Před týdnem se jeho jméno objevilo v případě napadení rozhodčího plzeňským hráčem Qosém v utkání Fortuna ČFL, nyní je předseda trutnovského OFS MAREK PILNÝ na scéně znovu.

Fotbalista plzeňské Viktorie Kristi Qose v ligovém zápase proti Pardubicím, v němž odehrál první poločas.
Tvrdý trest pro posilu Plzně. Qose dostal za napadení sudího čtyři měsíce

Etická komise Fotbalové asociace České republiky ve čtvrtek na svém zasedání rozhodla ve věci disciplinárního řízení EK 2/22 tak, že za disciplinární přečin narušení regulérnosti utkání či soutěže uložila dlouholetému rozhodčímu z Trutnova disciplinární trest zákazu účasti na všech aktivitách spojených s FAČR na dobu dvou let. Ke všemu pak ještě peněžitou pokutu ve výši 25000 korun.

Důvod? „Pilný si z pozice asistenta hlavního rozhodčího nechal slíbit peněžité plnění ze strany Romana Rogoze jednajícího za členský klub FC Slavoj Vyšehrad za ovlivnění utkání Fortuna ČFL TJ Slovan Velvary – FC Slavoj Vyšehrad hraného dne 30. 3. 2019, čímž spáchal disciplinární přečin podle §64 odst. 1 písm. a) DŘ,“ stojí v Rozhodnutí etické komise.

Osmačtyřicetiletý arbitr má nyní 5 dnů na to, aby proti rozhodnutí podal odvolání k Odvolací komisi FAČR. A dá se předpokládat, že na něm Pilný již pracuje. Vyčíst to lze ze sdělení, které zaslal v pátek ráno všem oddílům hrajícím mistrovské soutěže pod Okresním fotbalovým svazem Trutnov.

Marek Pilný z Trutnova je stále aktivním fotbalistou, rozhodčím a zároveň i předsedou Okresního fotbalového svazu Trutnov.
Takřka rok klid, teď zpátky na scéně. Marka Pilného vyšetřuje Etická komise FAČR

Sdělení Marka Pilného směrem k oddílům OFS Trutnov

Vážení, tímto sdělením se na vás obracím v souvislosti se zasedáním Etické komise FAČR ze dne 25. 8. 2022, která rozhodla, že jsem vinen ze spáchání disciplinárního přečinu podle § 64 odst. 1 písm. a) DŘ. S rozhodnutím etické komise důrazně nesouhlasím, protože jsem se takového přečinu v žádném případě nedopustil. Ještě dnes podám odvolání k Odvolací komisi FAČR a žádost o odůvodnění rozhodnutí etické komise. Řízení etické komise trvalo od ledna 2022 skoro 8 měsíců (!?!) a byl jsem jedinkrát vyslechnut před půl rokem, 28. 2. 2022, toť bylo vše. Na současném rozhodnutí mohu osobně cítit jeho zajímavé načasování, podjatost a nekonečný tzv. „ideologický“ boj jedné skupiny fotbalového prostředí. Odvolání proti rozhodnutí etické komise má odkladný účinek, proto nadále struktura OFS Trutnov pro vás pracuje ve standardní podobě.
Marek Pilný, předseda VV OFS Trutnov

Ať už Pilného odvolání dopadne jakkoliv, rozhodnutí etické komise po čase opět rozvířilo dění na sociálních sítích. Pokud by Odvolací komise FAČŘ disciplinární trest zákazu účasti na všech aktivitách spojených s FAČR potvrdila, nemohl by Marek Pilný vedle rozhodování zápasů ani vést Okresního fotbalový svaz Trutnov.