Drsné vojenské kalhoty i elegantní sáčka: Jaké jsou módní trendy pro nadcházející rok 2023?

Přidat na Seznam.cz

Vojenské kalhoty, zářivé barvy a sáčka na všechny způsoby – to jsou jedny z módních trendů pro nadcházející rok 2023. Léto nám pomalu, ale jistě končí a než se nadějeme, je tady nový kalendářní rok. Ten s sebou přinese mimo jiné také novou vlnu módní inspirace. Pojďte s námi zjistit, jaké střihy, barvy, kousky a kombinace pro nás nadcházející rok chystá!

Cargo pants aneb „vojenské kalhoty“

Módní expertka Leonie Dale a další módní časopisy upozorňují, že jedním z trendů roku 2023 budou takzvané cargo pants. Pokud nevíte, co si pod tímto kouskem představit, jedná se o typ kalhot, které jsou inspirované armádními či pracovními uniformami. Právě tímto rebelským kouskem můžete oživit svůj šatník a nahradit jim obyčejné modré rifle. Pokud je na vás tento kousek příliš drsný, můžete ho zjemnit kombinací s více elegantními a jemnými kousky.

Saka

Určitě jste mohli zaregistrovat, že sáčka byla obrovským trendem letošního roku. Především se jednalo o oversized saka, která se kombinovala s ladícími společenskými kalhotami, což tvořilo velmi elegantní look. Mohli jsme však vidět také více odlehčené a rebelské outfity, kde se elegantnost saka rozbila potrhanými riflemi či teniskami. Tento trend bude přetrvávat i v roce 2023, ale na rozdíl od oversized sak bude k vidění větší výběr střihů a barev tohoto nadčasového kousku.

Zářivé barvy

Pokud máte ve vašem šatníku místno pouze pro černé, šedé či bílé kousky, zkuste zaexperimentovat a oživit jej něčím novým! Příští rok s sebou přinese smršť nejrůznějších výrazných barev, od modré, malinově růžové, přes zelenou či zářivě žlutou. Nejenže díky těmto kouskům bude váš šatník zajímavější, ale navíc tyto zářivé barvy také zlepší vaši náladu. Expertkou na nošení pestrobarevných rób, která se výrazných barev rozhodně nebojí, je například německá blogerka Leonie Hanne.

Bílá tílka

Tento trend se vám možná může zdát na první pohled nezajímavý, ale opak je pravdou. I pomocí zdánlivě obyčejného bílého tílka totiž můžete vytvořit zajímavý look. Pomocí vrstvení jej můžete použít jako podklad pro další kousky oblečení, které jako celek vytvoří nevšední outfit. A pokud nebudete mít zrovna náladu experimentovat, poslouží vám jako skvělý základ pro pohodlný každodenní outfit.

Hnědá je dobrá

Pokud vás trend zářivých barev příliš neočaroval, máme pro vás dobrou zprávu. Dle L’Officiel bude totiž mimo výrazných barev v roce 2023 trendy také hnědá barva. Nebojte se tedy vsadit na celohnědé outfity nebo pouze oživit svůj šatník nějakým hnědým kousek, který se dá snadno zkombinovat se širokou škálou barev! Nebojte se ani experimentovat s materiály – kůže nebo vlna v hnědé barvě dokáží váš podzimní šatník pořádně nakopnout.

Zdroj: Youtube, Instagram, L’Officiel, redakce