Hlavní obsah

Villarreal - Elche 4:0Villarreal ani ve čtvrtém zápase neinkasoval, doma deklasoval Elche

Aktualizováno

Fotbalisté Villarrealu ani ve čtvrtém zápase španělské ligy neinkasovali, na domácím hřišti v neděli porazili Elche 4:0. Valencie rozstřílela Getafe 5:1. Martin Braithwaite nastoupil poprvé za Espaňol a jediným gólem rozhodl zápas s Bilbaem. Střídající Ruben García zařídil v nastavení vítězství Pamplony 2:1 nad Vallecanem.

Článek

Španělský reprezentační útočník Moreno mohl otevřít skóre ve 22. minutě, jeho trefa ale nebyla uznána kvůli ofsajdu. Na regulérní gól ale čekal pouze čtyři minuty, když dorazil svou vlastní střelu. Vedení zvýšil Lo Celso trefou z ostrého úhlu.

Ve druhém dějství pokračovala dominance domácích, šance ale začali proměňovat až v úplném závěru. Přesně z voleje se trefil francouzský záložník Coquelin. Ve třetí minutě nastavení stanovil konečné skóre zápasu Morales. Villarreal je se skóre 9:0 jediným týmem ze všech pěti evropských elitních lig, který ještě neinkasoval.

Valencie i Getafe v úvodních třech zápasech ligové soutěže zaznamenali pouze jednu branku, u domácích to ve vzájemném utkání však nebylo znát. Valencie totiž vedla již v 16. minutě 3:0 po brankách Lata, Lina a Castilleja. Poslední jmenovaný se za domácí prosadil poprvé po příchodu z AC Milán.

Zápas se nepovedl gólmanovi hostů Soriovi, třetí gól padl z jeho nepovedené rozehrávky a v 65. minutě neudržel hlavičku Nica mířící přímo na něj. O tři minuty později přidal po individuální akci pátý gól domácích Duro. I Getafe se nakonec prosadilo, v 78. minutě se z voleje trefil Álvarez.

Braithwaite ve čtvrtek přestoupil z Barcelony do týmu městského rivala z Espaňolu a poprvé se v novém dresu představil dnes v Bilbau. Debut se mu vydařil výborně, v 83. minutě ustál souboj proti přesile a střelou na přední tyč utkání rozhodl. Espaňol si připsal první výhru v ligové sezoně, Athletic naopak poprvé prohrál.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:
Pamplona - Vallecano 2:1 (54. Oroz, 90. García - 75. Lejeune)
Bilbao - Espaňol Barcelona 0:1 (83. Braithwaite)
Villarreal - Elche 4:0 (26. Moreno, 36. Lo Celso, 89. Coquelin, 90.+4 Morales)
Valencie - Getafe 5:1 (7. Lato, 14. Lino, 16. Castillejo, 65. Nico, 68. Duro - 78. Álvarez Sosa)

Reklama