Hasiči ze Zlínského kraje porovnají síly s kolegy z celé republiky

foto: HZS Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Hasiči ze Zlínského kraje bojují o umístění mezi nejlepšími. Od 26. do 28. srpna totiž probíhá Mistrovství České republiky v požárním sportu.

V pátek 26. srpna začalo Mistrovství České republiky v požárním sportu. Do Hradce Králové vyrazila družstva profesionálních i dobrovolných hasičů z celého Zlínského kraje.

Hned první den absolvovali závodníci výstup do 4. podlaží cvičné věže. V parném pátečním dnu si reprezentanti Zlínského kraje s časem 97,79 vteřin vybojovali krásné páté místo. Nejvíc se dařilo Radkovi Šubovi. Ten svůj druhý pokus zvládl v čase 15,00 vteřin.

V sobotu čekal hasiče na městském stadionu Hvězda v Pardubicích běh na 100 metrů s překážkami a odpolední štafeta 4×100 metrů. Při běhu na 100 metrů s překážkami musí závodníci překonat bariéru, vzít dvě hadice, se kterými přeběhnou kladinu. Následně hadice spojí, jednu napojí na rozdělovač, druhu na proudnici a potom už spěchají do cíle.

Při štafetě 4×100 metrů musí první závodící překonat s pomocí žebříku domeček. Druhý člen štafety překonává bariéru, třetí uchopí dvě hadice, spojí je, překoná kladinu, napojí je na rozdělovač a na proudnici. Tu ve svém úseku musí ještě odpojit a předat ji finišmanovi. Ten už jen přenese hasicí přístroj a míří do cíle.

Poslední královská disciplína – požární útok, čeká závodící družstva v neděli. V něm sedm hasičů musí propojit hadice a savice tak, aby dostali vodu z kádě k terčům. To vše samozřejmě co nejrychleji.

Teď už zbývá našim reprezentantům jen popřát hodně zdaru, pevné nervy a rychlé nohy.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x