QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V zoo se budou loučit s prázdninami, chystá se celodenní program

25.08.2022 18:16

"Ahoj prázdninám, je tu opět škola"! Tak se jmenuje akce, která se bude konat ještě před začátkem školního roku v plzeňské zoo. Pro děti je připravený bohatý celodenní program.

DSC_4404

Loučení s prázdninami proběhne v sobotu 27. srpna v Zoologické a botanické zahradě města Plzně.

„Celodenní program od 10 do 17 hodin v centrální části areálu s vyvrcholením před Tropickým pavilonem nabídne bohatý dovednostní a vědomostní program. Oblíbená soutěžní naučná stezka připomene blížící se nový školní rok a zavede je do improvizované zooškoly,“ uvedl František Hykeš ze zoologické zahrady.

Děti si ještě před nástupem do školy vyzkouší své znalosti a dovednosti. „A to v několika předmětech. Namátkou při tělocviku, zoologii, botanice, výtvarné výchově. Za správné odpovědi získají úspěšní soutěžící tradičně sladkou chladivou odměnu v podobě tradiční české zmrzliny,“ dodal Hykeš.

Při návštěvě zoo se můžete podívat i na lvy v novém výběhu. Zrekonstruovaný lví výběh v Zoologické a botanické zahradě města Plzně procházel více než půl roku rozsáhlou rekonstrukcí. Otevřel se 28. června.

Celá zrbusu nová expozice je zasazená do kontextu severní Afriky, Maroka, kde se tento poddruh ve volné přírodě vyskytoval. „Nedávno jsem v Maroku dokonce byl a můžu vám všem říct, že to tady opravdu vypadá autenticky. Postavit křivé marocké stavby byla pro dělníky opravdu výzva," řekl při slavnostním otevřením Jiří Trávníček, ředitel zoo. Více jsme psali ZDE.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24