Asus představil Zenbook 17 Fold OLED: Skládací notebook s obřím displejem

První 17,3″ skládací OLED notebook na světě lze složit do velikosti 12,5″ zařízení. Zařízení vedle unikátní konstrukce nabídne vyjímatelnou Bluetooth klávesnici a integrovaný stojánek. Jaká je výbava?

Zenbook 17 Fold OLED nabízí jedinečnou konstrukci, která umožňuje dvě konfigurace OLED displeje v jednom zařízení. Velký 17,3palcový dotykový displej s poměrem stran 4:3 a rozlišením 2,5K se dá uprostřed složit, čímž se vytvoří dva spojené 12,5palcové displeje s poměrem stran 3:2 a rozlišením 1920 × 1280.

V kombinaci s Bluetooth klávesnicí a touchpadem ASUS ErgoSense plné velikosti poskytuje skládací konstrukce možnost využít zařízení hned v několika režimech – jako PC, notebook (s připnutou Bluetooth klávesnicí), notebook (s virtuální klávesnicí), tablet, čtečka knih a nebo rozšířený režim s externí Bluetooth klávesnicí položenou vedle zařízení.

Zenbook 17 Fold OLED, vyvinutý ve spolupráci se společností Intel, je první skládací OLED notebook na světě s úhlopříčkou 17,3 palce s verifikací Intel Evo. Společnosti ASUS a Intel vyvinuly první řešení svého druhu, a tím posunuly inovace v kategorii skládacích zařízení. Dostatek výkonu zajišťují procesory Intel Core i7 řady U 12. generace, grafika Intel Iris Xe, podpora bezdrátového připojení Intel WiFi 6E, až 16 GB operační paměti a rychlý SSD disk PCIe 4.0 s kapacitou 1 TB. Pro připojení periferních zařízení slouží dva praktické porty Thunderbolt 4, které podporují rychlé nabíjení 75Wh baterie s dlouhou výdrží i možnost připojení k externím monitorům.

Kolik ohybů vydrží pant Zenbook 17 Fold OLED

Zenbook 17 Fold OLED dokáže zastat funkce více zařízení najednou – notebooku, stolního PC i tabletu. Zaujme atraktivním vzhledem s matnou skleněnou plochou, která fascinujícím způsobem zachycuje světlo. K prémiovému designu přispívá i víko zařízení, který je vyrobeno z tmavě zelené umělé kůže, a je proto velmi příjemné na dotek.

Inovativně zkonstruovaný kloub s rozsahem pohybu 180 stupňů prochází nejméně 30 000 testovacími cykly, což zaručuje vysokou dlouhodobou odolnost.

O kvalitní audio zážitek bez ohledu na orientaci zařízení se stará výkonný zvukový systém Dolby Atmos se čtyřmi reproduktory certifikovanými společností Harman Kardon. Ten vylepšuje inteligentní zesilovač, který zvyšuje hlasitost reproduktorů až 3,5krát.

ASUS na veletrhu IFA přivezl nová PC a notebooky pro kreativce, hráče, firemní segment i běžné uživatele; nejnovější řady smartphonů ASUS a ROG; periferie, monitory, základní desky, chytré hodinky, mini PC, síťová zařízení a napájecí zdroje. Již brzy se tak můžete těšit na představení dalších novinek z veletrhu IFA v Berlíně.

Zdroj: TZ ASUS IFA
Úvodní fotografie: Se souhlasem Lukáš Voříšek, redakce inSmart.cz

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Přečtěte si také