QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Sestřička z Konstantinových Lázní je zdravotnický anděl - FOTKY

28.08.2022 14:39

Zdravotní sestra Lucie Kozáková z Léčebných lázní Konstantinovy Lázně vybojovala třetí místo v letošním ročníku soutěže Anděl mezi zdravotníky.

Zdravotnický anděl_Léč.L.K.L
Zdravotnický anděl_Léč.L.K.L1Zdravotnický anděl_Léč.L.K.L2Zdravotnický anděl_Léč.L.K.L3Zdravotnický anděl_Léč.L.K.L

Do projektu nominovaly Lucii Kozákovou ředitelka lázní společně s vrchní sestrou. Oceňují hlavně její profesionalitu, laskavý přístup k pacientům a ochotu pracovat navíc vždycky, když je potřeba. „Lucie je odborně zdatná profesionálka, která má za každé situace dobrou náladu. Povzbuzuje pacienty, je pro ně oporou i kamarádkou. Nikdy jí není zatěžko zaskočit za kolegyni či udělat práci navíc,“ vysvětlila nominaci Lucie do soutěže ředitelka lázní Dana Jurásková.

Třiatřicetiletá Lucie Kozáková toužila být zdravotní sestrou už od dětství, i když v rodině nikdo ve zdravotnictví nepracoval. Dnes se v lázních stará o pacienty po velkých kardiochirurgických operacích a operacích velkých kloubů. Přijímá nemocné, zajišťuje převazy, injekce, infuze, zastává prostě všechny povinnosti zdravotní sestry. I když zde pracuje už osm let a slouží dvanáctihodinové denní služby, práce ji stále baví.

O prvních třech místech v soutěži rozhodla porota složená z osobností kulturního, společenského a politického života. Zvítězila Marta Vachová, primářka Neurologického oddělení s centrem pro léčbu roztroušené sklerózy v teplické nemocnici, druhé místo získala Šárka Trčková, staniční sestra Neurochirurgie JIP z městské nemocnice Ostrava. 

Fotky: Léčebné Lázně Konstantinovy Lázně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24