mohli obléknout trikot s patnáctkou, respektive desítkou. Čísly, pod nimiž si kanadské machry vybaví celý hokejový svět. Jaká se stanou synonymem pro Trevora Zegrase s Jamiem Drysdalem?

Zegras má za sebou čarovnou první sezonu v NHL.

Bavil ekvilibristickými kousky, včetně přihrávky vzduchem na Sonnyho Milana, lakrosového gólu a také poslepu proměněného nájezdu při All-Star Game. Střílel góly, vymýšlel akce pro spoluhráče, vynikal pohybem i prací s kotoučem. Usiloval o Calder Trophy, skončil druhý.

To vše s šestačtyřicítkou na zádech, kterou teď může konečně odpárat.

Spekulovalo se, zda si vybere třináctku, nebo sáhne po numeru, s nímž si každý dlouholetý fanda NHL nejspíš spojí především finskou legendu Saku Koiva. Zegras nakonec bere právě číslo 11.

Kromě Koiva jej nosil v klubových dějinách Ducks třeba Daniel Sprong, Jeff Friesen, Mathieu Schneider či Valerij Karpov.

První kompletní sezonu v Anaheimu má za sebou i Drysdale, a tak si podobně jako před časem Cam Fowler (54 vyměnil za 4) mohl na dres zvolit oblíbené numero. Čtyřiatřicítku vystřídá na jeho trikotu šestka.

Tu v kalifornském klubu dosud vozili na hřbetu jen zadáci, Drysdale pokračuje v tradici a naváže na borce jako Doug Houda, Vitalij Višněvskij, Sean Hill, Simon Depres nebo Ben Lovejoy.

Obě vycházející hvězdy se setkají s fanoušky Kačerů, podepíšou jim dresy se svými novými numery. Zegras hrával s jedenáctkou za Mid Fairfield Rangers i americkou repre, Drysdale býval zvyklý na čtyřku.

Orrovské číslo ovšem patří v Anaheimu Fowlerovi.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.