V ulici po rozšíření zaparkuje víc aut. A lépe se vyhnou autobusy

TISKOVÁ ZPRÁVA
V ulici zaparkuje víc aut. A lépe se vyhnou autobusy
 

 
 
Vyškov, 29. srpna 2022 – Zvýší se počet parkovacích míst, zlepší se komfort při projíždění úsekem a především se zvýší bezpečnost provozu míjejících se aut. Řeč je o komunikaci v ulici V Brňanech, ve které dochází k novému uspořádání celkového řešení dopravního prostoru. Záměr vychází ze studie, kterou nechal odbor dopravy městského úřadu zpracovat v průběhu roku 2019.

Radnice nyní přistoupila k realizaci, hotovo bude v září. Stavební úprava řeší rozšíření vozovky po pravé straně ve směru od křižovatky s Křečkovskou ulicí po další křižovatku s ulicí Na Hrázi. Rozšíření míří do zeleného pásu v šířce okolo dvou metrů. „V případě délky pak hovoříme o zhruba 145 metrech. Na upravené pláni stavební firma položí vrstvu kamenné drti, doplní vrstvu konstrukce s asfaltovým krytem, který se plynule napojí na stávající sklon vozovky,“ popsal investici vyškovský místostarosta Roman Celý.

Doplnil, že v celé délce nebude chybět silniční obrubník. Směrem do zeleně dělníci položí pás betonových zatravňovacích tvárnic. Na něj bude navazovat úprava terénu vysvahováním.

Co se týče odvodnění nové plochy, město počítá s vybudováním dvou uličních vpustí. „Průjezdnost lokalitou byla s ohledem na množství parkujících aut problematická, zejména pokud místem projížděl autobus. Po provedení parkovacího pruhu bude v celém úseku šířka vozovky jednotná – sedmimetrová. Dosud měla proměnnou šířku. Parkovací pruh nově pojme až 25 osobních aut, dvě stání budou určená pro zdravotně postižené. Součástí stavby je pak pochopitelně vodorovné a svislé dopravní značení. Změny zvýší komfort pro řidiče a výrazně nenaruší okolí,“ poznamenal místostarosta Celý.

Nejvýhodnější nabídku předložila společnost EUROVIA CS, cena přesáhla 1,5 milionu korun.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 29.8.2022 / 29.8.2022

Počet návštěv: 441
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém