Víceúčelové hřiště u 1. Základní školy je hotové, s financováním by měla pomoci dotace
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Víceúčelové hřiště a sportovní zázemí při 1. Základní škole Lovosice bylo dokončeno, slouží nejen žákům školy, ale odpoledne také veřejnosti. S obnovou hřiště by měla pomoci dotace od Ministerstva pro místní rozvoj.

„Rekonstrukce hřiště byla připravována již se záměrem získat na akci dotaci. Žádost byla podána standartním způsobem a předpokládáme, že se nám podaří získat finanční prostředky ve výši 1.963.000 Kč což je více jak 75 % všech nákladů. Hřiště je určeno především pro výuku, ale v odpoledních hodinách po skončení školy ho bude moci navštěvovat i široká veřejnost. Záměrem bylo obnovit prostranství a vybavit ho moderním víceúčelovým hřištěm, atletickou dráhou s doskočištěm, sportovním vybavením, pochozími plochami a zelení, které bude škole sloužit jako funkční sportoviště pro výuku tělocviku a veřejnosti jako místo pro aktivně strávený volný čas,“ sdělil Milan Dian, starosta města.

Víceúčelové hřiště je navrženo pro házenou, malý fotbal, florbal, volejbal a basketbal. Dále je zde plocha pro nejmenší se skákacím panákem. V navazujícím prostoru je situována atletická dvojdráha na 50 m a doskočiště pro skok daleký. „Na základě podnětů pedagogů byla obnovena nevyhovující atletická dráha s doskočištěm, která byla sice součástí původního hřiště, ale její stav byl neutěšený. Navíc byla úzká a pokrytá nevhodným povrchem. Jsme proto rádi, že jsme mohli požadavku vyhovět,“ doplnil Vladimír Šuma, místostarosta města. V celém prostoru hřiště jsou provedeny terénní úpravy, nová výsadba travin a osazení mobiliáře.

Zpevněné plochy jsou navrženy v kombinaci betonových prvků a sportovního umělého povrchu určeného pro sportovní zařízení. Dopadové plochy jsou z jemného písku. Toto vše je doplněno kvalitním dřevo-ocelovým mobiliářem. Sportovní hřiště je osazeno kovovými sportovními prvky.

Z provozního hlediska je hřiště volně přístupné dle provozního řádu a bude zde celoročně probíhat úprava zeleně. Prostranství jsou vybavena odpadkovými koši a venkovním mobiliářem.

Ve výběrovém řízení na zhotovitele zvítězila společnost Linhart spol. s r.o. z Brandýsa nad Labem – Stará Boleslav a náklady na obnovu se vyšplhaly na bezmála 2.550.000 Kč bez DPH.

O dotaci bylo zažádáno k Ministerstvu pro místní rozvoj ČR, identifikační číslo akce 117D8220B8894, název z projektu „Víceúčelové hřiště a sportovní zázemí při 1. ZŠ“.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru