Economia mění řídící model, vrátí se Voráček a přichází Stalmach

středa, 31. srpna 2022, 14:20 Tisk, Lidé MediaGuru

Představenstvo firmy bude tvořeno výkonným managementem vydavatelství v čele s jeho generální ředitelkou Lenkou Černou. Zuzana Řezníčková zůstává ve skupině Bakala Capital. Od října se vrátí David Voráček, od září přijde Petr Stalmach.

David Voráček, zdroj: Economia

David Voráček, zdroj: Economia

Společnost Economia zavádí od 1. září letošního roku nový řídicí model. Představenstvo firmy bude tvořeno výkonným managementem vydavatelství v čele s jeho generální ředitelkou a bude se zodpovídat přímo jedinému akcionáři.

Do vedení vydavatelství současně přicházejí dva noví manažeři. Finančním ředitelem Economie byl k 1. září jmenován Petr Stalmach. Ten v posledních letech působil v obdobných rolích ve společnostech skupiny Bakala Capital. Obchodním ředitelem vydavatelství se od října tohoto roku stane David Voráček, který se do Economie vrací po čtyřech letech.

Nové výkonné představenstvo bude pracovat ve složení: Lenka Černá (generální ředitelka), Petr Stalmach (finanční ředitel), Tomáš Eder (Chief Technology Officer), Tomáš Skřivánek (ředitel pro produkt a marketing) a David Voráček (obchodní ředitel).

Dosavadní předsedkyně představenstva Zuzana Řezníčková se bude věnovat novým úkolům v rámci skupiny Bakala Capital a má hrát nadále významnou roli v podnikání celé skupiny.

„V době stálého a sílícího tlaku na celý vydavatelský segment si chceme být jisti, že Economia bude umět rychle reagovat na trendy a situaci na trhu. Zavedením modelu výkonného představenstva obvyklého v ostatních částech Evropy zjednodušujeme rozhodování a přibližujeme ho těm, kdo mají klíčovou zodpovědnost za to, aby naši čtenáři a inzerenti dostávali i v silném konkurenčním prostředí od nás kvalitní a hodnotný obsah, který očekávají a oceňují," říká ke změnám Zuzana Řezníčková, dosavadní předsedkyně představenstva.

Generální ředitelka Economie Lenka Černá uvedla, že nová struktura vedení pomůže lépe zužitkovat schopnosti všech členů managementu ve prospěch Economie. „Nový model posiluje naši schopnost čelit konkurenci a upevňovat při tom pozici předního vydavatele kvalitní nezávislé žurnalistiky na trhu," dodává Černá.

Economia je mimo jiné vydavatelem deníku Hospodářské noviny, týdeníků Ekonom a Respekt nebo provozovatelem serverů HN.cz, Aktuálně.cz nebo Centrum.cz. Jediným akcionářem společnosti je Zdeněk Bakala. V loňském roce zvýšila tržby na 658,2 mil. Kč a snížila ztrátu na 7,87 mil. Kč.

-mav-