Elektromobil s pohonem Pikachu? Spojení firem MINI a Pokémon přináší novinku na trh automobilů

Značka Pokémon se nedávno spojila s výrobcem automobilů MINI a přišla s konceptem vozu inspirovaného jednou z nejpopulárnějších anime sérií všech dob. V čem spočívá jeho jedinečnost a co může tato spolupráce do budoucna přinést?

Fanoušci seriálu Pokémon mohou jásat! V minulých týdnech totiž spatřil světlo světa koncepční vůz z dílny automobilky MINI, který spojuje prvky jízdních parametrů tohoto výrobce právě s oblíbeným anime seriálem.

Nový model MINI s označením Concept Aceman tak překonává hranice dosavadních možností na trhu elektromobilů a prezentuje řadu vychytávek, kterých bychom se možná mohli v budoucnu dočkat také u sériově vyráběných vozů.

Pokémon kam se podíváš

Interiér celého vozu je jednoznačně inspirován právě prostředím seriálu Pokémon. Na úvodní obrazovce displeje vás neuvítá nikdo jiný než legendární Pikachu, který vás bude také provázet nastavením centrálního počítače, případně pak během jízdy. Vše je pak doplněno nejrůznější směsicí zvukových i vizuálních efektů, které budou divákům Pokémonů velmi povědomé. Tento režim (také označován jako Pokémon Mode) je pak přesně tím, co dělá z modelu Aceman tak jedinečný kousek.

V rámci Pokémon módu je pak MINI Concept Aceman vybaven externím projektorem s možností promítání video obsahu přímo před váš vůz. Můžete si tak pustit oblíbené díly (nejen) japonského seriálu a sledovat je buď z pohodlí vašeho MINI, nebo například uspořádat piknik na jeho střeše, a zažít tak neopakovatelné zážitky srovnatelné s návštěvou autokina.

Palubní deska s motivem Pokémon vypadá skvěle! Foto: Se souhlasem MINI

Odhalený elektromobil překvapil

Automobilka MINI se netají svým hravým přístupem k celé značce, a vůz Concept Aceman je pouze důkazem toho, že se firma nebojí jít v rámci tohoto hesla opravdu k samotnému jádru hravosti. Ve spolupráci s vývojářem Pokémon her tak vznikl tzv. MINIverse. Jedná se o interaktivní 3D svět, kde nejste pouze řidičem MINI Conceptu Aceman – vy JSTE MINI Concept Aceman. Můžete tak prozkoumat tento jedinečný virtuální svět právě z pohledu nejnovějšího koncepčního vozu z dílny MINI.

V analogii k nejznámějšímu Pokémonovi Pikachu pak platí, že Concept Aceman je plně elektrický. V rámci jeho odhalení na Gamescom Opening Night Live bylo navíc také oznámeno, že vůz bude kompatibilní s připojením herních konzolí, a díky tomuto propojení vám pak může poskytnout nový rozměr při hraní her ze světa Pokémonů. Zatím však nebylo upřesněno, kterých konkrétních modelů či výrobců konzolí se tato vlastnost týká. Nezbývá tedy než počkat, zda-li se o tomto unikátním vozidle dozvíme v budoucnu něco víc.

Zdroj: MINI, GamesCom
Úvodní fotografie: Se souhlasem MINI

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Přečtěte si také