Dlouho očekávaný Pilsen Busking Fest se blíží! Na co se můžete těšit?

29.08.2022 17:45

Již tento týden začne v centru města Plzně jedinečný festival pouličního umění. Hudba, divadlo, cirkus, akrobacie, tanec a mnoho dalšího!

milan svoboda busking fest

Od čtvrtka 1. do neděle 4. záři se bude v centru Plzně konat Pilsen Busking Fest. Letošní ročník je opravdu nabitý. Hudební část programu zahrnuje kolem 45 muzikantů či skupin. Do západočeské metropole se sjedou ti nejlepší pouliční umělci z celého světa. Z Argentiny se představí ska/latino kapela Super cumbia y la liga de la alegría, z Portugalska trance duo Olive Tree Dance, z Peru přijede funkový Big Pollo. Na náměstí Republiky bude probíhat každý večer v rámci Silent DJs programu tichá diskotéka se sluchátky, v Anděl music bar budou probíhat jam sessions.

Milovníci cirkusu si v letošním ročníku přijdou opravdu na své. Těšit se můžete například na komediálně artistická vystoupení Iana Deadlyho z Anglie, cirkusovo hudební show od Latin Duo z Argentiny a Peru nebo divadelně akrobatická podívaná v podání Bardo Teatro Fisico z Argentiny. Akrobaticko divadelní hru Obnažena pojednávající o ženských cyklech předvedou The Same Self. Připraveny jsou také wokshopy tance.

Festival je zdarma. Událost se ve stylu pouličních umělců nese i finančně. Pořadatelé hradí pouze základní náklady, a tak se budete moci potkat s kloboukem nebo kasičkou, kam můžete umělcům přispět.

Detailní program a informace naleznete zde.

Foto ilustrační Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24