Duhové dresy na e-biku obhájili Jerome Gilloux a Nicole Goldi, Peter Sagan 16.

Páteční dopoledne na MS MTB v Les Gets patřilo e-bikerům...

Autor: Tomáš Ježek
Foto: Jan Němec, Michal Červený
Duhové dresy na e-biku obhájili Jerome Gilloux a Nicole Goldi, Peter Sagan 16.


Světový šampionát horských kol ve francouzském Les Gets je již v plném proudu. Nabitý páteční program odstartovali v dopoledních hodinách e-bikeři, kteří se na MS sešli teprve počtvrté v historii. Čekalo na ně odlišné počasí, na které jezdci doposud v Les Gets zvyklí nebyli - déšť a výrazně nižší teploty. V kategorii elitních žen triumfovala Nicole Goldi ze Švýcarska, v mužích Jerome Gilloux. Peter Sagan dojel 16. Do závodu nenastoupil ani jeden český závodník, žádný z Čechů o nominaci ani neusiloval. 

"Nikdo z jezdců o závod neprojevil zájem, je to záležitostí Francie a Švýcarska a my v Česku žádné specialisty, kteří by se e-bikům věnovali, nemáme. Ti Češi, kteří v minulosti na MS startovali, k tomu byli v podstatě donuceni sponzorem," uvedl pro MTBS.cz reprezentační trenér bikerů Viktor Zapletal. V průběžném pořadí seriálu SP e-bikerů dosud s jedním bodem figuruje jediný Čech Vladimír Nevyhoštěný.

Nicole Goldi dokázala obhájit titul z loňského šampionátu ve Val di Sole...

Zpět ale k dnešním startům! Závod elitní kategorie žen, do nějž nastoupilo 12 závodnic, suverénně ovládla lídryně Světového poháru e-bikerů Nicole Goldi. Od svých soupeřek se odpoutala hned v prvním ze šesti okruhů a stejně jako v loňském roce ve Val di Sole mohla slavit zisk zlaté medaile. Nicole se na závody e-bikerů specializuje, v letošním roce zvítězila ve třech závodech SP z šesti doposud odjetých. K dnešnímu závodu uvedla: "Bylo to dost těžké i rychlé, a navíc technické. V prvním kole nám navíc začalo pršet, hlavně na kameny jsem jezdila opatrněji. Závod jsem si ale užila a z vítězství a obhajoby duhového dresu mám velkou radost," líčila v cíli Nicole a na otázku, zdali byl letošní závod e-bikerů na MS těžší než v roce loňském, odpověděla: "Každý závod je těžký, nerozlišuji závody na těžké a jednoduché, když člověk jede naplno, může se udělat závod těžký vždy," zakončila stručně vítězka.


Trojice nejlepších e-bikerek

Na druhém místě dojela domácí Justine Tronso, další specialistka na e-biky, která zvítězila ve zbylých třech odjetých závodech SP e-bikerů. Třetí pak dojela Švýcarka Nathalie Schneitter.

Jen 36 mužů z 15 zemí bylo na startovní listině závodu, který ovlivnil déšť. Ten se spustil 15 minut před startem a mechanici tak měli plné ruce práce při přezouvání plášťů na poslední chvíli. 


Přezout? Nepřezout? Přezout! 

 

Už od startu byl na čele obhájce vítězství Jerome Gilloux. Ten přijel po prvním ze sedmi okruhů s drobným náskokem na soupeře a skvělou technickou jízdou si zajistil druhé vítězství na MS e-bikerů. V polovině závodu už se k němu sice přibližoval reprezentační kolega Hugo Pigeon, jenž utvořil dvojici s Jorisem Ryfem (SUI). Jerome Gilloux, jenž měl svůj Lapierre osazený prototypem nového motoru Bosch, se ovšem jako zkušený e-biker skvěle popral i s deštěm a zúročil všechny e-bikové zkušenosti. Například v odkloněných zatáčkách do kopce sice vnitřní nohu vycvakával a vyrovnával balanc, tou venkovní ale zvládal stále šlapat a svůj stroj tak plynule poháněl vpřed. I díky těmto drobnostem zvítězil, druhý byl Hugo Pigeon, třetí Joris Ryf.


Jerome Gilloux to na ebiku umí dokonale...


Francouzi a Švýcaři jsou největší specialisté na závodní e-biking, v první desítce bylo hned sedm jejich zástupců...

A jak si vedla největší hvězda závodu Peter Sagan? Vzhledem k tomu, že startoval až z poslední - páté řady, jeho naděje na větší úspěch klesaly. Rozhodně ale závod nepojal jako exhibiční jízdu. Nejen, že se snažil ve všech kopcích a na rovinách předjíždět soupeře, ale nešetřil se ani v technice. Před závodem doufal, že okruh zůstane suchý, to se mu bohužel nesplnilo. Elitní muži už se museli vyrovnat se slušným deštěm a i kvůli tomu se Peter dokonce 3x poroučel k zemi. V cíli ale jako vždy ukázal něco ze svého showmanství, rozdával úsměvy i podpisy a závod si dle svých slov užil.

"Bylo to dobré, pobavil jsem se. Sice jsem třikrát spadl, ale i tak dobrý. Jel jsem stále na limitu, ale ne naplno, protože když jsem jel naplno úplně, dělal jsem technické chyby. Nevěděl jsem, co od sebe čekat, navíc začalo pršet. Úseky v lese byly stále suché, ale jakmile se z lesa vyjelo, začalo to klouzat a bylo to jak na ledě. Třikrát jsem spadnul, ale nic se mi nestalo. Je to dobrý zážitek, určitě se budu chtít vrátit," sdělil nám po závodě Peter, kterému těsně unikla top patnáctka.


Peter Sagan přitáhl fanoušky k trati a popravdě i mnoho novinářů a fotografů...


Takže asi tak...

Odpolední program v Les Gets pokračuje závody v short tracku, v 17:00 se na start postaví elitní ženy s Jitkou Čábelickou včetně, elitní muži odstartují v 17:45 a na startu se objeví hned trojice českých reprezentantů - Lukáš Kobes, Jan Škarnitzl a Marek Rauchfuss.

 
Výsledky

 

Ženy
1. Nicole Goldi (SUI) 47:00
2. Justine Tonso (FRA) +1:15
3. Nathalie Schneitter (SUI) +1:25
4. Sofia Wiedenroth (GER) +1:49
5. Sofia Gomez Villaffane (ARG) +1:54

Kompletní výsledky ZDE

Muži
1. Jerome Gilloux (FRA) 52:21 min.
2. Hugo Pigeon (FRA) +0:29
3. Joris Ryf (SUI) +0:42
4. Emeric Ienzer (FRA) +2:15
5. Andrea Garibbo (ITA) +3:15
...
16. Peter Sagan (SVK) +5:25
18. Luboš Stano (SVK) +5:50

Kompletní výsledky ZDE

 


 

 

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Duhové dresy na e-biku obhájili Jerome Gilloux a Nicole Goldi, Peter Sagan 16.
  2. Fotogalerie
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Tech newsCanyon Neuron:ONfly – Superhrdina singltreku
    Canyon Neuron:ONfly – Superhrdina singltreku
  2. Tech newsDirtySixer chce rozjet výrobu obřích 32" a 36" elektrokol
    DirtySixer chce rozjet výrobu obřích 32" a 36" elektrokol
  3. Tech newsNorco přechází na Bosch u Sight i Range VLT
    Norco přechází na Bosch u Sight i Range VLT
  4. TechnikaFotogalerie: Crussis Legend 68
    Fotogalerie: Crussis Legend 68
  5. Testy - RecenzeTEST: Crussis Legend 68
    TEST: Crussis Legend 68
  6. Tech newsCanyon Grizl:ON, nový gravel hladový po dobrodružství
    Canyon Grizl:ON, nový gravel hladový po dobrodružství

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #29 tntbiker - vloženo: 09.09.2022 v 11:57:22

    odpověď na ladam — #28 Tak hlavně si nezapomeň dneska vzít prášek.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #28 ladam - vloženo: 09.09.2022 v 08:40:03

    odpověď na tntbiker — #24 cituji klasika "nic není průměrným lidem tak proti mysli, jako převaha ducha." carpe diem přátelé...

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #29
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #27 trance28 - vloženo: 08.09.2022 v 19:16:01

    odpověď na germano — #26 Germano, bud rad, ze i pod naprosto zbytecnym clankem se neco deje :-)

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #26 germano - vloženo: 08.09.2022 v 16:32:41

    odpověď na tntbiker — #24 Pánové, nechcete přesunout své vzájemné napadání a titulování se vším možným na nějaké diskusní fórum? Vaše příspěvky se už dávno netýkájí daného tématu. A nebo toho úplně nechat a jít raději na kolo? Díky moc.

    1. na tento komentář reaguje trance28 — #27
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #25 Honza S. - vloženo: 08.09.2022 v 15:42:09

    Akademik a jachtař... Takový film tu už kdysi dávno byl a myslím, že se v originále jmenoval Dumb & Dumber. :-D

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #24 tntbiker - vloženo: 08.09.2022 v 13:30:10

    odpověď na ladam — #23 Začal jsem ti tykat, protože blbům tykám. Protože blb si nezaslouží úctu.

    1. na tento komentář reaguje germano — #26
    2. na tento komentář reaguje ladam — #28
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #23 ladam - vloženo: 06.09.2022 v 18:48:40

    odpověď na tntbiker — #22 každý si může přečíst zpětně naší komunikaci, a sám zjistí kolik urážek jsem použil já a kolik urážek vy pane. jste argumentačně hodně na konci sil, když mi v jedné zprávě vykáte, pak tykáte, zjevně nejsou argumenty. budte v pohodě pane, to se o vás obecně přece ví. nic nového. jen další důkaz obecného tvrzení o vás. tak hezký večer příteli milý.

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #24
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #22 tntbiker - vloženo: 06.09.2022 v 18:22:22

    odpověď na ladam — #19 A ještě jednu poznámku ty blbečku titulovanej. Já ti odpověděl naprosto slušně. Ty jsi ale, jak už to u tebe bývá zvykem, mě začal napadat, začal jsi mi doporučovat mokrý hadr na čelo abych udržel myšlenku. Takže věř tomu, že pokud se tu začneš chovat jako hovado, hovadem budeš nazván.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #23
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #21 tntbiker - vloženo: 06.09.2022 v 18:18:17

    odpověď na ladam — #19 Ale to se přece úplně nevylučuje, aby člověk i s pěti akademickými tituly nebyl úplně blbej. Píšete tu nesmysly. A máte dva tituly, a neumíte pořádně česky. Váš projev je tak zmatený, že mu rozumíte možná jen vy. Ty jeden akademiku.

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #20 ladam - vloženo: 06.09.2022 v 17:47:49

    odpověď na Vojta Šebela — #17 vážený pane, velmi se vám omlovám za svůj písemný projev, ale dlouhodobě jsem žil a studoval v zahraničí a můj písemný projev není úplně spisovný či ekvivalentní těm, co zde studovali a žili. omlouvám se vám.

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #19 ladam - vloženo: 06.09.2022 v 17:46:01

    odpověď na tntbiker — #18 vážený pane, mám dva akademické tituly, dvě diplomové práce, jednu z nich na zahraniční univerzítě včetně obhajoby diplomové práce v dané řeči. takže nazývat mě primitivem může opravdu velmi malý okruh lidí, dle vašeho projevu k němu rozhodně nepatříte pane. je mi hodně let na to, abych fichtla potkal, a i mezi nima vyrostl. co se týče hledání sobě rovných, váš argument chápu. nemůžete se mi rovnat. to není potřeba hlásit, to vidíme drahý příteli...)) všem ostatním se omlouvám za chlubení se svým vzděláním, ale bohužel některé hlupáčky nelze jinak zhasnout. kdybyste pane kurýre stál o setkání, čí konfrontaci vzdělání nebo dokonce fyzickou jakoukoliv, jsem zde velmi rád kdykoliv k dispozici. již po několikáté. omlouvám se, že jsem vás opět nachytal na lži, či tvrzení nesmyslů , ab vy jste recidivně nucen opět sahat do bohatých vašich análů urážek a hloupostí. myslel jsem že jde o diskuzi o elektrokolech..

