reklama

Vdovec Štefan Margita již o uplynulém víkendu informoval, že poslední rozloučení pro veřejnost se uskuteční na výše uvedeném místě dnes mezi 11. a 17. hodinou. Už včera proběhla v jednom z pražských kostelů zádušní mše pro pozvané hosty.

Divadlo Kalich uvedlo, že lidé mají přicházet Jungmannovou ulicí směrem od Národní třídy, přičemž frontu bude organizovat pořadatelská služba.

"V 11 hodin bude otevřen přístup do sálu, kterým budou návštěvníci plynule procházet. Bude možno zanechat květiny. Prosíme návštěvníky, aby nepřinášeli dary. Fotografování v sále nebude z pietních důvodů povoleno. Na místě budou připraveny kondolenční knihy," uvedli pořadatelé smutečního aktu.

Květinové dary budou po skončení veřejného rozloučení převezeny na improvizované pietní místo u hřbitova na Vyšehradě, kde bude možné se rozloučit se Zagorovou až do sobotních večerních hodin. 

Právě v Divadle Kalich zpěvačka před lety kývla na nabídku, aby hrála v muzikálu Jack Rozparovač. Byla to její první divadelní muzikálová role. Již se nedožila muzikálu Biograf lásky, který bude mít premiéru 16. září a je složený z jejích hitů.

Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky. Za svoji kariéru nazpívala Hana Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Už od druhé poloviny 60. let patřila k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Zatím poslední studiové sólové album Já nemám strach vydala v roce 2018. O dva roky později natočila Zagorová se svým manželem, operním pěvcem Štefanem Margitou, desku Konečně společně. "Osobně si vážím inspirativních let, které jsme na Supraphonu společně prožili. Hana Zagorová patřila mezi umělce, kteří se neustále vyvíjí. Vždy věrná impulzům kreativity, neváhala propojit svůj talent s mladými autory a interprety. I proto září její hvězda dál," uvedla ředitelka vydavatelství Supraphon Iva Milerová.