Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VOLBY 2022: Prioritami jsou vodohospodářská infrastruktura, opravy chodníků a lepší parkování, říká lídr KSČM Ladislav Vejmělek

Za tři týdny naši zemi čekají komunální volby. Redakce Jihlavské Drbny chce svým čtenářům postupně představit jednotlivé lídry kandidátek v Jihlavě, kde budou voliči moci vybírat z celkem dvanácti kandidujících subjektů. Dnes si můžete přečíst vizitku Ladislava Vejmělka, lídra Komunistické strany Čech a Moravy.

Profil lídra 

Ladislav Vejmělek se narodil v roce 1959. Je dlouholetým členem komunistické strany, za kterou od 90. let kandidoval do jihlavského zastupitelstva. Roli zastupitele pak vykonával v letech 1998 až 2014 a dále pak od roku 2018.

Programové priority

Lídr KSČM do programových priorit řadí investice do vodohospodářské infrastruktury, opravy chodníků, komunikací a rozšíření parkovacích míst. Za důležité rovněž považuje dobudování infrastruktury v příměstských částech a obcích - vodovody, kanalizace, chodníky, zastávky MHD a společenské objekty.

Hodnocení dosluhujícího zastupitelstva

Ladislav Vejmělek si není jistý, zda je to zrovna to, co se dosluhujícímu zastupitelstvu podařilo, ale pokračoval by v revitalizaci Masarykova náměstí. „Snažil bych se najít cestu a způsob, jak vybudovat v nových podmínkách Horáckou multifunkční arénu, opravovat a rekonstruovat vodohospodářskou infrastrukturu,“ říká.

Komunální volby se uskuteční 23. a 24. září. V Jihlavě budou voliči opět vybírat 37 zastupitelů. 

Dle lídra KSČM je důležité přestat snít a vrátit se nohama na zem. „Nevymýšlejme nové, ale nepotřebné či neuskutečnitelné studie a projekty, nezdražujme MHD, naopak vybudujme důstojnou tržnici a bezbariérové WC na Masarykově náměstí či v jeho bezprostředním okolí.“ Vejmělek by rovněž usiloval o co nejdřívější družstevní výstavby bytů s účastí města.

Volební výsledek, vzkaz čtenářům 

Komunistická jednička by byla spokojena s ziskem pěti mandátů pro svoji stranu, čímž by současný počet navýšila o dva zastupitele. 

Hnutí ANO teď má v Jihlavě deset zastupitelů z 37. Fórum Jihlava drží v městském zastupitelstvu sedm míst, ODS šest a Žijeme Jihlavou čtyři. Lidovci mají stejně jako KSČM tři zastupitele a ČSSD a SPD po dvou.

A co vzkazuje čtenářům Jihlavské Drbny? „Po 30 letech už skutečně nemusíte čekat na změnu. Změna může, když jí pomůžete, začít teď a tady. KSČM nenabízí pouhou změnu tváří, jako ostatní „demokratické“ strany, které o změnách 30 roků mluví, ale situace je stále stejná, pokud ne horší.“

KSČM podle Vejmělka představuje skutečnou změnu – programovou – ve východiscích, v přístupech i v cílech. „KSČM jde opravdu o občany, ne jenom o funkce a peníze. Zájmy a potřeby občanů vždy byly, jsou a budou nejvyšší prioritou. Chceme město prosperující, přátelské a sociálně citlivé, prostě město pro lidi. Tomu věnujeme co možná největší úsilí a snahu.“

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky KSČM, Ladislav Vejmělek, chodník, Jihlava, Drbna.cz, ČSSD, ODS, ANO 2011, KDU-ČSL, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Prioritami jsou vodohospodářská infrastruktura, opravy chodníků a lepší parkování, říká lídr KSČM Ladislav Vejmělek | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.