Hlavní obsah

O2 arena je nachystána, ale Satoranský a další marodi svádějí boj s časem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Národní tým vyhlíží uzdravení tří marodů a zejména u Tomáše Satoranského je to dost zoufalý boj s časem, naopak v pražské O2 areně už je takřka všechno připraveno na páteční úvodní zápasy mistrovství Evropy basketbalistů.

O2 arena je připravena na ME basketbalistů. Bude v českém týmu Tomáš Satoranský? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Už o víkendu se položila palubovka, během pondělí vnitřek haly dostal kompletně basketovou podobu, a kromě několika detailů máme celé prostředí nachystáno. V úterý večer bude rozhodně hotovo, protože ve středu po poledni začínají oficiální tréninky všech šesti mužstev, které se zúčastní pražské skupiny," řekl při mediální prohlídce haly generální sekretář České basketbalové federace Michal Konečný a připomněl, že náklady na pražskou část letošního ME činí zhruba 180 milionů korun.

Největší hala v republice hostí počtvrté v historii velkou basketbalovou akcí. „V O2 areně už se hrálo finále mužské Euroligy, pak MS hráčů do 19 let a naposledy před pěti roky ME žen," dodal člen organizačního výboru Stanislav Křiváček. Kapacita hlediště pro letošní basketbalový šampionát je upravena na 12 500 míst, která šla do prodeje.

Lístky na nejatraktivnější duel české reprezentace se Srbskem, v sobotu 3. září v 17:30 h, jsou prakticky pryč. „V pondělí se uvolňovaly poslední blokace vstupenek. Musíme počítat, že při vyprodané hale bude v O2 areně téměř čtrnáct tisíc lidí, protože do oficiální kapacity se nepočítá klubové patro ani skyboxy," naznačil Křiváček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Tomáš Satoranský během utkání kvalifikace MS 2023, Česká republika - Bosna a Hercegovina.

Mluvčí národního týmu Martin Peterka mezitím odrážel neustále dotazy, jak je na tom Satoranský rehabilitující podvrtnutý kotník pravé nohy. „Ještě podstoupí kontrolní magnetickou rezonanci, ale klíčový bude názor lékařů, a hodně bude i záležet na Tomášově pocitu," uvedl Peterka a přesnou podobu zranění nekomentuje. Podstatné je, zda je zasaženo jen kloubní pouzdro, nebo i vazy v kotníku. V prvním případě by ještě žila naděje na Satoranského start na ME, ve druhém nikoli.

„Myslím, že do středečního večera k tomu musíme zaujmout nějaký postoj a vyřešit, jestli zariskujeme zapsáním Satoranského na soupisku." připustil Peterka, podle nějž ale existuje reálná možnost, že by další dva marodi už mohli středeční trénink v O2 areně absolvovat s národním mužstvem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Satoranský během utkání kvalifikace MS 2023.

Tedy nejen po nemoci uzdravený křídelník Jaromír Bohačík, ale také rozehrávač Vít Krejčí, jenž měl dva týdny problémy s mezižeberním svalstvem a ze šesti utkání reprezentantů před ME odehrál jen jediný přípravný zápas. „Oba už trénovali individuálně," doplnil Peterka. Pondělní podvečerní trénink už Bohačík i Krejčí absolvovali společně s týmem.

Reklama