fbpx

Bitcoin poprvé od června překonal hranici 25 000 dolarů na pozadí kryptografické rallye0

Kryptoměny se v první polovině roku potýkaly s problémy, protože Federální rezervní systém zvýšil sazby, aby bojoval proti tvrdošijně vysoké inflaci, a ceny bitcoinu, etheru a dalších tokenů klesly o více než 50 %.

Kryptoměny se v první polovině roku potýkaly s problémy, protože Federální rezervní systém zvýšil sazby, aby bojoval proti tvrdošijně vysoké inflaci, a ceny bitcoinu, etheru a dalších tokenů klesly o více než 50 %.

Bitcoin poprvé od poloviny června na chvíli překonal hranici 25 000 dolarů, s tím, jak pokračovala dynamika díky neočekávaně horší inflaci v USA. Také druhá největší kryptoměna Ethereum ve stejnou dobu zaznamenala pokrok.

Největší kryptoměna v neděli vzrostla až o 2,2 % na 25 031 dolarů, což je nejvyšší úroveň od 13. června (zkuste si nejlepší bitcoin peněženka). V 6:00 newyorského času se obchodovala kolem 24 750 USD a rostla již pátý den v řadě, k čemuž přispěly údaje o indexu spotřebitelských cen v USA, které byly nižší než očekávání. Ether posílil až o 2 % na 2 030,50 USD, když v sobotu poprvé od 31. května překonal hranici 2 000 USD, a to díky optimismu ohledně dokončení tolik očekávaného softwarového upgradu jeho blockchainu známého jako Merge.

„Příští tisk CPI bude zveřejněn pouhé dva dny před Merge, v té chvíli očekáváme, že před událostí se do trhu promítne velké množství hybných sil.,“ uvedl v páteční poznámce Sean Farrell, stratég pro digitální aktiva společnosti Fundstrat. „Dlouhodobí a ‘’střednědobí’’ investoři by se měli snažit využít případných poklesů jako nákupních příležitostí.“

Kryptoměny se v první polovině roku potýkaly s problémy, protože Federální rezervní systém zvýšil sazby v rámci boje proti tvrdošíjně vysoké inflaci, přičemž ceny bitcoinu, etheru a dalších tokenů klesly o více než 50 %. Vzhledem k tomu, že údaje o inflaci v USA v minulém týdnu dopadly pod očekávání, což potenciálně otevírá cestu k méně agresivnímu zpřísňování ze strany Fedu, riziková aktiva, jako je index Nasdaq 100, se posunula vpřed – což pomohlo podpořit zisky kryptoměn, které byly s tímto ukazatelem akcií po celé měsíce silně korelovány.

„Kromě zvýšených objemů derivátů také spekulujeme, že investoři do kryptoměn mohou začít více riskovat,“ uvedl Farrell s odkazem na nárůst zůstatku zabaleného Bitcoinu, který lze použít jako kolaterál v decentralizovaném financování na Ethereu, na vrcholu nárůstu rychlosti stablecoinu z minulého týdne, který ukazuje na větší aktivitu na řetězci.

To přispívá navíc k pozitivnímu vývoji pro Ether, protože Ethereum blockchain Merge se nyní pravděpodobně stane kolem 15. září, spoluzakladatelem sítě, řekl Vitalik Buterin po závěrečné testovací fázi známé jako Goerli před několika dny. Merge představuje přechod ve způsobu ražení tokenů Ether a ověřování transakcí, a to od těžby bloků pomocí složitých výpočetních hádanek v rámci metody proof-of-work směrem k proof-of-stake. Podle společnosti Genesis Global Trading se navíc někteří investoři staví do pozice, aby mohli potenciálně těžit z případného forku, který by zachoval proof-of-work Ether.

„Ether je v současné době hnán novými fundamenty (tokenomika po Merge), spekulativním prvkem (fork ETH PoW, o kterém se toho zatím mnoho neví) a také celkovým makro sentimentem,“ napsali v pátek stratégové společnosti Genesis, Noelle Achesonová a Willis Croft. „Přestože si v posledních dnech vydechli, realizovaná volatilita od minim ze začátku roku poskočila, což jednak odráží rostoucí zájem a jednak slouží jako připomínka širšímu investičnímu světu, že přesvědčivé příběhy na kryptotrhu nejsou nikdy daleko.“

Foto: https://www.pexels.com/

Autor: Komerční sdělení