Šumperk ladí kádr: podepsal dva útočníky, loučí se Erik Čermák

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Draci finalizují svůj kádr na nadcházející sezonu Chance ligy. V Šumperku podepsali smlouvy mladí útočníci Patrik Čermák (na snímku) a Daniel Jouza, na zkoušce naopak neuspěl 21letý forvard Erik Čermák.

Proč Erik Čermák nezískal smlouvu? „Rozhodli jsme se na této pozici ponechat odchovance a kluky z loňské sezony, přesto na nás Erik udělal pozitivní dojem. Je to hráč, kterého se vyplatí sledovat,“ řekl pro klubový web hlavní trenér Lukáš Majer.

Uspěl ale jiný Čermák, a to devatenáctiletý útočník Patrik, který je odchovancem Dukly a v první lize má za ni 42 startů (3+4).

„Pro Patrika se jedná o stěžejní angažmá kariéry. Do kádru Dukly Jihlava se nedostal z nějakého důvodu. My jsme destinace, která je zvyklá hrát s mladými, nicméně hledáme především ty, kteří chtějí žrát led," uvedl Majer. 

„Pro Patrika se jedná o stěžejní angažmá kariéry."

„Patrik v přípravě ukázal, že je schopen na ledě pracovat, proto jsme mu nabídli smlouvu. Je velmi důležité, aby jeho pracovní morálka a přístup byl každý den na vysoké úrovni, protože tím pomůže nám jako Šumperku a zároveň se etabluje v první lize, což by měla být jedna z jeho osobních priorit.“

Patrik Čermák

Patrik Čermák | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Čermák si s Duklou zahrál dvakrát po sobě dokonce finále Chance ligy, na jaře nastoupil také do všech pěti zápasů baráže proti Kladnu. A ve druhém klání dával týmu Jaromíra Jágra i gól.

21letý Jouza je odchovancem Litvínova, do dospělého hokeje nakoukl v dresu Ústí nad Labem v sezoně 2020/2021.

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

A loni už stihl za Slovan 26 zápasů v základní části (2+3), ve 20 případech pomohl i druholigové Bílině (8+15).

Teď bude hrát za Šumperk.

„Dana jsme oslovili proto, jelikož nás zaujal svojí nepříjemností v loňské sérii s Ústím nad Labem. Danova role je ve čtvrté lajně brát energii soupeřům, a proto jsme jej chtěli do našeho týmu získat," prozradil kouč Majer.

„Děláme všechno proto, abychom získali jednoho zkušenějšího útočníka a posílili před začátkem ligy mužstvo."

Nicméně soupiska ještě nemusí být kompletní. Šumperk by rád získal před začátkem ligy zkušeného útočníka.

„Zatím to jde těžce, nicméně věřím v úsilí realizačního týmu a majitele, abychom i pro radost našich fanoušků tým posílili,“ doplnil Lukáš Majer.

Aktuální soupiska Draků Pars Šumperk

Brankáři:
Petr Hamalčík, Jakub Lackovič.

Obránci:
Tomáš Drtil, Štěpán Dudycha, Filip Eliáš, Ondřej Hrachovský, Patrik Kadeřávek, Ludvík Rutar, Vratislav Kunst.

Útočníci:
Petr Antoníček, David Bartoš, Tomáš Bernat, Jakub Horký, Šimon Jelínek, Dávid Kohút, Adam Křemen, Jiří Průžek, Vojtěch Šuhaj, Daniel Vachutka, Lukáš Žálčík, Patrik Čermák, Daniel Jouza.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz