Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hledá se vánoční strom na jihlavské náměstí. Musí být vyšší než 12 metrů a dobře přístupný

Ačkoliv je srpen a konec letních prázdnin, tak je už nyní třeba začít plánovat letošní Vánoce a adventní program. Ten každoročně startuje rozsvícením vánočního stromu. Jihlavská radnice žádá veřejnost, která by mohla pomoci s nalezením tohoto tradičního symbolu Vánoc.

„Pokud máte k dispozici vzrostlý jehličnan - smrk nebo jedli - zhruba 12 a více metrů vysoký a uvažujete, že ho pokácíte, rádi se ho ujmeme. Zdobil by Masarykovo náměstí od první adventní neděle až do Tří králů,“ uvedl vedoucí odboru školství Tomáš Koukal.

Pro vedení města je důležité, aby hledaný jehličnan byl na dobře přístupném místě, kam by si pro něj dojel jeřáb s nakladačem. „Pokud budete mít možnost, zašlete nám fotku stromu i s popisem místa, kde se nachází – parcelní číslo a katastr na email alena.zapotocna@jihlava-city.cz. Případně volejte na telefonní číslo 737 547 345," říká Lucie Maxová z jihlavského tiskového oddělení.

Lidé, kteří mohou strom nabídnout, se mohou obrátit i na vedoucího odboru školství Tomáše Koukala, a to na telefonním čísle 605 206 159. „Děkujeme všem předem za zaslané nabídky. Věřím, že si společně uděláme hezký advent a Vánoce na náměstí v Jihlavě,“ dodal.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Ježkovy oči

Štítky Vánoce, advent, strom, radnice, město, Jihlava, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledá se vánoční strom na jihlavské náměstí. Musí být vyšší než 12 metrů a dobře přístupný | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.