Sobota, 27 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíFotbal SK Štětí - FC Chomutov 2:0

Fotbal SK Štětí – FC Chomutov 2:0

VIDEO: SK Štětí – FC Chomutov 2:0(1:0)  

27.8.2022  4. kolo Fortuna divize

       Diváci přicházející na fotbalový stadion ve Štětí v sobotu 27. srpna si kladli otázku. Získá SK Štětí ve 4. kole Fortuna divize dospělých první podzimní body?  V cestě jim stál vedoucí celek tabulky 9 bodový v bílých dresech hrající FC Chomutov.  (02:19) Domácí nelenili. Petr Kovařík si vyšlápl na výlet a moc nechybělo, aby po jeho přihrávce Jiří Vokoun napnul síť.  (4:32) Štětí pokračovalo v aktivitě. V 5. minutě sehrálo ťukes, který přinesl branku Rudolfa Slaničky na 1:0.  (18:45) Hosté dirigování na hřišti 47 letým Patrikem Gedeon měli první šanci v 19. minutě a byl to právě Gedeon, kdo mířil mezi 3 tyče, ale střela byla sražena na roh. (27:03) Na hodně tenkém vlásku viselo čisté konto Štětí po půlhodině hry. Na centr Martina Hříbala na zadní tyč přispěchal Marek Chaloupka a ještě teď zpytuje svědomí, že nevyrovnal na 1:1. (29:09) Nadějně začala akce domácích po hlavičce Rudolfa Slaničky, ale Tomáš Belák atakován soupeřem na 2:0 nezvýšil. (40:42) V závěru 1. půle si míč na střelu našteloval ještě chomutovský Robert Hamouz, ale míč v brance neskončil. (47:14) Hned v úvodu 2. poločasu byli v šanci opět hosté. Vojtěch Kubík si přehazoval balón z nohy na nohu, ale ten nakonec skončil mimo branku. (55:35) Na druhé straně hřiště se do nepřipravené obrany vydal Vojtěch Pokorný, následoval centr a hlavička Rudolfa Slaničky volala po brance. (58:01) Té se domácí dočkali o malou chvilku později. Bleskurychlý přechod Vojtěcha Pokorného s Jakubem Janovským na polovinu soupeře skončil  bravurním zakončením druhého jmenovaného na 2:0. (59:40) Pak jsme byli svědky nepříjemných okamžiků, když hřiště musel po zranění na nosítkách a následně s odvozem sanitky na vyšetření opustit domácí Petr Kovařík. Dobrá zpráva, že se nejedná o zlomeninu. (64:37) Vstát z mrtvých mohli hosté v 65. minutě. Co všechno zahodili, sledujte bez komentáře. Snad jen, že zvonila i tyč. (68:05) Nebyla to ale poslední šance ke korekci výsledku. Snížit mohl Václav Černý, ale muška hostů byla zakletá. (84:13) S blížícím koncem zápasu to na hřišti začínalo jiskřit. Vyvrcholením byla 85. minut, kdy byl vybíhajícím brankářem Radimem Švejdou zepředu nakopnut Jakub Janovský a po červené kartě se musel vydat pod sprchy.  (87:32) Rudolf Slanička z volného přímého kopu ale branku hostů moc neohrozil. (91:33) Ve 2. minutě nastavení museli na hřiště nosítka podruhé. Zápas nedohrál  druhý štětský hráč Jakub Janovský. Hráčům přejeme rychlé uzdravení a fotbalistům Štětí gratulujeme k prvnímu letošnímu vítězství s výsledkem 2:0.

      Tabulka po 4 odehraných kolech Fortuna divize už nemá mužstvo, které by nepřišlo o nějaké body. Na 1. místě s 10 je FK Arsenal Česká Lípa. Stejný počet jich má nováček soutěže z hlavního města SK Újezd Praha 4. Na 3. resp. 4. místě s 9 body jsou FC Chomutov a SK Kladno. Na posledním 16. místě  bez bodu je SK STAP TRATEC Vilémov.  Těsně předním s 1 bodem je FK Meteor Praha. SK Štětí na 14. místě patří k 3 mužstvům, které mají 3 body.

     Další utkání SK Štětí je na programu v sobotu 3. září. Soupeřem je TJ Sokol Libiš. Autobus  do Libiše odjíždí  městského stadionu v 8:00. Výkop 10:15. Na další domácí utkání jste zváni v sobotu 10. září. SK Štětí přivítá FK Meteor Praha 8. Začátek tradičně 10:15.

Branky:  Rudolf Slanička 1, Jakub Janovský 1

Sestava: Michal Vondrka-Petr Kovařík (60. Ondřej Kalous), Michal Obrtlík, Marek Polák, Jiří

                Vacek –  Tomáš Belák, Muamer Mešič, Jiří Vokoun (53. Jakub Janovský), Rudolf

                Slanička, Vojtěch Pokorný (83. Štěpán Malý) – Tomáš Petr (83. Lukáš Janovský)

Připraveni: Jiří Neuman, Pavel Fary, Václav Čížek

Trenér: Josef Jarolím Asistent: Michal Obrtlík-hrající 

Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: Tomáš Doubek-Pavel Krupka, Antonín Suchánek

Delegát: Pavel Sýkora  

Hlavní pořadatel: Martin Toráč    200 diváků

Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -