Rusové svůj podíl v projektu Oaks Prague prodali. Nyní ho získal miliardář Pražák

Investiční společnost Kaprain miliardáře Karla Pražáka získala většinový podíl v developerském projektu Oaks Prague v Nebřenicích u Prahy. Podíl získala od dosud jediného akcionáře, advokáta a investora Bohumila Koutníka, informuje server Hospodářských novin HN.cz. Hodnota transakce není známa.

Luxusní vesničku v blízkosti hlavního města začali stavět ruští podnikatelé Alexander Abramov a Alexander Frolov. Po vypuknutí války na Ukrajině letos v únoru projekt prodali Koutníkově firmě Eurocapital SE.

Skupina Kaprain získala majoritní podíl od Koutníka, kterému již dříve poskytla částečné financování na koupi projektu od předchozích zahraničních majitelů. Koutník zůstává minoritním akcionářem, uvedl Kaprain v dnešní tiskové zprávě.

„Do projektu Oaks Prague vstupujeme s jednoduchým cílem – maximálně využít a dále rozvíjet jeho potenciál,“ uvedl ředitel developmentu skupiny Kaprain Jan Kozler. Podle něj projekt obohatí život nejen rezidentům, ale i lidem v okolí.

Součástí projektu je školka i golfové hřiště

Podle Hospodářských novin původní ruští vlastníci investovali do projektu zhruba čtyři miliardy korun. Do českých rukou se dostal za ani ne polovinu této částky, uvádí server.

Luxusní vesničku v Nebřenicích v okrese Praha-východ začali stavět před šesti lety ruští spolumajitelé ocelářského koncernu Evraz Abramov a Frolov. Z rozsáhlého komplexu je zatím dokončena, rozestavěna nebo v přípravě první více než stovka apartmánů a vil. První obyvatelé je převezmou na podzim tohoto roku, uvedl Kaprain. Postupně má v Oaks Prague bydlet téměř 500 rodin. Ty budou mít k dispozici novou školku, obchody i zázemí pro volnočasové vyžití, včetně golfového hřiště.

Nový většinový majitel projektu Oaks Prague Pražák je bývalým spolupracovník zakladatele finanční skupiny PPF Petra Kellnera. Patří mu ústecká chemička Spolchemie, pražské outletové centrum Pop, obchodní projekt Pařížská 25, kancelářský komplex Harfa a také hokejový klub Sparta Praha.

red