Hlavní obsah

Sršni pobodali seniory na procházce. Pak zaútočili na lékaře s alergií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrtulník i sanitku poslali ve středu záchranáři na Plzeňsku na pomoc seniorům, které pobodali sršni. Rozzuřený hmyz pak zaútočil také na lékaře.

Foto: Profimedia.cz

Sršeň obecná. Ilustrační foto

Článek

Sedmaosmdesátiletý muž se ženou se vydali na procházku kolem obce Nadryby. Muž chtěl zahnat jednoho ze sršňů, který na něj zaútočil, ale vyplašil při tom celé hnízdo.

Sršni hnízdo bránili před vetřelci a pár popíchali. Dvojice si předtím, než zkolabovala, stačila přivolat pomoc.

Turistky narazily v Beskydech na hnízdo sršňů, ženu s alergií jeden bodl

Krimi

„Po příjezdu na místo náš lékař našel v lese muže v kolapsovém stavu a ženu s výraznou dušností. Oba dostali větší množství žihadel,“ uvedl mluvčí záchranářů Vítězslav Sladký.

Jenže sršňům vadila také přítomnost záchranářů, a tak se podle slov mluvčího vrhli na řidiče a lékaře „jako včela na med“. Lékař dostal alergickou reakci, ale přesto dál pomáhal se zásahem u pacientů.

„Pán byl kolapsový, žena silně dušná. Pak sršni napadli i nás, dokud jsme se před nimi nezavřeli do sanitky,“ popsal lékař Josef Brychta s tím, že naštěstí dva záchranáře z týmu sršni jako zázrakem svého útoku ušetřili.

Manželský pár byl nakonec předán ve stabilizovaném stavu do nemocnice v Plzni.

Reklama

Výběr článků

Načítám