Zde může být vaše reklama.

6. kolo: Sigma hraje doma s Libercem

6. kolo: Sigma hraje doma s Libercem

foto: Petr Pelíšek

30. 08. 2022 - 16:00

Fotbalisté SK Sigma Olomouc pokračují v anglickém týdnu. Poslední srpnovou středu je čeká jeho druhý díl, doma na Andrově stadionu nastoupí proti Slovanu Liberec. Utkání 6. kola FORTUNA:LIGY bude začínat v 17.30, o hodinu dříve startuje fanzonová akce s bývalými hráči Sigmy v čele s legendárním Petrem Johnem Uličným.

Sigma je čtyři kola bez bodového zisku, a pokud chce zastavit krizi, nutně potřebuje začít co nejdříve bodovat. Od posledního místa v tabulce ji dělí jen lepší skóre. Naposledy v neděli v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové udělal trenér Jílek změny v sestavě, z béčka si vytáhl záložníka Jiřího Spáčila. Jestli to bylo jednorázové, nebo na delší čas, to ukážou až další prvoligová utkání. A Hanáci nepředvedli špatný výkon, výsledná prohra 0:1 je pro ně docela smolnou, hráli více než poločas v deseti a útočník Růsek měl i tak dvě obrovské šance. „Něco jsme si k tomu řekli, protože zejména v posledních dvou zápasech víra a ochota porvat se o výsledek za nepříznivého stavu nebyla téměř vůbec žádná. Vyříkali jsme si to. Tentokrát to vidět bylo. Od toho výkonu se odrazit můžeme, ale taky je potřeba dávat góly a být nebezpečnější, abychom si mohli dojít pro body hned proti Liberci,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Kouč Hanáků bude muset opět měnit sestavu, v trestu za červenou bude stoper Lukáš Vraštil. Scházet stále budou také brankář Matúš Macík, záložník Štěpán Langer a útočník David Vaněček. V tréninku bez omezení už jsou naopak středopolaři Denis Ventúra a Martin Košťál, ten už naskočil za béčko ve druhé lize jako střídající hráč v nedělním utkání proti Karviné.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Slovan Liberec se hraje ve středu 31. srpna od 17.30 (rozhodčí Dominik Starý – Dan Vodrážka, Lukáš Slavíček).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Greššák, Zorvan– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Liberec: Vliegen - Gebre Selassie, Talovjerov, Plechatý - Mikula, Červ, Frýdek, Varfolomejev, Preisler - Matoušek, Van Buren. Trenér Luboš Kozel.

Další články