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #21
    2. na tento komentář reaguje tntbiker — #22
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #18 tntbiker - vloženo: 06.09.2022 v 15:19:18

    odpověď na ladam — #14 Žvaníš primitive. Fichtla jsi v životě nepotkal. A na rovině to jede padesát a tak bys byl s tím svým elektro Levlem v prdeli. Nestíhali bys ani náhodou. Také nechápeš význam vět. Samozřejmě že se proti ekolům nedá nic dělat, jen protestovat. Ale to neznamená, že to patří do cyklistiky, natož do závodní. Měl bys přestat sem psát. Už se ti zase smějí za tvůj písemný projev. Najdi si na diskuzích k sobě stejné blby jako jsi ty.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #19
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #17 Vojta Šebela - vloženo: 06.09.2022 v 09:39:25

    odpověď na ladam — #12 Dobrý den, rád bych si přečetl Váš názor, ale i přesto, že nejsem žádný pedant na český jazyk, tak Váš psaný projev číst bohužel nejde. Tak se snad jen ze zvědavosti zeptám. Když po sobě čtete svůj text, není Vám na něm nic divné? Je to forma Vaší prezentace sama sebe.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #20
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #16 Zdeněk Dokoupil - vloženo: 06.09.2022 v 08:04:18

    odpověď na Zdeněk Dokoupil — #15 odpověď na Zdeněk Dokoupil — #15 V té době, v rámci MS v Leogangu reprezentační trené "nasadil" současnou MČR eXC Terezu Huříkovou (lze dohledat na MTBs.cz), která byla po několika kolech z trati "stažena" - trať byla extrémně náročná, pršelo a všude bylo bahno... proto do určité míry pana Zapletala chápu, že riskovat zranění závodníků hned "první den" (kategorie eXC má závod jako jeden z prvních), když jsou na MS kvůli daleko důležitěší kategorii krávoské XC, štafety, ST a podobně je příliš velké riziko.

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #15 Zdeněk Dokoupil - vloženo: 06.09.2022 v 08:02:37

    odpověď na ladam — #12 A o to víc je pro mě zarážející, že s nominací na letošní MS (i případnou podorou na prvním závodě SP v roce 2021, kt. nakonec nebyla využita) neměl problém samotný prezident svazu. Problém však nastal v okamžiku, kdy požádal výbor o zprocesování, tedy nominaci. Po dodání kopie licence a urgenci jsme ze svazu obdrželi e-mail ve stylu 1000+1 důvod proč ne, cituji: "Vzhledem k tomu, že je to oficiální MS, včetně e-Bike, tak účast podléhá nominaci reprezentačního trenéra a schválení komise MTB. To ve finálním kole proběhlo cca před třemi týdny. Na komisi MTB na jaře letošního roku jsem se jasně dohodli, že nemůžeme podporovat a realizovat všechny vypsané disciplíny. Nemáme na to rozpočet. Samoplátci na výjezdy MS nebo ME nejsou možní. Dalším faktorem je uzavření oficiálních přihlášek včera." Náš požadavek byl podán dva dni před uzavřením přihlášek, bohužel však ne formou "oficiálního požádání komise", nicméně i to by podle výše uvedeného nic na celé situaci nezměnilo. Celé to však je podobné od roku 2020.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Dokoupil — #16
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #14 ladam - vloženo: 05.09.2022 v 20:45:54

    odpověď na tntbiker — #13 příteli milý, dovolím si mírnou korekturu. 1.jezdím v rodině na turbo levo S, bez omezovače, a kolik jsem kozích dechů předjel v kopci již nespočítám. 2.sagan ukázal že je profík, neb dostal rozkaz a jel a bavil, media se točila kolem něj. a o to přeci jde v tržním světě řízeném marketingem , nebo ne? .. 3.doporučuji každé ráno hadr na hlavu, aby se udržela nejen myšlenka ale i názor déle než týden. doporučuji k tomu si přečíst vlastní komentář k vysledkům z lets gets. a komentář o repre, vysledcích, a tak... 4.hned poté cimrmana. pasáž -můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, ale to je tak vše co se s tím dá dělat. 5.závěr, dle UCI e kola patří do cyklistiky a my to tak musíme brát se všemi atributy, tedy i reprezentací a nominací na ms. tečka, konec, usnesení i závěr. levné elektřině nazdar!

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #18
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #13 tntbiker - vloženo: 05.09.2022 v 17:56:27

    odpověď na ladam — #12 Tak jako Jawa 50 ekolo opravdu nejede. Sagan jel na MS, protože nechtěl ani tak výsledek, ale jeho kolo chtělo být viděno:-) Reprezentační trenér je zodpovědný za reprezentaci a tudíž může rozhodnout, že Ekola nikam nepojedou. Takže svaz je naopak velmi funkční. Protože zřejmě chápe, že Škola je jenom taková legrace, která do seriózní cyklistiky nepatří. Kdysi bikros patřil pod motoristický svaz. Disciplínu bez motoru. Nechápu, proč si teď nevezme ekola.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #14
    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #12 ladam - vloženo: 05.09.2022 v 11:15:55

    zdravím kolegové, vidím, že diskuze žije, to je dobře. a diskuze zajímavá. dovolím si říci i já svůj názor. tedy obecně řečeno , jak to už v životě bývá, každý má kus svojí pravdy. ti co se někdy svezli na současných elektrokolech, a zažili babety dobře ví, že to jede lépe jak pověstné prase, či jawa 50. tedy o cyklistice to vážně není, jen snad ten název a šlapavý pseudopohyb pokud nedojde baterka. spíš bych se zabýval otázkou bezpečností těchto jezdců, neb moje zkušenost je že to opravdu v ruce nemá snad nikdo kdo na tom jezdí všude u nás po vlastech českých.... druhá věc je, že to že UCI to vzala jako svoji disciplínu je fakt, o kterém můžeme vést diskuze, ale je to tak jediné co s tím můžeme dělat. pan zapletal tedy nemůže svévolně tuto disciplínu bojkotovat jen proto, že se jemu nelíbí. když vidím jeho výsledky divím se, že je nenominuje obzvlášt, když ho nestojí ani korunu. zajímalo by mě, zdůvodnění tvrzení, že jejich účast není zájmu české cyklistiky. copak si to samé dovolil říct fenomém a multimilionář sagan? anebo poslechnul a letěl tam, odjel to, odřel se, bavil lidi. proč? protože to je součástí UCI a jejich vypsaných disciplín. pan zapletal tady není od toho, aby určoval co mu líbí a co ne, ale od toho aby přivezl výsledky. jak jinak chce dosáhnout vysledky , když je nevezme ani na zkušenou|? to je další z x střípků a důkazů nefunkčnosti fungování svazu. v tom mají naši přátelé mopedisti svatou pravdu...čekám na reakce a těším se!

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #13
    2. na tento komentář reaguje Zdeněk Dokoupil — #15
    3. na tento komentář reaguje Vojta Šebela — #17
    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #11 tntbiker - vloženo: 04.09.2022 v 20:42:45

    odpověď na ZPcyklo PROOFY Corratec team — #9 Uvědom si, že etiky v podobě MS a dalších soutěží jsou jen reklamní akce na škola. Skoro nikoho ty závody nezajímají. Že to je motoristický sport jsem napsal já a je to tak. Je to sport, kde většinu výkonu pro pohyb vpřed obstarává motor. Samozřejmě, že závodník se také "zadýchá":-) Ale on se zadýchá i jezdec Formule 1, motocyklový závodník. Stačí se podívat na jejich tepovky během závodu. Každý jistě také zažil tu dřinu pro ruce když se svezl v motokáře. E-biky je prostě legrace., Nechme je žít, lidé si je rádi kupují, ale neříkejme jim prosím cyklistika a nepleťme jejich závody do cyklistického sportu.

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #10 Zdeněk Dokoupil - vloženo: 04.09.2022 v 09:22:17

    odpověď na germano — #7 Stačí pouze, když budete informovat objektivně...

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #9 ZPcyklo PROOFY Corratec team - vloženo: 02.09.2022 v 20:22:00

    Dovolte nám uvést celou záležitost na pravou míru. To, že reprezentační trenér veřejně lže a uměle vytváří dojem, že v Čechách není o e-bikové závodění zájem, je prostě fakt! Pravda je taková, že jsme se opakovaně snažili získat možnost startu za českou reprezentaci na Mistrovství světa. Co víc, dokonce jsme na to ani za to nechtěli ani jednu jedinou korunu. Za vlastní prostředky a s přispěním našich partnerů jsme měli opakovaný zajem reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa. Start nám byl vždy odepřen! A to i přes to, že se náš závodník opakovaně umístil v top 15 světového poháru e-mtb (WES) a je dvojnásobným vicemistrem České republiky e-mtb. Mimochodem zájem o start by měl i například předloňský mistr e-mtb, ale nikdo se ho nikdy ani nezeptal. Oba tito závodníci působí také na neelektrické MTB scéně a jejich výsledky rozhodně nejsou nijaké. Jakou vyšší specializaci si pan Zapletal představuje? 8. místo na světovém poháru a titul mistra ČR mu nejsou dostatečně dobré? Pochopili bychom jeho rozhodnutí snad za předpokladu, že bychom požadovali na účast finanční prostředky na úkor ostatních disciplín. To jsme však nikdy nežádali. Chtěli jsme jediné, zužitkovat naše zkušenosti ze světového poháru a získat možnost startu na Mistrovství světa. Odpověď zněla, že není v zájmu české cyklistiky (rozuměj v zájmu Českého svazu cyklistiky), aby kdokoli, byť za vlastní prostředky, Českou republiku reprezentoval. Bohužel nejde jenom o e-bike (motoristický sport, jak tu někde zaznělo), ale obdobně tomu je také v dalších cyklistických disciplínách. Toto je pravdivá skutečnost fungování Českého svazu cyklistiky a reprezentačního trenéra.

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #11
    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #8 Honza S. - vloženo: 02.09.2022 v 10:06:28

    MTB (bohužel) stojí na okraji zájmu médií. eMTB stojí (naštěstí) na okraji zájmu MTB, takže "nezájem na druhou". Jakákoliv další diskuse na toto téma mi přijde zbytečná.

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #7 germano - vloženo: 02.09.2022 v 09:35:59

    odpověď na Zdeněk Dokoupil — #6 Zdenku, nedělej ze sebe hlupáka. Průběžné hodnocení SP e-biků hovoří jasně - letos bodoval a účastnil se jeden jediný Čech jednoho jediného závodu! Žádný jiný český závodník ve výsledcích není. Co jsme napsali špatně? To, že nebyl o účast na MS zájem, pokud jsi dobře četl, byl hlas pana Zapletala a týkal se závodníků, kteří na letošním MS startovali.

    Možná se chytni za hlavu a pokud ti vadí naše informování, zpracovávejte informace z dění e-biků pro média vy. Určitě to bude přínosnější, než tady fňukat a troubit, že píšeme nepravdy. Koho mi to jen připomáš...? Je to kampaň!

    Nezlob se na mě, ale abyhom sledovali dění v SP ebiků, kde figuruje jeden jediný Čech, mimochodem na předposledním místě z 33 bodovaných závodníků, je ztráta času. Alespoň prozatím.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Dokoupil — #10
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #6 Zdeněk Dokoupil - vloženo: 02.09.2022 v 08:51:42

    odpověď na Zdeněk Dokoupil — #2 odpověď na tntbiker — #5 odpověď na Babaja — #4 Naprosto souhlasím a vůbec nemám problém s tím, že zájemci - závodníci tyto a podobné závody realizují na své náklady. Problém mám s tím, že v případě účasti na MS je svaz "musí" nominovat. A v tomto okamžiku se nemluví pravda o tom, že by o to nebyl zájem a že nikdo v ČR kromě zmiňovaného Vladimíra Nevyhoštěného nejezdí SP (na svoje náklady) a tuhle nepravdu následně publikuje MTBs. Nic víc, nic míň. "Dneska" to je problém v kategorii ebike a příště to klidně může být problém v kategorii jiný - bohužel díky této "kauze" se ke mě už i tyto informace dostávají... Takže když to jednoduše schrnu k níže komentovénu - v případě, že vám nevadí, že se nemluví pravada, je to vaše věc. Mě osobně to vadí a proto jsem tento koment napsal.

