27. srpna 2022 • 21:54

Česko - Dánsko 5:1. Druhá výhra na MS! Češky řádily v přesilových hrách

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě utkání, šest bodů. České hokejistky zvítězily i ve druhém utkání mistrovství světa, domácí Dánsko porazily 5:1 a po navázání na jasnou úvodní výhru nad Maďarskem (7:1) vedou skupinu B. Byť měly hráčky trenérky Carly MacLeodové opět výraznou střeleckou převahu (49:13), proti Dánkám se aspoň do poloviny bitvy více nadřely. Severský výběr dokonce otevřel skóre po využité přesilové hře. Národní tým byl ale také úspěšní v početní výhodě, kterou čtyřikrát proměnil. Na dalším českém triumfu se podílely především útočnice Kateřina Mrázová (1+1), Natálie Mlýnková (1+2) a obránkyně Daniela Pejšová (2+0). Další duel čeká Češky v pondělí, kdy od 15:30 vyzvou Němky.



Dánky ve snaze odčinit úvodní prohru 2:5 se Švédkami začaly lépe. Hned v úvodních sekundách musela Klára Mrázová v české brance čelit šanci Josefine Perssonové, stav se však nezměnil. V polovině třetiny záhy po skončení trestu Adély Šapovalivové faulovala i Aneta Tejralová a Seveřanky šly zásluhou Michelle Weisové do vedení. Na konci 18. minuty odpověděla stejně Kateřina Mrázová. Tereza Radová pak ještě zazvonila na tyčku.

Od druhé části už začaly Češky přece jen potvrzovat roli favoritek. Na střely mezi tyčky vyhrály drtivě 23:5 a Mlýnkové se podařilo promítnout převahu i do skóre. S blížící se druhou přestávkou využila těsně před skončením prvního z trestů Dánek dvojnásobnou početní výhodu. Chvilku předtím rozezvučela brankovou konstrukci Denisa Křížová.

Hned po 37 sekundách ze třetího dějství dodala českému týmu klid Pejšová. Radová poté pálila znovu do tyčky. V poslední pětiminutovce ještě zvýraznily výhru týmu kanadské trenérky Carly MacLeodové shodně v přesilových Michaela Pejzlová a Pejšová.

České hokejistky se radují z gólu
České hokejistky se radují z gólu

Góly

Domácí: 17:57. Mrázová, 35:38. Mlýnková, 40:37. Pejšová, 55:16. Pejzlová, 58:20. Pejšová

Hosté: 12:34. Weisová

Sestavy

Domácí: Peslarová (Škodová) – Pejšová, Lásková, Tejralová (A), Horálková, Trnková, Radová – Šapovalivová, Mrázová (A), Mlýnková – Křízová, Hymlárová, Pejzlová – Mills (C), Přibylová, Neubauerová – Erbanová, Sarnovská, Pátková.

Hosté: L. Jensenová (Repstock-Rommeová) – Refsgaardová, Asperupová, Skottová, Russellová, Andersenová, Jacquetová – Gludová, Perssonová (A), Jakobsenová (C) – N. Jensenová (A), Weisová, Friis-Hansenová – Sorensenová, Oksbjergová, Ostergaardová – Skriverová, Petersová, Bauová – Brixová, Perryová.

Rozhodčí

Kaylen Hansonová (USA), Kaisa Ketonenová (FIN)´- Marine Dinantová (BEL), Anna Hammarová (SWE)

Stadion

Iscenter Nord, Frederikshavn, Dánsko

Návštěva

766 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud