Hlavní obsah

Frölunda - Hr. Králové 4:2Hradec Králové prohrál na úvod Ligy mistrů na ledě Frölundy

Hokejisté Hradce Králové prohráli v úvodním utkání nového ročníku Ligy mistrů na ledě Frölundy v Göteborgu 2:4. Východočechům se sice zásluhou trefy Radka Smoleňáka podařilo vyhrát první třetinu, ve druhém dějství však třikrát inkasovali. Jednou se v dresu domácích prosadil český útočník Radan Lenc. Dva góly vítězů dal Max Friberg, za hosty snižoval na 2:3 Oliver Okuliar.

Foto: Mountfield HK

Opora Mountfieldu Radek Smoleňák. Ilustrační foto.

Článek

Královéhradečtí se do soutěže vrátili proti soupeři, s nímž se utkali při své dosud poslední účasti v Lize mistrů. Bylo to ve finále sezony 2019/20, po němž slavila Frölunda již čtvrtý triumf.

V úvodu navázali svěřenci kouče Tomáše Martince na dobré výkony i výsledky z přípravy, v níž v předchozích čtyřech zápasech nenašli přemožitele. Kapitán Smoleňák postupoval v deváté minutě z pravého křídla na gólmana Larse Johanssona, při zakončení zvolil rychlou střelu zápěstím a uspěl.

Už po 24 sekundách ze druhého dějství bylo však vyrovnáno, když se zblízka prosadil důrazný Lenc. Po dalších 55 sekundách se skóre měnilo znovu. Zatímco tři oslabení během první části ještě přečkal extraligový celek bez úhony, trest Filipa Pavlíka skončil už po necelé půlminutě, když dokonal obrat Jacob Nilsson.

Vyrovnat mohl Lalancette, jenže neuspěl. A místo toho znovu udeřili domácí a opět to bylo v početní výhodě. Faul Kevina Klímy potrestal krátce před druhou přestávkou Friberg, jehož našel dokonale přesnou nahrávkou Ryan Lasch.

Ve 46. minutě přišla ještě zápletka, když snížil díky úspěšné dorážce Okuliar, ale domácí se brzy uklidnili díky další využité přesilovce. Smoleňákovi utnul předčasně trest svým druhým dnešním zásahem Friberg.

"Měli jsme špatný začátek druhé třetiny. Nedokázali jsme se na něj připravit. Byli jsme špatně nastavení, Frölunda vstřelila dva góly a otočila zápas ve svůj prospěch. Snažili jsme se s tím něco udělat, ale Frölunda byla v zápase o kousek lepší," uvedl pro klubový web asistent trenéra Petr Svoboda.

Hokejová Liga mistrů - skupina G:
Frölunda - Mountfield Hradec Králové 4:2 (0:1, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Lenc (J. Lundqvist, Friberg), 22. J. Nilsson (Greco, F. Johansson), 40. Friberg (Lasch, P. Johansson), 49. Friberg (P. Johansson, Lasch) - 9. Smoleňák (Cingel), 46. Okuliar (F. Pavlík, Perret). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Linde - Svensson, Nilsson (všichni Švéd.). Vyloučení: 3:6. Využití: 3:0. Diváci: 2268.
Sestava Hradce Králové: J. Růžička - Jank, Blain, Pilař, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Rymsha, Gaspar - Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma - R. Pavlík, Zachar, Okuliar - Smoleňák, Cingel, Lev - Perret, Kevin Klíma, Štohanzl. Trenér: T. Martinec.

Reklama