Češky si na MS poradily i s Dánkami, vedou skupinu

Foto: iihf.com

České hokejistky vyhrály na mistrovství světa i druhé utkání ve skupině. Po úvodním triumfu nad Maďarskem si tentokrát poradily poměrem 5:1 s domácím Dánskem. Skórovaly Kateřina Mrázová, Natálie Mlýnková, Michaela Pejzlová a hned dvakrát Daniela Pejšová.

Dánky bývají nepříjemné a nevyzpytatelné, ostatně Češky se o tom přesvědčily na nedávných olympijských hrách v Pekingu, kdy prohrály a pokazily si tím nasazení do play off.

A co teprve, když Dánky hrají doma! 

Ve Frederikshavnu panovala dobrá atmosféra, ještě víc ji navíc rozproudila ve 13. minutě úvodním gólem Michelle Weisová, která nahazovala z půlky, puk poskočil po ledu a Klára Peslarová si ho smolně srazila do vlastní branky – 0:1.

Hodně kuriózní moment ale Peslarovou psychicky nepoložil. Ukázala, proč patří k nejlepším gólmankám na světě, s obrovskou minelou se vyrovnala a ve zbytku utkání už neinkasovala.

Zpovzdálí pak sledovala, jak její spoluhráčky začaly obracet skóre.

Ještě v první třetině vyrovnala zkušená Kateřina Mrázová, která v útočném pásmu chytře projela mezi třemi dánskými hráčkami a pak zavěsila nad lapačku – 1:1.

Ve druhé třetině Češky dominovaly, domácí hokejistky přestřílely 23:5, ujal se však až pokus Natálie Mlýnkové ze 36. minuty. Reprezentantky tehdy skvěle sehrály přesilovku 5 na 3, Mlýnková po ťukesu zakončovala v podstatě do prázdné branky – 2:1.

Klíčový moment zápasu přišel hned 37 vteřin po startu závěrečné části. Gólem ze šatny uklidnila národní tým obránkyně Daniela Pejšová, která se na modré čáře fantastickou kličkou ve stylu Calea Makara zbavila forčekující soupeřky, vyjela si mezi kruhy a pak střelou zápěstím trefila horní roh – 3:1.

Češky si už vedení pohlídaly, v závěru ho navíc už třetím a čtvrtým přesilovkovým gólem v zápase navýšily Michaela Pejzlová – 4:1 – s Danielou Pejšovou – 5:1.

Svěřenkyně Carly MacLeodové se tak po druhé výhře na MS přiblížily k postupu do čtvrtfinále. Aktuálně vedou skupinu B před Švédskem, jako jediný tým v ní ještě neztratily ani bod a pyšní se skóre 12:2. V pondělí odpoledne budou chtít stvrdit účast v play off v utkání s Němkami.

ČESKO – DÁNSKO 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Mrázová (Lásková, Mlýnková), 36. Mlýnková (Mrázová), 41. Pejšová (Lásková), 56. Pejzlová (Horálková, Křížová), 59. Pejšová (Mlýnková) – 13. Weisová.
Rozhodčí: Hansonová (USA), Ketonenová (Finsko) – Dinantová (Belgie), Hammarová (Švédsko)
Vyloučení: 5:9.
Využití: 4:1.
Střely na branku: 49:13 (6:7, 23:5, 20:1).
Diváci: 766.
Nejlepší hráčky: Aneta Tejralová – Lisa Jensenová.
Česko: Peslarová – Pejšová, Lásková, Tejralová, Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová, Mlýnková – Křížová, Hymlárová, Pejzlová – Mills, Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková. Trenérka: MacLeodová.
Dánsko: L. Jensenová – Refsgaardová, Asperupová, Skottová, Russellová, Andersenová, Jacquetová – Gludová, Perssonová, Jakobsenová – N. Jensenová, Weisová, Friis-Hansenová – Sorensenová, Oksbjergová, Ostergaardová – Skriverová, Petersová, Bauová. Trenér: Elander.

Tabulka skupiny B

ZDE.

Další program MS žen 2022

Neděle 28. srpna:
15:00 Japonsko – Kanada (skupina A, Herning)
17:00 Dánsko – Maďarsko (skupina B, Frederikshavn)

Pondělí 29. srpna:
15:00 Finsko – Japonsko (skupina A, Herning)
15:30 Německo – Česko (skupina B, Frederikshavn)
19:00 USA – Švýcarsko (skupina A, Herning)
19:30 Maďarsko – Švédsko (skupina B, Frederikshavn)

Úterý 30. srpna:
15:30 Švédsko – Česko (skupina B, Frederikshavn)
16:00 Švýcarsko – Finsko (skupina A, Herning)
19:30 Dánsko – Německo (skupina B, Frederikshavn)
20:00 Kanada – USA (skupina A, Herning)

Čtvrtek 1. září:
12:15 – 1. čtvrtfinále (Frederikshavn)
16:15 – 2. čtvrtfinále (Herning)
17:30 – 3. čtvrtfinále (Frederikshavn)
20:15 – 4. čtvrtfinále (Herning)

Sobota 3. září:
14:00 – 1. semifinále (Herning)
18:00 – 2. semifinále (Herning)

Neděle 4. září:
15:00 – o 3. místo (Herning)
19:30 – finále (Herning)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz