BK MLADÁ BOLESLAV

Příprava na jedničku: Junioři prohráli jen jednou, v pátek zahájí novou sezónu

31. 8. 2022
Autor: Vojtěch Drbohlav
M l. B o l. – Boleslavští junioři za sebou mají parádní přípravu na novou sezónu. Drží úctyhodnou výhru šesti utkání v řadě (k tomu další tři vítězství z hejtmanského turnaje) a tuto sérii rozhodně nechtějí přerušit. Asistent trenéra Lukáš Zörkler před prvními extraligovými zápasy vítá zúžení nejvyšší juniorské soutěže a slibuje si od ní zkvalitnění.

V přípravě prohráli svěřenci trenérského tria Pletka-Kolner-Zörkler jen jednou, a to 0:1 v v prvním klání s Pardubicemi na konci července. Od té doby Bruslaři střádají vysoké výhry: 7:3, 3:1, 3:2, 6:2, 5:2 a 5:0. Právě poslední dvě pětigólové výhry byly přitom proti papírově silnému rivalovi z nedalekého Liberce. Junioři navíc ovládli i hejtmanský pohár v Karlových Varech. Lukáš Zörkler však výsledky nechce přeceňovat. "Příprava se nám povedla parádně, ale vůbec nevíme, v jakých sestavách soupeři nastupovali, jestli třeba nezkoušeli hráče na zkoušku, jaký trénink ráno nebo přes den měli... Těch faktorů tam může hrát roli hodně. My jsme za to určitě rádi, ale nějak velkou váhu tomu nepřikládáme," říká Zörkler.

Neobává se zároveň ani toho, že by hráči mohli být před začátkem sezóny nabažení ze série výher a mohlo by dojít k podcenění soupeřů. "Od toho jsme tady my trenéři, abychom hráčům nějaké uspokojení nedovolili. Kluci jsou ale už ve věku, kdy by měli být profesionálové a toto si sami srovnat v hlavách. Zdravé sebevědomí ano, uspokojení a podcenění určitě ne," říká trenér.

Junioři do nové sezóny vstoupí už v pátek 2. září, kdy na domácím ledě od 17 hodin přivítají Zlín. Následné sobotní domácí utkání proti Olomouci bylo odloženo z důvodu pokládání reklam na led ve ŠKOENERGO aréně, nový termín prozatím nebyl stanoven. Také druhé utkání sehrají Bruslaři na domácím ledě – v sobotu 10. září přivítají od 14 hodin rivala z Liberce, jehož v přípravě dvakrát vysoko porazili a dohromady mu nasázeli deset gólů.

Boleslavští junioři a trenérský tým si od nové extraligové sezóny slibují zejména zkvalitnění úrovně. "Soutěž by po zúžení, které proběhlo, měla být kvalitnější. I systém soutěže je letos vymyšlen docela dobře bez nějakých nadstavbových částí a podobně," pochvaluje si Lukáš Zörkler.

A jaké by měly být cíle Bruslařů pro tuto sezónu? Minimálně pobyt v horních patrech tabulky, vyhlíží trenér. "Je to asi takové klišé, ale chceme jít prostě zápas od zápasu a uvidíme, kam až se nám to podaří dotáhnout. Nechceme jít do sezóny s tím, že nebudeme hrát play off a že když se zachráníme, bude to dobré. To určitě ne. Takže náš plán je pohybovat se v těch pozicích do osmého místa v tabulce," uzavírá Lukáš Zörkler trenérská očekávání.

Soupiska juniorů na nadcházející sezónu