Chrudimské noviny I přes jeden velkolepě odklizený autovrak je čistší město stále nesplněným snem mnoha voličů

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

I přes jeden velkolepě odklizený autovrak je čistší město stále nesplněným snem mnoha voličů

Chrudim – Akcí tohoto týdne se prozatím stalo odtažení jednoho autovraku. Starosta František Pilný (ANO 2011) si k tomu zavolal i kameramana. Ten tak mimoděk zdokumentoval, kolik dlouhých měsíců trvalo, než autovrak konečně zmizel. Parkoviště před finančním úřadem totiž hyzdil už od loňského podzimu. Následný úklid rozvířil i debatu na téma čistšího města, které politici tak rádi voličům  slibují.

Autovrak zkrášloval parkoviště od podzimu 2021.  Foto: Chrudimské noviny

Po odtaženém autovraku zbyl stejně jako při odtahu z Ptačích ostrovů nepořádek. Na rozdíl od Aleše Nunváře (Piráti) si ovšem starosta úklid pohlídal a vše tak proběhlo do druhého dne, zatímco uklid Ptačích ostrovů by se nejspíš bez upozornění Chrudimských novin ani nekonal. 

Má takto vypadat v centru udržovaný chodník?  Foto: Chrudimské noviny

Zvláštní na tom některým občanům připadá, že Technické služby jako by pracovaly, jen když jim to někdo z radních přikáže. Ale úklid by samosebou logicky jednou přijít musel na řadu. Pokud se to ale dá na příkaz urychlit, měl dávno starosta zburcovat úklidovou četu i do dalších lokalit.

Schody se v zimě neudržují, hlásá cedule o kousek dál.  Foto: Chrudimské noviny

„Pokaždé, když jdu například po Širokých schodech, tak si říkám, že to je tedy vizitka. Dále fortny, chlouba města nebo spíš ostuda. A co Kopanice? Vše centrum města, přístupové cesty na náměstí. Asi by se měl pan Kolář někdy projít po městě,“ komentovala skutečnou situaci okolo slibovaného čistějšího města Věra Svobodová a přiložené fotografie dokumentující dlouhodobý stav jí dávají bohužel za pravdu.

Slepičí schody.  Foto: Chrudimské noviny

Volič by se potom klidně mohl ptát, zda se těmito kouty Chrudimi procházejí i všechny ty volební strany, které čistší město slibovaly, slibují dál, a co pro to ve skutečnosti udělaly, když to všude vypadá, jak to vypadá. Očividně nic.

Zdroj: FB

Petra Vintrlíková

Reklama

Obrázek uživatele emik
#10461 emik 31. Srpen 2022 - 23:50
Je na čase kandidovat a všechno vyřešit.