    1. na tento komentář reaguje germano — #7
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #5 tntbiker - vloženo: 01.09.2022 v 21:01:51

    odpověď na Zdeněk Dokoupil — #2 Jak je vidět, ČSC je rozumný a tuhle blbost nepodporuje. Běžte si pod motoristický svaz. Ta věc má motor. To do seriózní cyklistiky - pouze vlastní silou - nepatří. Nezájem je samozřejmě. Také se jezdí Formule a ty nikoho nezajímají. Nevím, proč by měla společnost tuto zábavu platit. Takže za své!

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Dokoupil — #6
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #4 Babaja - vloženo: 01.09.2022 v 20:59:10

    odpověď na Zdeněk Dokoupil — #2 Pane, Vy se tady rozepisujete, jako kdyby e - mopedy byly pupkem cyklistiky. Přitom to "nikoho" nezajímá a je to násilím tlačený cyrkus.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Dokoupil — #6
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #3 trance28 - vloženo: 01.09.2022 v 17:09:55

    odpověď na Zdeněk Dokoupil — #2 a neni to jedno, kdo se techto saskaren ucastni?

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #2 Zdeněk Dokoupil - vloženo: 01.09.2022 v 11:17:29

    Paradox první:

    Pro mě je nepochopitelná nepravda o závodění na elektrokolech v ČR ze strany Českého svazu cyklistiky již několik let ochotně "šířená" MTBs. Dovedu pochopit, že někdo nemá rád elektrokola, nicméně ve světě se již počtvrteé konalo pod hlavičkou UCI Mistrovství světa a současně se pod hlavičkou UCI jezdí Světový pohár WES. Závodníci jako například Michal Swarovsky - dvojnásobný vícemistr ČR, který se navíc od loňska na vlastní náklady závodů SP účastní, měl jako jediný zájem o letošní účast na MS a ČSC mu to neumožnil. Proč o něm p. Zapletal a autor článku neví? Navíc panem Zapletalem zmiňovaný Vladimír Nevyhoštěný je ze stejného závodního týmu jako Michal Swarovský a ten zmiňovaný jeden bod získal tak, že za Michala "zaskočil" když byl Michal na plánované operaci ramene...

    Paragox druhý:

    I letos mělo Slovensko na MS hned několik svých reprezentantů na elektrokolech a to i přesto, že se na Slovensku nejezdí (narozdíl od nás - platilo pro rok 2020 a 2021) Mistrovství Slovenska a máme-li dobré informace, ani nikdo ze Slovenska narozdíl od nás nejezdí Světový pohár na elektrokolech. Dlužno dodat, že i přes naší snahu o účast našeho závodníka jak už bylo výše uvedeno (pravděpodobně bude svazem argumentováno, že jsme nepostupovali v souladu s pravidli ČSC, že jsme zájem projevili pozdě a podobně ovšem to stále nemusí znamenat, že by se v ČR nikdo na světové úrovni nevěnoval závodění na elektrokolech a navíc neměl zájem o účast na MS jak trvdí p.Zapletal a autor článku), jsme neuspěli. Nezbývá se jen ptát, jako i v jiných případech, proč to jinde jde a u nás ne?

    1. na tento komentář reaguje trance28 — #3
    2. na tento komentář reaguje Babaja — #4
    3. na tento komentář reaguje tntbiker — #5
    4. na tento komentář reaguje Zdeněk Dokoupil — #6
    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #1 Freebike12345 - vloženo: 26.08.2022 v 16:26:54

    To byla zase fraška. Tato pseudo zábava nemá co dělat na závodech . A Sagan? Za peníze Specialized ze sebe udělá klidně šaška. Zábava pro líné , tlusté hlupáky! Fuj.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744