Kvitová prošla do třetího kola US Open bez boje. Siniaková, Fruhvirtová a Bouzková končí

Tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková jsou jedinými Češkami, které postoupily ve dvouhře US Open do 3. kola. Zatímco jednadvacátá hráčka světa Kvitová vytěžila z odstoupení ukrajinské soupeřky Anheliny Kalininové, loňská čtvrtfinalistka Plíšková porazila na betonových dvorcích v New Yorku krajanku Marii Bouzkovou 6:3, 6:2.

New York (Aktualizováno: 1:23 2. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na US Open

Petra Kvitová na US Open | Foto: Lev Radin | Zdroj: Profimedia

Dvaatřicetiletá Kvitová, která na úvod vyřadila Rusku Eriku Andrejevovou, postoupila poté, co Kalininová kvůli nemoci nenastoupila.

Česká jednička je ve 3. kole US Open podruhé za sebou, jejím maximem z betonových dvorců na grandslamu ve Flushing Meadows jsou čtvrtfinále z let 2015 a 2017.

Anhelina Kalinina has withdrawn from singles and doubles.

Petra Kvitova advances to Round 3 by walkover. The doubles team of Kalinina/Rybakina will be replaced by Harrison/Neal.

17:34 – 01. 09. 2022

23 147

Rodačka z Bílovce vyzve v další fázi přemožitelku Fruhvirtové - Muguruzaovou.

Dvojnásobná grandslamová vítězka a nasazená devítka nadělila v úvodním setu české kvalifikantce za 21 minut „kanára“, ve druhé sadě ale sedmnáctiletá Fruhvirtová favoritku dostala pod tlak.

Za stavu 4:1 vedla v dalším gamu při podání 40:0, jenže nadějný vývoj grandslamová debutantka nedotáhla. Muguruzaová poté pěti hrami za sebou sadu otočila a zajistila si postup.

Siniakové úvod utkání s čtyřicátou hráčkou světa Cornetovou nevyšel. Od stavu 1:1 prohrála pět her za sebou a za šestatřicet minut ztratila i úvodní set.

Kvitová vstoupí do US Open s úspěšnou přípravou v zádech. ‚Dodalo mi to psychický klid,‘ těší ji

Číst článek

Šestadvacetiletou rodačku z Hradce Králové ale prvotní neúspěch nesrazil. Ve druhé sadě prolomila od stavu 1:1 dva servisy a vynutila si rozhodující set.

Cornetová si v něm za stavu 2:1 vyžádala ošetření, a poté v šestém gamu získala brejk. Po více než dvou hodinách dopodávala duel k vítězství.

Český souboj

Třicetiletá Plíšková nedopustila proti Bouzkové komplikace jako v úvodním kole s Polkou Magdou Linetteovou. Nepřišla ani jednou o servis a čtvrtfinalistka letošního Wimbledonu Bouzková nenašla na soupeřku recept.

První set získala Plíšková díky brejku v osmé hře, ve druhé sadě prolomila servis Bouzkové dvakrát. Postup si zajistila za 69 minut a v dalším kole vyzve turnajovou třináctku Švýcarku Belindu Bencicovou.

Świateková pokračuje, Badosaová končí

Varšavská rodačka Świateková přišla ve čtvrtek jen jednou o servis a proměnila čtyři brejkboly. V této sezoně vyhrála už 52. zápas.

V New Yorku obhajuje loňské osmifinále, což je jejím tamním maximem. Ve třetím kole vyzve další domácí hráčku Lauren Davisovou, jež zdolala Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 0:6, 6:4, 7:6

Devatenáctiletý Alcaraz, který má šanci stát se po US Open světovou jedničkou, neztratil ve Flushing Meadows opět ani set. Loňský čtvrtfinalista zaznamenal proti Coriovi 46 vítězných míčů a v dalším kole vyzve Američana Jensona Brooksbyho.

‚Serena Williamsová změnila podobu tenisu.‘ Nyní se chystá k velkému rozloučení na US Open

Číst článek

Čtyřiadvacetiletá Badosaová se ani při čtvrtém startu v hlavní soutěži US Open neprobojovala do třetího kola. Osmifinalistka letošního Wimbledonu doplatila proti Martičové na 31 nevynucených chyb.

Jednatřicetiletá Chorvatka, které patří v žebříčku WTA 54. místo, vyzve v boji o osmifinále 26. nasazenou Bělorusku Viktorii Azarenkovou.

Bez ztráty setu jde turnajem Američanka Jessica Pegulaová. Osmá hráčka světa porazila Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou dvakrát 6:4 a zabojuje v New Yorku o premiérový postup mezi šestnáct nejlepších.

Bývalá světová jednička Azarenková vyřadila Ukrajinku Martu Kosťukovou 6:2, 6:3. Postoupila i olympijská šampionka z Tokia Belinda Bencicová, pětadvacetiletá Švýcarka uspěla na třetí pokus proti Rumunce Soraně Cirsteaovou a vyhrála 3:6, 7:5, 6:2.

Výsledky českých hráček na tenisovém turnaji US Open

Ženy, dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (21-ČR) - Kalininová (Ukr.) bez boje, Muguruzaová (9-Šp.) - L. Fruhvirtová (ČR) 6:0, 6:4, Cornetová (Fr.) - Siniaková (ČR) 6:1, 1:6, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme