Karel Michal: Kokeš, Silná osobnost, Mrtvá kočka. Povídky ve skvělém hereckém obsazení

Karel Michal: Mrtvá kočka

Zvířata nemluví, zvlášť když jsou mrtvá. Nebo existují výjimky? Dramatizaci povídky ze sbírky Bubáci pro všední den připravili Lída Engelová a Miloš Novotný. Hudba Zdeněk Šikola. Dramaturg Jaromír Ptáček. V roce 1992 natočil režisér Miloš Novotný. Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Osoby a obsazení: ženský hlas (Jana Synková), Žurnalista (Boris Rösner), Kočka (Blanka Bohdanová), Mudr. Maršálek (Radim Vašinka), Prouzová (Luba Skořepová), Prouza (Jaroslav Moučka), Příslušník (Martin Zounar), Farář (Ota Sklenčka), Láma (Ivan Řezáč), Představený (Radovan Lukavský) a Hlasatelka v rádiu (Hana Brothánková).

autoři: Lída Engelová , Miloš Novotný | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • České léto na Vltavě

    Ve vysílání nabídneme například výběr z povídek Josefa Škvoreckého, Franze Kafky či Jaroslava Haška, hry Václava Havla či Pavla Kohouta.

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.