Pech se starým WRC zatápí evropské konkurenci

RallyZone.cz, 28. srpna 2022, 11:04 Google+

Dlouholetá stálice české rally Václav Pech, opět ukazuje, že i se starší technikou stále dokáže hrát velmi důstojnou roli v soubojích s evropskou špičkou jedoucí s mnohem modernějšími vozy. Přestože i během letošního ročníku Barum Czech Rally Zlín svými průjezdy s vozem Ford Focus WRC zvedá diváky ze židlí, do bojů o celkové vítězství se zapojit nemůže. Důvodem však nejsou výkony šestačtyřicetiletého pilota, nýbrž pravidla evropského i českého šampionátu, které klasifikaci tohoto typu vozů neumožňují.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pech jedoucí s vysokým startovním číslem 76 do sobotní etapy vlétl jako uragán a od samotného začátku se svými časy měřil s těmi nejlepšími. „Před nejdelší vložkou druhé sekce nás pořadatelé pozdrželi, kvůli nehodě jsme museli asi půl hodiny čekat. Když jsme vyjeli, trochu jsem se bál, v zatáčkách bylo vytaženo hodně bláta. Na poslední erzetě se to opakovalo, před startem jsme čekali dvacet minut a bohužel mezitím už trochu spadla tma. S tím jsme nepočítali, neměli jsme přídavná světla, takže jsme jeli opatrně, jelikož nebylo moc vidět."

Přenocuje nakonec na absolutním druhém místě za vedoucím Janem Kopeckým, na nějž po sedmi rychlostních zkouškách ztrácí přesně dvaadvacet vteřin. „Uvidíme, asi už to stáhnout nepůjde, každopádně budeme bojovat dál," říká Plzeňský rodák po dojezdu do servisní zóny v Otrokovicích. „Zítra to bude hodně podobné, jako dnes, v noci by mělo zase zapršet, takže ráno bude opět hodně vlhko a na tratích budeme mít spoustu vytahaného bláta. Pro nás to bude trochu handicap, každopádně jsme věděli, do čeho jdeme, takže se s tím musíme popasovat," dodává.

Pokud by se mu nakonec opravdu povedlo umístit v elitní trojce celkového pořadí, na stupních vítězů modrobíložlutý Focus WRC fanoušci přesto neuvidí. Pravidla Mistrovství Evropy i tuzemského šampionátu klasifikaci těchto vozů nepovolují a Pech se svým spolujezdcem Petrem Uhlem bodují pouze v domácí Divizi 2 a nemohou jet o celkový titul. Od souboje s lídrem českého mistrovství Kopeckým to však Pecha neodradí. Do zítřejší etapy dvojnásobný vítěz Barum rally opět vyjede plně motivován. Na trať však opět kvůli vysokému startovnímu číslu 76 vyrazí až dlouho po průjezdech svých přímých konkurentů.

Vojtěch Gargulák, www.czechrally.com 

Vytisknout

Diskuze: Pech se starým WRC zatápí evropské konkurenci

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Ohlasy jezdců po Super rychlostní zkoušce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud