MUDr. Běla Janáčková, rázná babička ze ZOO, která v tom má jasno

MUDr. Běla Janáčková, rázná babička ze ZOO, která v tom má jasno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Běla v podání Reginy Rázlové je samá legrace, dokud někdo nezačne ohrožovat její milovanou rodinu. Když zjistí, že chlap, co v ústavu znásilňoval Vojtu, běhá na svobodě, začne vidět rudě a okamžitě vyráží do akce – bez ohledu na to, koho naštve.

Vojtův trýznitel na svobodě? Tak to ne!

Běla Janáčková zásadně navštěvuje svou rodinu bez ohlášení. Je to bytost nespoutaná, která příliš nedbá na pravidla, života si užívá plnými doušky a vše bere s humorem – tedy až na jednu věc. Když jí Karel a Marie prozradí, že chlap, co Vojtovi ubližoval v diagnostickém ústavu, je na svobodě a nadále pracuje s dětmi, Běla si to s ním zatouží vyřídit! Jakmile se jedná o její nejbližší, nezná slitování.

Bohužel jediný, kdo by proti tomu mohl něco dělat, je Vojta, ale Karel ho do citlivé záležitosti odmítá zatahovat. Běla nesouhlasí a věří, že Vojta by si to měl rozhodnout sám. Je dospělý a svéprávný, potřebuje však úplné informace.

Běla se odmítá vzdát, přesvědčí Vojtu?

Akční babička nehodlá ztrácet čas a nažene rodinu do baru, aby se to vyřešilo. Stačí ale pouhá zmínka o násilnickém vychovateli a Vojta prohlásí, že s tím nechce mít nic společného. Karel jeho rozhodnutí respektuje a k ničemu ho nenutí, ale Běla se tváří odhodlaně a je zřejmé, že to zkrátka nenechá vyšumět. Odmítá se smířit s tím, že ten grázl chodí po světě bez trestu, jenže aby se dalo něco dělat, museli by se Roklovi spojit a čelit problému společně. Anebo to holt vezme Běla do vlastních rukou…

Herec Goran Maiello, představitel Vojty, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Babiččina motivační řeč zafunguje

Babička si zajde s Vojtou promluvit, tentokrát sama, a nemíní chodit kolem horké kaše. K čemu nějaká psychologie, když stačí selský rozum? Ten člověk z ústavu je prostě hajzl a Vojta ho musí dostat do kriminálu – jestli ne kvůli sobě, tak kvůli ostatním klukům, které by mohl potkat podobný osud. Běla nechce žít s vědomím, že její vnuk je srab, co se odmítá postavit nepříteli. Vojta se naštve a vytratí, ale nakonec si babiččina slova vezme k srdci a rozhodne se bojovat. Běla ho ujistí, že v tom není sám. Rodina stojí pevně za ním!

Zdroj článku:
  • autorský text