Microsoft Excel
Zdroj: Campaign Creators, Unsplash

Chystá se mistrovství světa v Excelu. Přihlásit se může každý

Program Microsoft Excel zná pravděpodobně každý, kdo někdy pracoval s počítačem. Stal se natolik populárním, že se i prosadil jako e-sport. Mistrovství světa v Excelu je teď otevřeno všem zájemcům.

Microsoft Excel, jehož původní verzi představila firma Billa Gatese už v roce 1987, je v současnosti nejpoužívanější tabulkový software. Je oblíbený snad ve všech kancelářských profesích. V době, kdy e-sporty zažívají velký boom, tak vznikla soutěž, v jejímž centru stojí právě Excel. V říjnu tohoto roku se dokonce koná mistrovství světa, kterého se můžete sami zúčastnit.

Microsoft Excel
Mistrovství v Excelu se může zúčastnit kdokoliv. Zdroj: Pixabay

Asociace FMWC (Financial Modelling World Cup) pořádá na podzim tohoto roku Microsoft Excel World Championship. Přihlásit se může kdokoliv, uzavírka registrací je 6. října. Nejsou potřeba žádné speciální znalosti, stačí pouze chuť řešit problémy a něco nového se přitom naučit. Výherce navíc získá odměnu 10 tisíc dolarů. 

Nejedná se o první turnaj v této disciplíně. První soutěž, tehdy ještě pod názvem Financial Modelling World Cup, proběhla už v září 2020. Zvítězil Australan Joseph Lau, v roce 2021 titul získal Američan Diarmuid Early. Tato disciplína navíc postupně získává na oblíbenosti. Soutěž All-Star Battle, která proběhla v srpnu letošního roku, dokonce vysílala živě televizní stanice ESPN.

E-sport se stává čím dál populárnějším. Zájem o tuhle rozvíjející se zábavu mají hlavně mladí lidé. V herním průmyslu se v současnosti protočí milióny dolarů a populárním hrám se čím dál častěji dostává i televizního zpracování.

Zdroj: Financial Modelling World Cup