OBRAZEM: Japonské malování Radky Müllerové přitáhlo desítky zájemců
Japonské malování Radky Müllerové. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Japonské malování, tak se jmenuje výstava prací z workshopů Radky Müllerové, zahájená v sobotu 3. září v Seumeho kapli. Výstava nabízí desítky zajímavých děl. Ty vznikly pod vedením zkušené výtvarnice, která prožila 6 let v Japonsku. Tam se s technikou japonského malování seznámila a naučila se ji tak, že získala uznání na řadě výstav v největších japonských městech.

Na svých kurzech a workshopech, akreditovaných ministerstvem školství, nyní předává své zkušenosti zejména pedagogickým pracovníkům a studentům. Seznamuje je se základními postupy tradiční malby, ale také například se základy japonské filozofie a jejího vnímání světa, které je založeno na jednoduchosti a s malováním přímo souvisí.

„Proces vytváření japonských obrazů je v podobném duchu jako jóga, kdy vědomě prožíváte každý prováděný tah štětcem,“ řekla nám při své první výstavě v Seumeho kapli Radka Müllerová. Letošní výstava je v pořadí už čtvrtá. Obrázky tentokrát doprovodily v rámci vernisáže také bonsaje Lukáše Nehyby a Petra Havlína. Na sakuhachi zahrál v úvodu Petr Matuszek. Akce přilákala do kaple tolik příznivců, že se všichni dovnitř nevešli.

Po vernisáži se v parku před kaplí konal workshop. Zájemci se v jeho průběhu mohli seznámit s technikou malby tuší. Výstava, která nabízí tvorbu technikou sumi-e, ale také malby, loutky, kaligrafii a grafiku, bude otevřená od úterý do soboty, v době od 14-17 hodin. Kromě děl Radky Müllerové zde můžete vidět i práce devíti účastnic kurzů: Aleny Plevové, Dagmar Tencerové, Dany a Elly Müllerové, Kateřiny Rathové, Lenky Čutíkové, Martiny Novákové, Olgy Louvarové a Lenky Havlové. Výstava potrvá do 24. září.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru