Strážníci a asistenti hlídkují na přechodech i před školami

regiony

Se začátkem školního roku, kdy se děti vrací do školních lavic, se na přechody pro chodce u kladenských základních škol vrátili také strážníci městské policie.

Strážníci a asistenti hlídkují na přechodech i před školami
Ilustrační foto
2. září 2022 - 12:30

Ti dohlížejí na to, aby se děti po prázdninách dostaly do školy co nejbezpečněji. Bezpečnost chodců a zejména dětí byla vždy prioritou Městské policie Kladno.

„Proto kladenští strážníci usměrňují provoz na přechodech a hlídkují u základních škol v průběhu celého školního roku a nikoli jen v prvním týdnu vyučování,“ sdělil ředitel kladenských strážníků Mgr. Michal Strieborný.

Hlídky denní směny posílili strážníci z noční tak, aby bylo pokryto, co nevíce přechodů a navíc u vybraných škol hlídkovali i Asistenti prevence kriminality.

„První školní den bývá nejrizikovější, neboť řidiči ještě nejsou zvyklí na zvýšený pohyb chodců a děti jsou ještě z prázdnin rozdováděné. Strážníci noční směny budou denní hlídky posilovat do konce tohoto týdne, a i začátkem příštího týdne. Se začátkem školního roku se do škol vrátí také strážníci Preventivně informační skupiny. Ti děti formou prezentací seznámí s tím, jak by se měly chovat v silniční dopravě, ať už jako chodci či cyklisté a seznámí je se základními pravidly provozu na pozemních komunikacích," řekl ředitel.

Služební pes Mates předvedl zadržení pachatele

Stredoceskenovinky.cz informoval Milan Krupka, DiS. z Městské policie Kladno.

(jv,stredoceskenovinky.cz foto:arch.mp kladno)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 64%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif