4. Raiffeisenbank COGT Karlštejn – zvítězili Látal a Melichová

1693

ČGF – Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, Karlštejn (26. – 28.8.2022)

Neděle – finálové kolo
Muži: Parádním výkonem start cíl překvapivě zvítězil Jiří Látal z GC Olomouc (-10). Druhé místo obsadil Adam Bruzl z Kaskády (-8), třetí Šimon Zach ze Zbraslavi (-7).
Papírově nejsilnější hráč Stanislav Matuš skončil až na 18. místě, vinou nepovedeného posledního kola s výsledkem 79 ran.
Z profesionálů skončil nejlépe Matyáš Zapletal na 6. místě (-3).

Další pozice: 4. Nestrašil (-4), 8. Siwy, Hejlek, Hejna (E), 12. Jeřicha (+1), 19. Siakala (+6), 24. Páleník (+8). 36. Čmiel, L.Janda, Suk (+13),

Leaderboard muži

Ženy: Dominovala Jana Melichová ze Zbraslavi (-11). Zvítězila o čtyři údery před Sofií Hlinomazovou z Kaskády(-7).  Třetí místo obsadila Kristýna Lebová z Dýšiny (-6).

Další pozice: 4. Rintová, Vítů, Sofie Dimitrova (-4), 7. Vlašínová (-1), 8. Hurtová (E), 9. Kedroňová (+1), 10. Zavřelová  (+3).

Leaderboard ženy

Závěrečný díl Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour se koná 16. – 19.9. na Casa Serena.

 

GC Karlštejn - foto Ivan Paggio
GC Karlštejn –

Sobota – 2. kolo
Muži: Dopoledne se dohrávalo páteční první kolo souběžně se startem druhého. Druhé kolo se dohrálo  pět minut před dvacátou hodinou. Ve vedení mužské části zůstává sedmnáctiletý Jiří Látal z GC Olomouc (-8). Na druhém místě je Michal Talanda z Kaskády (-6). Třetí místo dělí  Tomáš Bystřický a Šimon Zach (-5).

Další pozice mužů: 5. Bruzl, Matuš (-2), 7. L.Janda, Zapletal, Hejna  (E), 12. Nestrašil, Jeřicha, Pavelka (-1), 23. Páleník, Kotrba (+3), 32. Siakala (+7), 41. Suk (+9).

Leaderboard muži

Ženy: V ženské části převázala vedení Jana Melichová (-8). O čtyři údery dále dělí druhou pozici Ella Rintová a Sofie Hlinomazová (-4).

Další  pozice žen: 4. Vítů, Lebová (-3),  6. Kedroňová, Sofie Dimitrova (-2), 8. Vlašínová (-1), 9. Frýdlová (E), 10. Váchová (-1), 11. Hurtová , Stará(+2), 14. Hinnerová (+4), 15. Zavřelová, Schwarzová (+5), 20. Křenková, Chlostová (+8).
Cutem neprošly: Bujáková, Kverková, Eva Koželuhová, Harcubová, Makovská, Petráňová

Leaderboard ženy

GC Karlštejn - foto Ivan Paggio
GC Karlštejn –

Pátek – 1. kolo
Páteční kolo bylo přerušeno a bude se dohrávat v sobotu od  9:00 hodin. Většina mužů kolo má plný počet jamek, dohrávat budou hlavně ženy.
Úvodní kolo zvládal nejlépe olomoucký Jiří Látal. Zahájil ve velkém stylu, na prvních jamkách hrál eagle, birdie, birdie a s dalším birdie na sedmičce byl po sedmi jamkách pět ran pod parem, než přišlo  první bogey na osmičce. Druhou devítku šel v paru se dvěma birdie a dvěma bogey. Celkem 68 ran  (-4).
Na čtyřčlennou skupinu Bergenyi, Talanda, Zapletal, Zach  na druhé pozici (-2) má náskok dvou úderů.
Stanislav Matuš hrál 71 ran a je na děleném 6. místě (-1).

Další pozice: 6. L.Janda, Hejna  (-1), 16. Nestrašil , Hejlek, Pavelka (+1), 24. Jeřicha (+2), 29. Páleník (+3), 33. Siakala (+4).

V ženské části mají plný počet odehraných jamek pouze čtyři hráčky. Lídrem v klubovně je Gabriela Roberta Vítů (-4) před Janou Melichovou (-3) a Klárou Hurtovou (E).

Leaderboard

 

GC Karlštejn - foto Ivan Paggio
GC Karlštejn

Úvod
Čtvrtý turnaj pětidílné Raiffeisenbank Czech Open Golf Tour, otevřené pro profesionály a amatéry se uskuteční od pátku do neděle na Karlštejně.

Přihlášeno je celkem 137 hráčů, 86 mužů a 51 žen.

Mezi profesionály figurují Matuš, Zach, Páleník, Suk, Zapletal, Hejna, Siakala. Mezi amatéry jsou Nestrašil, Pavelka, Jeřicha, Bruzl,  L.Janda.

V ženské kategorii jsou přihlášeny profesionálky Melichová, Vlašínová, Hinnerová, amatérky Kedroňová, Hurtová, Hlinomazová, Vítů, Křenková, Lebová, sestry Dimitrovy.

Hráčská špička je oslabena o reprezentanty, kteří hrají v zahraničí. Lieser a Mrůzek hrají ve Švýcarsku, Kousková ve Švédsku. Macková, Vahalová, Vodičková, Zuska, Jakubčík a Pavouček jsou na MS ve Francii.

Cutem po druhém kole projde 42 mužů a 21 žen.

Dotace odměn je 300.000 Kč, z toho 200.000 pro kategorii mužů, 100.000 pro kategorii žen.

Ředitelem turnaje je Luboš Klikar, hlavním rozhodčím Dalibor Procházka, rozhodčími Luboš Klikar, Dalibor Procházka a Vítězslav Štrouf.

Leaderboard

Odkazy:   GR Karlštejn     Hřiště na satelitní mapě   Stránky turnaje