Elektronické zámky na kontejnerech se osvědčily, město připravuje rozšíření
Ilustrační foto. Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Město Lovosice ke konci roku 2021 spustilo pilotní projekt instalace elektronických zámků na polopodzemní kontejnery na Holoubkově. Projekt se osvědčil a město plánuje rozšíření.

Během zkušebního provozu byly odladěny provozní problémy. Uzamykání a ovládací software byl přizpůsoben požadavkům ze strany města. Zapracovány byly také připomínky občanů. „Pilotní projekt elektronického zamykání polopodzemních kontejnerů se osvědčil a zejména došlo ke snížení negativních jevů spojených se zbavováním se komunálního odpadu,“ uvedl Vojtěch Hamerník, vedoucí odboru životního prostředí MěÚ.

„Pro pokračování v trendu zlepšování systému odpadového hospodářství ve městě a po vyhodnocení projektu na Holoubkově jsme se rozhodli, že je vhodné instalovat elektronické uzamykání i na dalších polopodzemních kontejnerech, včetně nákupu čipů k otvírání zámků.“ sdělil starosta města Milan Dian. Rozšíření se bude týkat kontejnerových stání v ulicích Wolkerova, Dlouhá, Příčná, Vodní a Resslova. Bude instalováno 44 elektronických zámků a rozdáno 900 čipů (klíčů) v celkové ceně 426 000 Kč. Zakázku pro město realizuje společnost MEVA-TEC s.r.o. z Roudnice nad Labem.

Systém funguje tak, že víka polopodzemních kontejnerů jsou uzamčené elektromechanickým zámkem, který je propojený s evidenčním systémem pro účely analýz a sběru dat o využívání sběrných nádob. Pro otevření víka polopodzemního kontejneru je potřeba přiložit čip, který se přiděluje k bytovým jednotkám, které jsou vázány ke konkrétním stanovištím (polopodzemních kontejnerů). Celý systém je autonomní a je napájen baterií, která je umístěná v ochranném krytu uvnitř kontejneru.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru