Serie A - souhrn 5. kola: Milánské derby pro AC, Atalanta vede

03.09.2022, 16:58, aktualizováno 05.09.2022, 22:43
Komentáře a souhrny
Rafael Leão (© AFP)
Na čele se po tomto kole vyhřívá Atalanta, na první místo ji posunul triumf nad Monzou. Sobotní milánské derby ovládl obhájce titulu AC, který zdolal Inter i díky dvěma gólům Rafaela Leãa 3:2. AS Řím překvapivě vybouchl v Udine a poprvé vyšel naprázdno. V tabulce je tak za Neapolí, která otočila na hřišti Lazia.

Turín FC - US Lecce 1:0

05.09.2022 20:45

Góly: 40. Nikola Vlašić

Turínu stačila v domácím utkání jedna přesná trefa ke třem bodům, protože Lecce pro něj dnes nebylo důstojným soupeřem. Hrdinou domácích Býků se stal Nikola Vlašić.

Program 5. kola Serie A uzavíral duel domácího Turína s Lecce a hráči Granaty byli opět jasným favoritem. Trenér Ivan Jurić, toho času ve stavu nemocných, nasadil Vlašiće, Radonjiće a taky mladíka Pellegriho, zatímco Lecce se vepředu spolehlo na Ceesaye s Di Frnacescem. Byl to Pellegri, který se jako první dostal do šance, jenže v 9. minutě napálil zblízka jen brankáře Falconeho!

Dost práce měl i jeho protějšek Vanja Milinković-Savić, kterého po rohovém kopu pořádně vyzkoušel Tuia. Jeho hlavičku ale obr v bráně Turína dokázal na poslední chvíli vyrazit. Pak si míč na střelu navedl Radonjić a sledoval, jak prolétla jen těsně nad břevnem Falconeho brány. To bylo varování, ze kterého si Lecce nic nevzalo. A muselo za to pykat. Protože ve 40. minutě Vojvoda našel brilantní nahrávkou nabíhajícího Nikolu Vlašiće a ten propasíroval míč do sítě - 1:0.

Lecce párkrát vystřídalo, ale víc kvality jeho změny na hřiště nepřinesly. Naopak dál hrozilo z šancí turínské FC. Ať už to byl Vojvoda nebo Vlašić. Patnáct minut před koncem se gólu dočkal i Pietro Pellegri, jenže zakončení mladého střelce předcházel jasný ofsajd. Závěr utkání mohl definitivně rozhodnout Vojvoda, kterému míč přiťukl Sanabria. Jenže střelu mladého obránce Turína vyrazil Falcone fantasticky nohou!

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Atalanta Bergamo 0:2

05.09.2022 18:30

Góly: 57. Rasmus Højlund, 65. Marlon (vl.)

Atalanta nezaváhala ani v Monze a po třech bodech se dostala na vedoucí pozici celé ligy. Jedním gólem jí k tomu pomohl mladíček Højlund a o druhou branku se ve spolupráci s agilním Lookmanem zasloužil domácí stoper Marlon vlastním gólem.

Monza chtěla ukázat, že se dneska slavnějšího soupeře rozhodně nelekne. Velkým motorem pro ni byl i kapitán Pessina, který ještě v minulé sezoně hrál právě za hosty z Bergama. V zajímavé a dynamické záložní řadě vedle něj působili ještě Sensi a nová posila z Juventusu Rovella. A domácí začali hodně zostra. Jen za první dvě minuty prověřili pozornost brankáře Mussa Dany Mota a následně i Carlos Augusto. Obě šance ale hostující obrana dokázala s vypětím sil zlikvidovat.

Musso se musel vytáhnout o pár minut později i proti ráně Sensiho, která rozhodně měla gólové parametry. Dalším skvělým zákrokem ale poslal míč na roh. Po tomhle šíleném nástupu se nicméně Monza trochu uklidnila a celkově se míč stále častěji začal ocitat na kopačkách favorita z Bergama.

Mladíček Rasmus Højlund, který se dnes dočkal svého druhého startu po zranění Muriela se Zapatou, po pětadvaceti minutách padl ve vápně a dožadoval se penalty, ale sudí to viděl jinak a pískal předchozí ofsajd. První poločas zakončila rána Édersona, který prověřil Di Gregoria. Atalanta dokázala svému soupeři oplatit stejnou mincí a úvod druhé půle patřil jen jí. Højlund nejprve napálil skvělou střelou tyč a posléze se Demiralův centr málem vešel přímo do brány!

Právě Rasmus Højlund byl tím, kdo spasil Atalantu. V 58. minutě totiž Ademola Lookman krásnou nahrávkou před bránu našel svého kolegu a ten v pádu zakončil do brány! O necelých deset minut později Atalanta sehrála navlas stejnou akci, jen z druhé strany. A taky skončila gólem, protože si Lookmanovu dorážku srazil do vlastní brány smolař Marlon.

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - Empoli FC 2:2

05.09.2022 18:30

Góly: 39. Pasquale Mazzocchi, 61. Boulaye Dia - 31. Martín Satriano, 81. Sam Lammers

Čtyři branky a konečná remíza 2:2 se urodila na Stadio Arechi v zápase Salernitany s Empoli. Až do první vstřelené branky byli hosté lepší, ale poté byla na hřišti jen Salernitana a postupně výsledek otočila. I tak mělo konečné slovo Empoli a zápas skončil dělbou bodů.

Remíza je tak nakonec spravedlivá, byť Salernitana mohla ve druhém poločase výsledek pojistit. Pojďme ale na začátek zápasu, který vyšel lépe hostům. Ve 14. minutě se zkoušel individuálně prosadit Lammers, jenž se vymotal z obležení hráčů a střelou na přední tyč protáhl brankáře Sepeho. Opora domácích zasahovala i později proti střele Satriana, ale ve 31. minutě od stejného hráče inkasovala. Martin Satriano využil dobrého centru a po náběhu na malé vápno poslal hlavou Empoli do vedení.

Hostující branka byla pro Salernitanu budíčkem a netrvalo dlouho a Vilhena mohl srovnat, nebýt obranného zákroku Grassiho. Každopádně zvýšená aktivita domácích k vyrovnání vedla. Pasquale Mazzocchi si udělal hned ze čtyř hráčů tréninkové kužely a přízemní ranou překonal brankáře Vicaria - 1:1.

Na začátku druhého poločasu se mohl Mazzocchi zapsat mezi střelce podruhé, ale zblízka nedokázal vtěsnat dorážku mezi tři tyče a vysoko přestřelil. Salernitana se i tak ujala vedení a to přesně po hodině hry. Po nakrátko rozehraném rohu následoval střílený centr a Boulaye Dia kolenem uvnitř malého vápna dal na 2:1.

Na tahu tak bylo znovu Empoli, které se po vstřelené brance jakoby vytratilo. Pojistku mohl za domácí vstřelit Piątek, ale Vicario výborně zasáhl. Byl to klíčový okamžik celého utkání, protože hned z následující akce Azzurri vyrovnali. Sam Lammers se zpoza šestnáctky opřel do balónu a obránce Fazio si ránu srazil do branky. Gól byl nicméně připsán střílejícímu Lammersovi. Další branka už na Stadio Arechi nepadla a duel skončil 2:2.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AS Řím 4:0

04.09.2022 20:45

Góly: 5. Destiny Udogie, 56. Lazar Samardžić, 75. Roberto Pereyra, 82. Sandi Lovrić

Asi největší překvapení kola se událo v Udine. Domácí "Zebry" si naprosto snadno a lehce pohrály s AS Řím, jehož obranu zesměšnily hned čtyřmi góly!

Dnes si Římané připomínají osmadvacet let od prvního ligového gólu legendárního Francesca Tottiho a jistě by tohle datum rádi okořenili dalšími třemi body. Na půdě Udinese se ale výhry jen tak snadno nekonají, s tím má AS své zkušenosti. Trenér Mourinho opět dal důvěru tradiční sestavě, v níž Pellegrini s Dybalou podporovali Abrahama.

Jako první sice zahrozil Paulo Dybala, který pádil s míčem na Silvestriho, ale bylo to trochu překvapivě Udinese, které skórovalo jako první. V páté minutě se Roberto Pereyra odhodlal k centru, který dost nešikovně sklepával hrudí Rick Karsdorp pro svého brankáře. Jenže si u téhle rutinní akce jaksi nevšiml, že za ním číhá Destiny Udogie. Tomu stačilo se rychle natáhnout a poslat míč do brány!

Po velké hrubce v obraně bylo na hostech vidět, že jejich sebevědomí není právě na výši a že trochu netuší, co vlastně hrát. Stále spoléhali hlavně na individuální kvalitu, která sice byla na jejich straně, ale plno nepřesností a nedorozumění kazilo jakékoli jejich snahy. Udinese stačilo flexibilně se pohybovat kolem míče a ani to mu moc práce nedalo.

Do druhé půle už nenastoupil Cristante, nýbrž útočník Belotti. Ani to ale Římanům neprospělo a ti si naopak dál nechávali trhat sny o bodech. Udinese hrálo jednoduše, účelně a chytře, na což AS nemělo odpověď. Lazar Samardžić deset minut po změně stran útočil středem hřiště, což nikdo z jeho protivníků neregistroval. Takže mladý záložník pálil a míč skočil těsně před brankářem Patríciem.

Z podobné vzdálenosti zasadil další smrtící úder AS Roberto Pereyra, který si seběhl na pas od Makenga a nedal ránou k tyči brankáři Patríciovi žádnou šanci. AS se do konce utkání proplížilo po hřišti s nadějí, že už brzy skončí. Ještě předtím ale Udinese podniklo další jednoduchý útok. Ten táhl střídající Ebosse, který nahrál na Pereyru. Zkušený útočník potáhl míč k vápnu, nahrál u něj na Sandiho Lovriće a ten snadno uzavřel na konečných 4:0 pro "Zebry"!

Více informací k zápasu

Hellas Verona - UC Sampdoria 2:1

04.09.2022 18:00

Góly: 44. Emil Audero (vl.), 45+3. Josh Doig - 40. Francesco Caputo

Neděle patřila dvěma celkům, které v dosavadním ročníku Serie A ještě nezvítězily, ale pro Hellas už to po dnešku neplatí. Veronské mužstvo zdolalo po dobrém výkonu Sampdorii 2:1.

První výraznější šanci měla Sampdoria, když po centru Quagliarelly hlavičkoval Caputo a Montipó musel rychle na zem. Hellas si udržoval mírnější převahu, ale ani na jedné straně se nedalo hovořit o souvislejším tlaku.

Až závěrečná pětiminutovka se dosavadnímu průběhu prvního poločasu zcela vymykala. Francesco Caputo se v šestnáctce obtočil s balónem a povedenou ranou k zadní tyčce poslal Sampdorii do vedení. "Námořníci" se už možná viděli v šatně za stavu 1:0, ale bylo tomu přesně naopak. Ve 44. minutě hlavičkoval po centru Terracciana do břevna Henry a od brankové konstrukce se balón odrazil do Audera a posléze do branky - 1:1.

V nastaveném čase pak Hellas dokonal obrat. Lazović obloučkem za obranu vysunul Lasagnu, ten se srazil s Auderem a prázdnou branku trefil Josh Doig - 2:1 pro Hellas.

Verona na divoký závěr prvního poločasu navázala a Doig hned ve 49. minutě tvrdou ranou prověřil Audera. O chvíli později měl velkou šanci Lasagna, před kterým dokonce zívala prázdná branka, ale domácí útočník pálil mimo. To už byla převaha Hellasu poměrně jasná.

Sampdoria ale dlouho odolávala a pořád byla na dostřel jedinému gólu. Hellasu se nedařilo vstřelit pojistku a další šanci zazdil čtvrthodinu před koncem Lazović - opět se skvěle přesunul Audero.

Hellas pálil příležitosti jako na běžícím páse a Sampdoria mohla trestat. Gabbiadini však pálil zpoza vápna vedle a už v nastavení napnul boční síť Caputo. "Námořníci" vyrovnat nedokázali a ve Veroně padli.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Bologna FC 2:2

04.09.2022 15:00

Góly: 45+2. Simone Bastoni, 54. Jerdy Schouten (vl.) - 7. Marko Arnautović, 64. Marko Arnautović

Marko Arnautović byl asi nejvýraznější postavou nedělního klání mezi Spezií Calcio a Boloňou FC. Klání, které vítěze nepoznalo. Marko Arnautović si vzal v 6. minutě úvodní slovo a byl to také on, kdo nakonec srovnával na konečných 2:2.

Remíza je očekávaným výsledkem. Boloňa jela do La Spezie s vědomím, že ještě nevyhrála a tuto statistiku chtěla napravit. Spezia jí to ale nedovolila, přestože už po šesti minutách pustila do gólové šance Marka Arnautoviće. Vytáhlý Rakušan se dostal za obranu domácích, zbavil se i brankáře Dragowského a střelou do prázdné branky zařídil Rossoblu vedení.

Arnautović byl hlavní postavou i následujícího střetu s Dragowskim, po kterém zůstal útočník Boloni ležet na zemi. Boloňa se rozčilovala a reklamovala faul, nicméně hra plynula dál. Chvíle Spezie přišly až v závěru prvního poločasu. Už v nastavení se Simone Bastoni šikovně vyhnul bránícímu hráči a nenápadnou střelou k tyči překvapil Skorupského.

Minisouboj polských brankářů v Serii A pokračoval i po změně stran a od 54. minuty měl navrch Dragowski, protože Skorupského překonal po volném kopu vlastní brankou Jerdy Schouten. A tak musel do zbraně opět Marko Arnautović. Po výborné kombinaci ve středu hřiště postupoval sám na branku a počínal si chladnokrevně - 2:2.

Do konce utkání zbývala ještě půlhodina, ale žádný z týmů už si velkou šanci nevytvořil, natož vstřelil gól.

Více informací k zápasu

US Cremonese - US Sassuolo 0:0

04.09.2022 12:30

Góly: -

Když nevystřelíte na branku, nemůžete zvítězit. Nemusíte ale ani prohrát, o čemž se přesvědčilo Cremonese. V domácím souboji se Sassuolem bylo horším týmem, ovšem hosté své šance neproměňovali.

Sassuolo v podstatě navázalo na zápas s AC Milán, ve kterém také nedokázalo vstřelit gól a to mělo k dispozici pokutový kop.

Cremonese si v prvním poločase možná trochu překvapivě udržovalo územní převahu, nicméně o gólových příležitostí nemohla být vůbec řeč. Je pravdou, že ve 34. minutě se domácím podařilo vstřelit gól, jenomže Dessersově zakončení předcházel ofsajd.

Následně si Sassuolo vytvořilo dvě solidní možnosti a ani jednu neproměnilo. Nejprve Kyriakopoulose vychytal Radu a po něm v jasné pozici netrefil ideálně balón Pinamonti. To byla asi největší šance celého utkání.

Podobně na tom byl i Kyriakopoulos, tentokrát už ve druhém poločase mu vůbec nesedla volej před odkrytou brankou. Na druhé straně zase Dessers po individuální akci trefil jen boční síť.

V 68. minutě měl dobrou střeleckou příležitost i Lauriente a znovu zasáhl pozorný Radu. Sassuolo mělo několik možností jak vstřelit gól, všechny ale mizely v nenávratnu. Sassuolo tak i ve druhém zápase v řadě vyšlo střelecky naprázdno a z Cremonese veze pouze bod.

Více informací k zápasu

SS Lazio - SSC Neapol 1:2

03.09.2022 20:45

Góly: 4. Mattia Zaccagni - 38. Min-jae Kim, 61. Chviča Kvaracchelija

Sobotní večer byl v italské lize ve znamení velkých šlágrů a mezi šťastnější týmy se zařadila SSC Neapol, a to vítězstvím na horké půdě Lazia. Přestože to s Partenopei nevypadalo v začátcích vůbec dobře a už v páté minutě prohrávali po gólu Matii Zaccagniho, dokázali skóre otočit. Znovu se prosadily letní posily - Kim Min-jae a především gruzínský šikula Chviča Kvaracchelija.

Na Stadio Olimpico v Římě se potkaly dva neporažené týmy Lazio a Neapol a vše bylo o to pikantnější, že domácí celek kormidluje Maurizio Sarri. Muž, jenž si udělal jméno v Empoli a pak především v Neapoli. Tři body mohl získat pouze jeden z nich a tím úspěšnějším byli nakonec hosté.

Tifosi Lazia rozradostnil už po pěti minutách Mattia Zaccagni, a to ne hned tak ledajakou brankou. Na hranici vápna se otočil s balónem a přesně umístěnou střelou k tyči nedal Meretovi moc šancí zasáhnout. I v následujících minutách měli o něco více navrch hráči Lazia a Neapol se do toho dostávala spíše pozvolna. Teprve ve 38. minutě přišla velká šance a o minutu později i vyrovnávací gól. Nejprve Kvaracchelijovu střelu Provedel vyrazil na rohový kop a z něho následně udeřilo. Kim Min-jae se pověsil do vzduchu a balón po jeho hlavičce už přešel brankovou čáru celým objemem. Neapol srovnala stav, ale ještě před koncem poločasu přišla o zraněného Lozana, což nebyla dobrá zpráva pro Luciana Spallettiho.

Po změně stran už byla lepší Neapol. Zielińskiho hlavičku perfektně zlikvidoval Provedel a brankou neskončila ani volej Kvaraccheliji. Nicméně chvíle talentovaného Gruzínce teprve přišla. Přesně po hodině hry se opřel do odvráceného balónu a jeho dělovka div že neprotrhla síť - 2:1.

Lazio mělo na vyrovnání ještě dost času a dvacet minut před koncem vytáhl hlavičku Felipe Andersona Meret. S blížícím se koncem Partenopei utahovali defenzívu a stav 2:1 hodlali udržet za každou cenu, což se jim nakonec skutečně podařilo. Neapol se tak vrací na první místo o skóre před AC Milán.

Více informací k zápasu

AC Milán - Inter Milán 3:2

03.09.2022 18:00

Góly: 28. Rafael Leão, 54. Olivier Giroud, 60. Rafael Leão - 21. Marcelo Brozović, 67. Edin Džeko

Derby della Madonnina patří AC Milán. Bitva dvou odvěkých rivalů nabídla celkem pět branek a spousty dalších šancí. Nejzářivější hvězdou byl přitom portugalský křídelník Rafael Leão, jenž dvě branky vstřelil a na jednu přihrál. Inter vstoupil do derby dobře, ale po vedoucí brance přenechal iniciativu Rossoneri a ti potom na hřišti dominovali. Teprve střídání oživila hru Interu a ten ještě sahal po vyrovnání.

Milánské derby sebou přineslo jako pokaždé vynikající atmosféru a oba fanouškovské tábory se předháněly v lepší choreografii. Odměnou jim potom bylo ofenzivně laděné utkání a to navzdory faktu, že chyběli Zlatan Ibrahimović na jedné straně a Romelu Lukaku na druhé.

Jako první udeřili na San Siru hráči Interu, kteří byli vedení jako hostující mužstvo. Barellova tečovaná střela se vykroutila mimo Handanovičovu svatyni a na druhé straně si málem vstřelil vlastní gól Bastoni. Leãův centr zasáhl hlavou natolik nešťastně, že se zatřáslo břevno. A pak už to přišlo. Inter vyšachoval kombinací ve středu pole obranu AC a Marcelo Brožović mohl v osamoceném postupu na Maignana uklidit balón k přední tyči - 1:0. Každopádně vedoucí branka Inter uchlácholila a AC Milán následně převzal veškerou iniciativu.

Ve 28. minutě dostal balón do strany Leão a levačkou překvapil hostujícího brankáře - 1:1. Červenočerných bylo najednou plné hřiště a Inter vůbec nestíhal. Šance AC ale končily mimo, stejně jako Giroudův volej z dobré pozice nebo střely Tonaliho a Hernándeze. Neuspěl ani mladičký Belgičan De Ketelaere a Inter se štěstím držel nerozhodný stav.

To se změnilo o přestávce. Stefano Pioli ani Simone Inzgahi nestřídali a AC Milán na první půli úspěšně navázal. V 54. minutě šel konečně zužitkoval svojí velkou převahu a zaslouženě šel do vedení. Leão poslal nenápadný centr do vápna, který kupodivu prošel až k Giroudovi a balón střelou z první doskákal do sítě.

Ani potom se Inter neprobudil a Rossoneri za šest minut udeřili po třetí. Portugalec Leão snadno prošel obranou jako nůž máslem a balón uklidil neomylně k tyči - 3:1. Milánské Tifosi jásali, ti Interu nevěřícně kroutili, co že se to s jejich týmem stalo. Inzaghi už musel na nepříznivý vývoj reagovat a do hry přišli Dimarco, Džeko a Mchitarjan. A byl to bosenský kanonýr, který vrátil utlumené Nerazzurri zpátky do hry, kdy se natlačil pro Darmianovu přihrávku a tvrdou střelou o tyč nedal Maignannovi šanci - 3:2. To už se utkání překlopilo do své závěrečné dvacetiminutovky.

Kontaktní branka polila Inter živoucí vodou a AC se najednou ocitalo pod obrovským tlakem. Džeka v další slibné příležitosti vychytal nohou Maignan a ještě lepší zákrok předvedl po střele Hakana Çalhanoğlua, jehož každý dotek s balónem doprovázel pískot domácího publika.

V závěru měl Milán i možnost výsledek pojistit, jenomže Origi z dálky branku netrefil a v nastavení zase těsně minul Mchitarjan. To si oddechla nejen lavička Rossoneri, ale také noví majitelé z firmy Redbird a vlastně celý fanouškovský tábor.

AC Milán po dlouhé době porazil Inter jako domácí mužstvo a napravil nemasný a neslaný výkon proti Sassuolu. Pro Inter je porážka v derby už druhým klopýtnutím a toho budou chtít konkurenční týmy pochopitelně využít.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Juventus FC 1:1

03.09.2022 15:00

Góly: 29. Christian Kouamé - 9. Arkadiusz Milik

Juventus registruje další bodovou ztrátu, tentokrát v renesanční Florencii. Přitom už v 9. minutě vedl po trefě Arkadiusze Milika, ale do poločasu srovnal na konečných 1:1 Christian Kouamé. Velkému návratu se těšil srbský kanonýr Dušan Vlahović, ale kouč Massimiliano Allegri ho vůbec nenasadil. Jiný srbský útočník Luka Jović zase neproměnil pokutový kop.

Dušan Vlahović loni válel za Fiorentinu, odkud přestoupil do Juventusu, a i v černobílém dresu se mu daří a sází jeden gól za druhým. Návrat na Artemio Franchi měl být speciální záležitostí, jenomže kouč Allegri ho do základní jedenáctky nevybral a nakonec ho nevyužil ani jako střídajícího hráče.

Pokud by Stará dáma zvítězila, nikdo by nebyl překvapen a začátek zápasu tak skutečně vypadal. Už po devíti minutách se položil do Cuadradova centru Kostič a před brankou tečoval balón do sítě Arkadiusz Milik. Zápas byl navzdory rychlému gólu vyrovnaný a ve 29. minutě mělo Juve další možnost. Weston McKennie měl zakončovat a místo toho ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, čímž celou akci zhatil.

Fiorentina to přečkala a hned vzápětí srovnala na 1:1. Do rychlého kontru prchl Christian Kouamé a střelou podél brankáře rozjásal Stadio Artemio Franchi. Viola dokonce mohla výsledek otočit, protože před koncem poločasu zahrál rukou Paredes a byl nařízen pokutový kop. Luka Jović, který před sezonou přišel z Realu Madrid střílel do míst, kam se přesunul Perin a penaltu tím neproměnil. Větší šanci už si domácí v zápase nevytvořili.

Domácí postupně získávali převahu na svojí stranu, ale gólově toho využít nedokázali. Allegri se zdráhal nasadit Dušana Vlahoviće, přestože hra Juventusu potřebovala oživit. Viola dokonce Starou dámu přestřílela a bod je z jejího pohledu asi i málo. Juventus ani v pátém zápase nenašel přemožitele, ale pokud chce bojovat o Scudetto, je remíza na hřišti Fiorentiny spíše ztrátou. Pokud jde o Fiorentinu, ta zůstane i po tomto kole ve středu tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atalanta Bergamo54109:213
2.SSC Neapol532012:411
3.AC Milán532010:511
4.Udinese Calcio53119:510
5.Turín FC53116:510
 AS Řím53116:510
7.Juventus FC52307:29
8.Inter Milán530211:89
9.SS Lazio52217:58
10.Salernitana Calcio51317:46
11.ACF Fiorentina51314:46
12.US Sassuolo51313:56
13.Hellas Verona51226:95
14.Spezia Calcio51225:95
15.Empoli FC50414:54
16.Bologna FC50325:83
17.US Lecce50233:62
18.UC Sampdoria50232:92
19.US Cremonese50144:91
20.AC Monza Brianza50052:130

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (246)

Přidat komentář
Pinturicchio

Hoši vole, krvácí mi oči, to bylo něco ukrutného.

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
ED91

Kedy vedenie pochopí, že pod Allegrim sa neposunieme ani o mm…

#allegriout

Reagovat
smazaný uživatel

Hrát pod Allegrim je jak jezdit na rotopedu, stojí to spoustu sil a nehneš se ani o milimetr

Reagovat
To som ja

Sledovať súčasné Juve je fakt len pre silné žalúdky.To je hnus hnusov .Veľa hráčov hrá podpriemerne,ale to aj Maradona by v tom systematickom chaose vyzeral,že loptu vidí prvý krát.Čudujem sa Elkanovi,že to ešte stále toleruje.A samozrejme po zápase sa spokojne a radostne objímame,že to nakoniec všetko dobre dopadlo.

Reagovat
Maras5

To co jsem dnes videl nebyl fotbal. To napadání Paredese a DM trochu ukazuje na to že nějaké bránění je fakt neba. Vedení je na každém zápase. To to nevidí, nebo co?

I Kostic je marnej. No celá levá strana hrozná. Oni jedou kam koli a bráněj. To si dělá Allegri srandu ne. Takhle nepostoupi ani ze skupiny a od PSG dostanou bura.

At uz vedeni vytahne hlavu odkud koli kde ji ma a allika uz posle k sipku.

Fiorentina nam ukazala jak se napada a hraje na půlce soupeře. Nedali si ani 3 nahry. Hruza. Vypada to ze meli zakaz nahrávání a útočení. Jinak si to už nedokážu vysvětlit co to mělo znamenat. Asi Allik chce hrát antifotbal.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
GEGE

GRAZIE RAGAZZI!!!MILAN SIAMO NOI!!!

Reagovat
Kaka14

Reagovat
blaugrana

perfektny zapas, ac odpadlo fyzicky a inter to este mohol zrovnat...Leaa budu mat velky problem udrzat, Thea detto

Reagovat
mojmira

Leao hraje zatím dost nevyrovnaně, Thea se divím, že nikdo nezkoušel.

Reagovat
blaugrana

ja by som ho bral hned, len uz by ho nebolo mozne registrovat a hlavne by stal asi tak 80 mega

Reagovat
Pinturicchio

Stál by 120

Reagovat
Pinturicchio

Sry, sem myslel, že je řeč o Leaovi.

Reagovat
blaugrana

toho si kupi United alebo City...tym chyba LW

Reagovat
CubONE

Theo predlzil kontrakt do 2026, ma dieta s Taliankou, vicekapitan, v repre miesto ma, vyzera byt dost spokojny a pri tom som cakal, ze bude chciet rychlo prec.

Leao, to moze byt posledna sezona, ak nepredlzi

Reagovat
Kaka14

Hádam čaká len na nového majiteľa a predĺži ….

Reagovat
blaugrana

tak isto by bolo zlozite ho z AC dostat.....+ hral za Real

Reagovat
Morgue

Jsem přesvědčený, že momentálně nikdo v lize nemá lepší levou stranu než AC. A možná bych si triufnul srovnání i s evropou. Napadá vás v jiných ligách lepší dvojice než Theo Hernandez a Rafael Leao?

Reagovat
blaugrana

Mendy - Vinicius, Davies - Sane, Robertson - Diaz, i ked ti su aktualne mimo, Mendes - Neymar

Reagovat
Bayern +

+ Davies - Coman, Davies - Mané, oboje cca rovnako ako Davies - Sané

Reagovat
10

Alex Sandro, Kostić...

Reagovat
Savi

Reagovat
didosh

Reagovat
stuff

Reagovat
Pinturicchio

Jednoznačně evropské parametry, jsou oba výborní.

Reagovat
Savi

Snad to letos půjde aj v LM

Otázka zůstává: Má někdo horší pravou stranu jak my? :-D

Messi včera dostatečný výkon, aj se mu dařilo přejít přes hráče, Sale je plašák. Z mladých vůbec nevím, či je tam někdo solidní na tuto pozici.

Vzadu by si tam Kalulu své odehrál možná líp jak Cala. Toho možná posunout právě výš. Brahim by tam asi byl špatný, ale zkusil bych to.

Ketel ve středu je hodně slibný.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Calabria určitě nemůže hrát křídlo.

Reagovat
fRRR

Já bych řekl, že Kalulu by byl určitě platnější než Cala a pokud někdo z dvojice Kjaer/Gabbia bude ve formě, může tam hrát. Snad to Pioli vyzkouší, s tím že na křídle možná ozkouší Desta? Ale já fakt vůbec Desta ani trochu neznám...

Každopádně duel Messias a Saele je stejný jak minulej rok. První je produktivnější, ale horší v defenzivě a občas úplně zmizí. Saele jak říkáš ty, ale zas má dobrý čísla v defenzivě a pressingu. Včera to bylo vidět i tím, že když nehraje tak Cala začne víc hořet.

Reagovat
Baronne

Hojer, Jankto

Reagovat
LesyJePan

Super zapas! Za to ako Inter skoro vstal z popola ma odomna

Kazdopadne mame 3 body z derby. FORZA MILAN!!

Reagovat
Kaka14

Reagovat
AngryPrd

Skoro sme na tie zahodene sance, ktorych bolo viac ako dost doplatili. Sice sme zasluzene viedli o dva goly ale Inter potom prebral taktovku. Magic Mike zas a znova 2 tutovky chytil, hlavne ta od Calhanoglu potesila najviac, ta isla pekne do pavuciny

Reagovat
LesyJePan

Maignan bol dnes super

Reagovat
Milan.B

je to doma.

Reagovat
Alberto Aquilani

Super futbal, treba sa už naučiť aj pochváliť ligu! Posledne tu nečítam nič iné iba samú kritiku na Seriu, na tímy, na štýl hry, trénerov etc. Je pravda, že mnohí by sa mohli zlepšiť, že by lige určite prospelo zoštíhlenie, že by to chcelo prachy a tak ďalej. Ja som videl v tejto sezóne už asi 15 zápasov PL, a ja tam teda ten obrovský rozdiel ako to mnohí uvádzajú, nevidím. Väčšina tých zápasov je takých že OK, nenadchnú. nemá to čaro. Veľa preplatených priemerákov, v hrozne britskej atmosfére. SA je stále najzaujímavejšia liga s najväčším čarom, a nejaké totáče, čelskí, arsenály, menčáky a ďalšie gay pubertálne tímy nepotrebuje

Reagovat
fRRR

Reagovat
lajka30

Liverpoolské derby bylo stejně napínavé i když skončilo 0:0.

Reagovat
BaggioRoberto

Tak urcite

Reagovat
Pinturicchio

Stejně? Aspoň 4x zajímavější!

Reagovat
lajka30

Videli jste te zapas vubec?

Reagovat
Pinturicchio

Chraň Bůh!

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
blaugrana

tak to musis byt dobre zaslepeny, ked toto napises

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Frony

Reagovat
10

Reagovat
Eldarion

Amen

Reagovat
Lech

<3

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Morgue

Reagovat
Zark

navíc už zase padá méně gólů

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Panini Calciatore

PL je precenovana liga, maju akurat top prostredie cize stadiony, navstevnost ale na tie prachy co tam do futbalu davaju to potom nie je nic extra.

Ked pozries kolko dukatov dali do posil MU, MC, Chelsea za posledne roky a v podstate nikde ich to vyssie neposunulo tak mas pochybnosti ci to vobec vedia robit.

Reagovat
Alberto Aquilani

Najviac sa bavím na tom, že United predrbú cez leto pomaly miliardu, ale ich káder je podľa ich fans len na 10. miesto. Chelsea kúpi z Lestru týpka z ktorého si v máii robil prdel Zalewski za 80 mega, podobnú sumu dá za ľavého obrancu z Brightonu... ale max. káder na 6. miesto, viac sa nedá čakať :D (Nehovoria o tom, koľko utopili v poslednom období v útoku.

Ale potom ti tu títo fans budú písať, že v Taliansku sme zaseknutí v roku 1996, lebo SA tímy nevedia priplatiť za hráča, a vlastne čo si to dovoľujú brať hráčov na hosťovačky s opciou.

Reagovat
Bayern +

Už si sa zamyslel nad tým, že je rozdiel hrať dajme tomu o 3. miesto v PL a o 3. miesto v Serii alebo v BL?

Reagovat
Svatej

Jono, jedni jenom vyhrali LM,.druzi ligu 4x z 5 pokusů, prostě nic extra

Reagovat
Svatej

Uz jenom fakt, ze v PL sekcich se takovyhle dementni diskuze uz davno nevedou, celkem jasně ukazuje, kdo je jak nastavenej. Jedni vzhlíží, druzí si užívají tu možnost bejt nejvýš na slunci, dokud to jde.

Reagovat
Alberto Aquilani

A ten kto vzhlíži má byť akože kto? Prípadne, čo preboha by mal taký fanúšik,, takého priemerného talianskeho klubu, dajme tomu AS, závidieť fanúšikovi Chelsea?

Reagovat
Frony

Třeba množství trofejí?

Reagovat
Alberto Aquilani

to by som fandil Realu... skús ďalej

Reagovat
Frony

Mně je jedno komu fandíš, ptal ses co by měl fanoušek AS závidět Chelsea, tak třeba to, že ten klub je mnohem úspěšnější.

Reagovat
10

před příchodem ruskýho oligarchy měli méně trofejí než Tottenham, o AS ani nemluvě...

Reagovat
Svatej

Je to uz 20 let, dokonce i synové těch hráčů, kteří tenkrát dosluhovali, dneska nehrajou. 80% fandů v EF diskuzích tu dobu ani nepamatuje, takze z fandovskyho hlediska je slušná sance, ze zazili jen tu eru po nem - tzn éru, ve který Chelsea ziskala nejvic trofeji ze vsech klubu v Anglii (mimo anglii jsem porovnání nedelal, ale s 21 trofejema by se špatně nevedla..)

Reagovat
BaggioRoberto

Odchazim z EF. Kazil bych ti statistiky.

Reagovat
Svatej

Plánuješ i dál pokračovat v tom, ze každej další příspěvek bude znít jako kdyby Benjamin Button po letech posilal dopisy? Teď jseš někde na 13 letech a na nižší věk ti pošlu na diskuzi lepší polovičku, ta to s dětma umí lip než já.

Reagovat
Alberto Aquilani

ty vole, ty si tu začal s tou absurditou s vzhlížením a položil tým laťku na totálny nezmysel, a teraz tu začneš to s tým Benjaminom Buttnom (ale pravdepodobne sa len cítiš ukrivdený kvôli príspevku vyššie, kde som ti tvoju čelsky označil za gay pubertiálny team).

Vážne, keď už ku Vám vzhlížime, tak kvôli čomu???

Reagovat
Svatej

V první řadě ty jsi začal tim příspěvkem/rantem na PL a kluby v ní hrající, bez nej bych neměl na co reagovat, takže si to začínání strč zpátky do krku, ty mysliteli

Odpověď je snadná - vzhlížíte k ty pozici,. kterou ta liga má. Pro vás je třeba nezaslouzena, nehodná ty úrovně, ale ani vy nezpochybnujete pozici ty ligy.

Vzhledem k tomu, ze jde o sport a kazdej fanda chce klasicky sledovat co nejvyšší možnou úroveň, tak dává rozum,.ze ta liga nabízí fanouškům víc než jiný ligy a proto ji taky nejvíc lidí sleduje. Vlastně je to celkem snadný.

Reagovat
Alberto Aquilani

Písal som do talianskej sekcie, príspevok, ktorý sa týkal fanúšikov talianskej ligy (ktorý bol určený im, nie Vám), kde som vyzdvihol taliansku ligu s tým, že nie je nutné ju stále dehonestovať, keďže tá najlepšia liga v celej mliečnej galaxii na tom nie je FUTBALOVO o nič lepšie. Potom si prišiel ty s kamošmi a to o tom vzhlížení

Celý ten tvoj druhý odstavec je vlastne vymyslený, nič také som tu ja a ani ostatní nepísali. Takže trebars to snadné na pochopenie je, ale ja túto tvoju jednoduchosť nedávam, prepáč

Reagovat
Svatej

Když napíšeš do fóra pro hnědooký, ze jsou modroocí lidi teplouši a nemají žádný kvality, který se jim přičítají, tak budes stale naprosto ohromenej, ze tím můžeš nekoho urazit a že někdo bude takovou myšlenku konfrontovat, zvlášť pokud je modrookej? Na kolika letech jsme teď, ze takovouhle věc nesvedes pochopit?

Však taky nepíšu nic o tom, ze jsi ty něco do tohohle konkrétního vlákna psal,. odpovídám ti sám na tvůj dotaz, ty tupče

Reagovat
Alberto Aquilani

Páči sa mi tvoj štýl ako sa pri prvej príležitosti uchyluješ k nadávkam, ale v rovnakom príspevku sa oponentovi vysmievaš, že je decko Potom vyplakávaš dole, ako sa s nikým nedá viesť diskusia, pritom prvé čo urobíš je, že ho urazíš a prirovnávaš z nejakej tej príručky pre internetových trollov.

*Jop, soráč, ten odstavec som zle pochopil, pretože už v tých teóriách čo tu píšeš som zamotaný asi ako managment Čelzí pri hľadaní vhodného útočníka :-)

Reagovat
Svatej

Že jsi ty s tím urážením zacal, to se koukam znivu rozhodneš ignorovat ty jses fakt výjimečnej

Kde konkrétně píšu ze se s NIKÝM nedá vést diskuze? Hele vážně, to jenom nevíš co psát, tak nechceš ustoupit i za cenu toho, ze to ještě zhoršíš přesně takovym výstřelem do prázdna, nebo prostě nerozeznáš, na co druhá strana zvládne konkrétně odpovědět a tak prostě jen zkoušíš, co vyjde?

Vtipek dobrej

Reagovat
Alberto Aquilani

Svatej04.09.2022 13:27#

... vážně? Hele pokud to chces vést takhle a nemáš zájem o diskuzi, tak jsi to mep napsat hned,

...............................

S akým urážaním som začal? Urazil som konkrétne Teba? Spravil som si srandu z PL klubov - každý kto chce to pochopí, že to bola irónia, len tebe narvala cievka a robíš tu ako zmyslov zbavený :-)

Reagovat
Svatej

??? To děláš schválně tyvole? Kde tam píšu, ze s nim nejde vést diskuze? A co hůř - Kde tam píšu, ze se s nikým.neda vést diskuze? Už pořádně pro jednou odpovez a neblij na mě tyhle kraviny.

Pochopitelně jsi urazil i mě. Když někdo prohlásí, ze tvoje máma je hnusná devka a svět takovou šlapotu nepotřebuje, tak sice nezacilil rovnou na tebe, ale na něco, co je ti blízký - normální útok, tohle ti taky musim vysvětlovat?

Reagovat
Alberto Aquilani

- urazí ťa prvá blbosť

- prídeš a začneš luďom nadávať že sú sopláci a tupci

- napádaš, že sa s iným nedá viesť diskusia

- stále sa cítiš byť urazený za niečo, čo je totálna blbosť, ale svoju nervozitu a agresivitu stupuješ

Úplné vlastnosti dospelého, inteligentného muža s rozvahou To nie je po prvýkrát (nie len v diskusiách so mnou) čo ťa vidím takto prchkého. Skús s tým niečo zrobiť. Futbal za takúto nervozitu nestojí. Normálne radšej sfliaskaj decká a ženu, ale nenič si zdravie kvôli blbostiam :-)

Reagovat
Svatej

Když mě nekdo na ulici řekne, ze se mu nelíbí odstín barvy mých vlasů, urazil mě. Když mi blízkej člověk řekne, že stojím osobnostně naprosto za hovno a jsem urážka lidský rasy, urazil mě. Obojí splňuje definici, ale z něčeho se citim uraženej vic a z něčeho míň. Jestli si myslis, ze patříš k druhýmu příkladu, obdivuju tvoji sebedůvěru, ale jsi na špatným místě, to jen ať máme znovu jasno.

Soplaky jsem zminil kde? Tupce.v množným čísle jsem zminil kde? Rekl jsem to jen a pouze jednou a to tobě, když jsi jako tupec nepochopil, ze jde o odpověď na tvou vlastní otázku,.coz jsi sám přiznal. Myslíš, že příště uz aspon pro jednou zvládneš si nevymýšlet a nedomyslet něco, co neexistuje? Je to neskutečně otravná vlastnost.

Takže znova, ja se ho ptal, jestli ma/nemá zajem vést diskuzi, ne ze se s nim nedá vést. Mam tě naučit číst a chápat text ja, nebo to už konečně zvládneš sam? Jde dost jasne o jiný tvrzení.

První odrazka stejná jako čtvrtá, asi hadam proto, aby byl seznam delší, což je strašně smutný, pokud je tohle všechno, s čím jsi přišel.

A apelovat na mou dospelost tim, ze mam mlatit ženu a dítě je i ve vtipu naprosto úžasný, rozhodně mám chuť si od tebe nechat radit co dělat se životem, to bych to dotáhnul daleko.

Reagovat
Alberto Aquilani

Pripomínaš mi môjho, už chvalabohu, bývalého kolegu. Taký ten týpek nad vecou, dokonca Nám tiež rád hovoril, že sme pre neho len prestupná stanica a jeho plány sú niekde kde my ani nedovidíme (to je tá paralela s tými odpadkami aby sme sa chápali). Keď mu bolo niečo čo i len náznakom povedané na neho, na jeho robotu (toto sa týka rypnutia si do Čelzí) začal totálne šalieť, na každého prskať invektívy (už som mal 13 rokov - teda soplák, už som tupec etc.), dokonca nám znova pripomenul, že toto je vlastne len podradná robota.

Dole vo vlákne s 10 sa ohradzuješ voči jeho "neustálej ofenzíve", ale nerobíš tu nič iné, len pomaly v každej vete na mňa útočíš - lebo som si dovolil v našom miestnom súhrne napísať niečo na Chelsea :-) Veď urazený sa cíť, ale táto tvoja podráždenosť, agresivita a útočnosť asi nie sú úplné cnosti svätého človeka :-) A ani dospelého, keď mi tu už nadávaš do trinásťročných :-)

A úprimne, ja tejto diskusii naozaj nerozumiem, nechápem často čo píšeš, pretože sú to často fabulácie, odbočil si úplne od pôvodnej témy, snažíš sa len aby tvoj protivník vyzeral ako tupec. Hrozne, ale hrozne moc ma nebavíš (asi ako kukať na Čelzí) ako diskutujúci, preto tieto tvoje reakcie len preletím, ani ich poriadne nečítam.

Reagovat
Svatej

Mě je celkem jedno koho ti pripominam, stejne jako tobe bude jedno, ze mi připomínáš bejvalku, ktera byla schopná 11x nadhodit nejaky tema ke kritice a kdykoliv jsem precizně primo k tématu odpověděl, přešla bez reakce na jiny,. protože ji doslo, že mela jeji uvaha od startu díry. Takhle jsme se prostřídali na xx tematech, kde ona nadhazovala a ja odpaloval, nuda jako prase. A k čemu nam takova vsuvka je? K hovnu.

"Len som si dovolil" je nádhernej popis něčeho, kdy jasně vis, že můžeš nekoho urazit, zpusobit nepohodli nebo dokonce ublížit a potřebuješ, aby to vypadalo co nejlépe. Ja jsem si třeba len dovolil te nazvat tupcem a ted si jeste len dovoluji te nazvat nemyslicim tupcem, jsi s tim dovolovanim v pohodě předpokládám, tebe nic jentak nevykoleji, i když tady kvůli těm urážkám brečíš celej den, dospěláku

I s tím přehlížením jsme spolu za jedno, ja zas vím, ze tvůj příspěvek zpravidla taky přehlížím, protože vim, jakou nazorovou i argumentační úroveň dostanu, tentokrát jsem nick k my smůle prehlidnul.

Reagovat
Alberto Aquilani

Nadávaj mi koľko chceš, mne tým naozaj neubližuješ. Len mi príde úsmevné, že začneš niekoho osočovať, že sa správa ako soplák (keď máš 13 rokov tak soplák si), ale zároveň tu predvádzaš niečo, čo nie je hodné dospelého človeka (predpokladám, že máš po 30).

Dík za debatku, užívaj si teplé miestečko tam hore a niekedy nás čvargu prídi znova kuknúť, keď sa ti bude chcieť zliezť dole

Reagovat
Svatej

Nemám po 30, ale to je asi irelevantní vzhledem k celkem jasně vyjádření myšlence, jsem bohužel příliš blízko.

Ono jsem to sice pro diskuzi zapřeháněl pro snažší pochopení, ale opravdu si nemyslím, že je SA žumpa. Taky se měj.

Reagovat
Alberto Aquilani

Inak k tej odpovedi:

Ani jeden z tých dôvodov nie je nič, prečo by som IMO buď ja, alebo ostatní fanúšikovia calcia nejak vzhlíželi k ostatným klubom PL.

Ak by som mal byť úprimný, závidím klubom ako Sevilla (čau Ramón) či Villareal, ktoré uspeli v Európe, roky to robia dobre a hrajú vysoko. To je IMO model, ktorý by som rád videl aj u Ríma.

Ja klubom PL nezávidím, dokonca Vás ľutujem, že fandíte klubom ako je Chelsea, pretože ani sami neviete o čo prichádzate (a nie, 21 trofejí za neviem koľko rokov to proste nevynahradí).

Mne sú kluby PL, a potom aj samotní fanúšikovia smiešni. Ako tu už roky od nich počúvam, že Southampton či po novom Aston Villa je na minimálne rovnakej úrovni ako Rím, ako tam je všetko lepšie, tráva zelenšia. Pak si zapneš zápas PL a zostaneš prekvapený. A potom tie absurdity na prestupovom trhu. Ak to máš rád, tak si to užívaj. Proti gustu... ale naozaj nikto k vám nevzhlíži

Reagovat
10

Reagovat
Svatej

V první řadě ujasnime jednu věc - Cantona krásně teefil, ze auto vyměnis, manželku vyměnis, ale prejit z jednoho klubu na druhej je víceméně nemožný. Tzn jak jednou někde zacnes, uz tam nejspis zůstaneš.

Co tim chci říct? Ze hledat si to hezký je jedna z mala veci,.co ti zbývá, takže je logicky, jakej přístup k tomu budeš mít. Může to hyt sympatický budovat za malo, stavět na historii a ctít nějaký vlastní další hodnoty. U me je zas logický, ze budu zvyklej na jiný věci (trofeje a pravidelnej boj o ne, top hráči jako Hazard, anglický fotbalovy prostředí narvany prachama) a i když sam jsem mezi modrakama jeden z mala, kterej by raději viděl koncepční práci i za cenu menších úspěchů, furt je tenhle model pro mě kouzelnej a naopak ze svy strany vás naprosto subjektivně vidím jako chudáky, kteří zerou kvalitní odpadky, protože na jidlo v restauraci nemají. Neznamená to, že nemáte kvalitu, že nemáte co nabídnout, ale ze tenhle vhled je vzájemnej podle prostředí.

Ty picoviny o Southamptonech budu vicemen ignorovat, čtu často neco podobnyho v opacnym gardu a taky vam to neomlacuju o hlavu.

Reagovat
Alberto Aquilani

No veď proti gustu... len potom nechápem prečo máš potrebu sem chodiť, keď sme pre Teba chudáci čo jedia tuniaky z konzervy, zatiaľ čo ty si dávaš kaviar :-)

Ty picoviny o Southamptonech budu vicemen ignorovat, čtu často neco podobnyho v opacnym gardu a taky vam to neomlacuju o hlavu

Toto by ma teda zaujímalo, najlepšie nejaký konkrétny príklad.

Reagovat
Svatej

Když mi bezdomovec řekne, ze žeru sračky mezitim, co sam vylejza z popelnice s mnou vyhozeným plesnivym chlebem v hubě, budeme (v mych ocich a pochopitelně prehanim pro vyjádření myšlenky) ve stejnym postavení jako tady, taky na nej klidne zareaguju zpět. A co? Je normální na takový věci reagovat, nechápu o co se tady konkrétně snažíš

Dodáš mi ty konkrétní priklad tvýho tvrzení?

Reagovat
Alberto Aquilani

Aktuálna vec:

https://eurofotbal.cz/clanky/kamara-se-stehuje-do-anglie-podepsal-s-aston-villou-556085/?forum=1#forum

Doteraz si pamätám pri prestupe Osvalda z Ríma do Southamptonu, ako som čítal, že si polepšil, a že Rickie Lambert by bol v SA najlepší strelec.

Skôr ma prekvapuje, že si na nič nespomínaš, pretože podobné veci sú minimálne na EF evergreen.

Reagovat
Bayern +

Heh, ale najväčší evergreen "Giaccherini bude nový Hazard" si nespomenul, klasicky. Hazard to teda bol, ale len pre pokladnicu Sunderlandu...

Btw. ten Scamacca bude vedieť aj niečo viac okrem sklepávania nakopnutých lôpt? Dúfam, že hej.

Reagovat
Largo

Scamaccovy přednosti jsou úplně jinde než ve sklepávání míčů. Je technicky i rychlostně skvěle vybavenej, uvidíš.

Reagovat
Bayern +

Tak to dúfam, lebo zatiaľ mám pocit, že kým sa on zorientuje kde je, tak vo vápne už do hlavičky naskakuje streďák Souček.

Reagovat
smazaný uživatel

To záleží hodně na tom, jak na něj bude West Ham hrát.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Alberto Aquilani

Ešte k tej pozícii ligy. Ja som rád, že SA nie je najpozeranejšia a neviem čo. Som rád, že keď chcem ísť na fotbal do Ríma, 2 týždne pred zápasom keď idú vstupenky do obehu ich zoženiem (OK, na semifinále EKL som strávil 8 hodí v online rade, mal poradové číslo 44 000 a týpek ktorý prišiel o 15 minút neskôr mal 500 000). A nemusím si zhánať lístky cez bohvie koho, pretože Chelsea fandí každý druhý tiež fanúšik v každom meste.

Ty vidíš tieto veci ako nejaké miesto na Slnku, podľa mňa to je len otrava.

Reagovat
BaggioRoberto

Prave proto ja jako jeden z mala jsem byl pro superligu. Protoze ted tu mame superligu s Brightony, Wolwesy a Aston Villama. A to je skoda. Tymy z PL dostavaji takove prostredky za tv prava, ze si muzou koupit koho chteji. Tymy ze spodku PL utraceji za posily vic nez spicka SA. Ale nemaji tu tradici a mentalitu velkoklubu. Takze oni kupujou hrace na to aby se udrzeli, ale preplaci je. Kdyby vznikla superliga, tak budou hrat spolu same velkokluby.

Reagovat
Bakary3

Uz jenom fakt, ze tenhle dementni a pubertální prispevek o pubertalnich klubech dostane tolik palců, taky dost ukazuje

Reagovat
Alberto Aquilani

ajaj, vitaj späť

Reagovat
Frony

Lehkej mindráček z anglické ligy

Reagovat
Svatej

Jop

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Zark

Tak hlavně, že se nikdy nezapomeneš na tyhle rýpnutí ozvat

Reagovat
Bakary3

Hale ja nevim, tohle pro me neni ani rypanec, mne je to uplne fuk.

Pro me to byl jen uplne hloupej a patetickej prispevek vyzdvihujici min kvalitni ligu s vetsi osobitosti nad druhou, kvalitnejsi, jednoznacne, byt neosobni, komercni, v mnoha ohledech umelou.

Nemam problém to uznat, ostatne, jak uz jsem tu psal x-krat, nejsem fanousek zadny ligy, nejsympatičtější je mi Bundes, ale tyhle sracky, to je furt dokola.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
10

"Jedni vzhlíží, druzí si užívají tu možnost bejt nejvýš na slunci, dokud to jde." tyvole

za posledních 10 let má Anglie 4 trofeje v Evropě (LM+EL), Španělsko 11...takže mluvíš o nich, jo?

Reagovat
Svatej

Wat?! A takhle konkrétně 10 let sis vybral proč? Mam hadat, kulatý cislo, nebo protože se víc hodí?

Hlavně to nejdůležitější - Ja snad psal o 10 letech? Tyvole, to jsem byl jeste pubertak a uz si pořádně ani nevzpomenu na jedinej zapas z ty doby a velmi pochybuju nad tim, ze ty snad jo. V posledních par letech je na tom Anglie zkrátka nejlip a i kdyby to byly jen roky tri nebo 5, furt je to distatecnej vzorek na to, ze si užíváme chvilku na slunci, co mas za problém?

Reagovat
Svatej

Pubertaka jsem vlastně prehnal, ale teenager furt jo. Doprdele jak jsem starej..

Reagovat
10

koukám, že některým z vás to sluníčko dost škodí

Reagovat
10

já se jen snažím přijít na to, čím to definujete, protože pokud trofejema v Evropě, tak to úplně nesedí...pokud kromě nich odečtu peníze, což je samozřejmě zásadní rozdíl, tak zbydou jen docela subjektivní ukazatele

Reagovat
Svatej

Tak ono hodnotit podle trofejí celou ligu je taky dost na bovno ze jo.

Když mas vymyslenej scenar, ve kterým je v PL 20 z 21 nejlepších klubů sveta, ale v PD je ten úplně nejlepší, co vyhraje LM kazdej rok, je tím pádem PD lepší?

Nemluvě o tom, ze tak jako tak by tu trofej ročně nemohly vyhrát 3 anglický kluby najednou i za předpokladu, ze by tak dobrý byly. Pravidelně se teď v LM dostávají dost daleko aspoň 3 kluby, ve Španělsku je to teď zkrátka horší a zachránil jim to 2x akorát Real, jenže ten prece nereprezentuje celou soutěž.

Reagovat
10

Když mas vymyslenej scenar, ve kterým je v PL 20 z 21 nejlepších klubů sveta, ale v PD je ten úplně nejlepší, co vyhraje LM kazdej rok, je tím pádem PD lepší?

to se stalo minulou sezonu vlastně...akorát ta EL a KL do toho zase hodily vidle kua

Reagovat
Svatej

... vážně? Hele pokud to chces vést takhle a nemáš zájem o diskuzi, tak jsi to mep napsat hned, tenhle tvůj přístup je úplně na hovno, nezlob se. Přijdu s myslenkou, abychom srovnali kola a udělali.si navzajem jasno, jak co vnímáme, ale ty máš stejně potřebu volit slova jen tak, aby jsi byl v neustálý ofenzivě, na to nemám chuť.

Reagovat
10

snesu hodně, ale že fanouška italskýho fotbalu osočíš z "neustálý ofenzivy", to ses asi úplně posral už

Reagovat
Svatej

to bylo pěkný....

Reagovat
Svatej

Takže neodpovis na mou otázku, chápu správně? Vlozis mi do ust slova, který jsem nevyslovil, protože tvůj scénář byl jedinej ten, kterej by z toho udělal jasnou nepravdu, ale vzhledem k tomu, ze jsem nic takovýho ani nenaznačil a co vic, sam napsal, ze to tak nebude věčně a kolo se zas otočí znova, stejně budeš jet svou. Jak chceš, dneska nemám tu náladu se s tebou hádat a urážet, takže pokud ty jo, klidně dál odepisuj za mě.

Reagovat
10

já nevím, na čí straně je chyba...tak jsem měl vybrat jen minulou sezonu, kdy LM vyhrál španělský tým, který cestou vyřadil 2 objektivně nejlepší týmy PL, EL vyhrál německý tým, KL italský tým, oba také vyřadili tým z PL?

snažím se jen pochopit, co v očích fanouška PL obnáší to být "nejvýš na slunci"

Reagovat
Svatej

Takže muj argument o tom, jak si vybíráš obdobi vlastně úplně budes ignorovat a uděláš přesně to samý ....

Že to tak daleko dotahly právě ty anglický tymy a ne španělský je hádám fuk, viď? Vlastně platí ta otázka z druhýho.prispevku, kterej jsem ti posilal a je v tuhle chvíli,.kdy tohle.pisu, pořád nezodpovezenej. Nehledě na jeden slabej argument,.kterej by zaznít alespoň pro záznam měl - ty zapasy jsi hadam videl,.Real byl jasně horší v 7polocasech z 9. Urval to férově, ale z hlediska síly nebo kvality, kterou by uzemnil soupeře, to nebylo. Proti všem tahal za kratší konec..

Jinak pochopitelně můžeme udělat další kolo tyhle konvo ve středu po prvních kolech LM,. protože pokud někdo z tech klubu zakopne, můžeme udelat ještě další rundu tvyho "ted se mi to hodí" srovnání, nemám s tím problém..

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M0rb1D4S

A není to tak trochu píčovina, když 4 trofeje v Evropě má za posledních 10 let jenom Chelsea?

Reagovat
didosh

FORZA CALCIO!

Reagovat
danko10

V Anglicku je všetko lepšie. Futbal, atmosféra na štadiónoch, kuchyňa, počasie, dievčatá…

Reagovat
exot12

OK

Človek by ti možno aj veril, ak by si zostal pri futbale, ale keď si tam zahrnul kuchyňu, počasie a dievčatá, tak to bola asi irónia

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
SpartaOvenka

Já bych řekl, že obě soutěže jsou super na sledování, jen v každé si najdeš něco jiného a ani v jedné nejsou týmy, které bys chtěl sledovat pravidelně. Ale když vezmu své miláčky z AC či Chelsea, tak tam mě baví poslední dobou o dost víc AC, ale třeba se raději podívám na Arsenal nebo MC než na některé italské TOP týmy, ale třeba zápasy Lazia nebo v poslední době AS jsou super taky. Ale takhle neutralita je asi daná i tím, že mám v obou soutěžích tak moc oblíbené týmy

Reagovat
SpartaOvenka

Ovšem derby AC - Inter teď, to nemělo chybu, nádhera se skvělým výsledkem

Reagovat
Nihilister

Reagovat
zurix_new

Takto pozitivně že bychom měli chválit ligu to nevidím.

Účastnici čtvrtfinále LM poslední 5 let:

17-18: ITA 2, ENG 2, ESP 3, GER 1

18-19: ITA 1, ENG 4, ESP 1, GER 0

19-20: ITA 1, ENG 1, ESP 2, GER 2 (Covid sezóna)

20-21: ITA 0, ENG 3, ESP 1, GER 2

21-22: ITA 0, ENG 3, ESP 3, GER 1

To už prostě není náhoda a bohužel Calciu ujíždí (jestli neujel) vlak. Ty 2 neúčasti na MS jsou do jisté míry smolné, ale rozhodně situaci nijak nepřispívají. Nejlepší trenéři (až na Mourka) a hráči nechodí směr Itálie. Když se hráči začne v Itálii dařit/má potenciál, jde často ven. Samotného mě to sere, ale nevidím moc iniciativ, že tomu bude dále jinak.

A jasně, třeba v Anglii jsou šílené kluby jako United nebo teď Nottingham, zároveň však kluby jako Brighton nebo Brentford, které to dělají skvěle.

Reagovat
PP

kolik ti je toto takto psát? To je jako bych řekl že nejlepší hudba je metal a všechny ostatní ok, ale o hovně.. Italské lize se taky dá vyčítat atletické stadiony, málo peněz, že se berou hráči až druhého sledu apod., přitom své kouzlo opravdu má.. A např. na Arsenal se dalo ve všech 6 zápasech moc dobře dívat.. po x-letech.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
fRRR

Az na ten absolutni vypadek na tak 15 minut skvelej vykon. Duo Bennacer a Tonali mi dela radost, budeme mit problem, kdyz se nekdo z nich zrani. Leao a Giroud skveli, Maignan buh.

Vylozene slabsi snad jen zase prava strana, tentokrat me zase nejak prisel ze hori Calabria. Ale ja na nej mam asi zasednuto....

Reagovat
1899-1995

Calabria opravdu hořel, odešel fyzicky a nestíhal. Pravá strana je dlouhodobě horší než Theo-Rafa.

Reagovat
AngryPrd

No ten gol co dal Dzeko ide na neho, lebo cez neho isiel finalny center. On sa rad zapaja do utoku ale nestiha sa vracat.

Reagovat
Milan.B

Tonali hral jak maly boh

Reagovat
AngryPrd

Skoda, ze nedal gol z tej peknej akcie. Tak ma presne vyzerat hrac, ktory hraje za svoj milovany klub a vazi si to. Ide hore zapas od zapasu.

Reagovat
Pinturicchio

Pěkné derby, pohlazení po té naší sračce ve Viole.

Reagovat
Nuno čomes

V bráně rozdíl o dvě třídy, Maignan chytl minimálně dvě branky, za to ten náš nechytne nic navíc. Fakt nerozumim tomu, proč ještě nastupuje. Další věc je, že Pioli si s Inzaghim vždycky vytře prdel.

Nejvíc se mi od nás libili první tři střídající - Džeko, Henrik a Dimarco. de Vrij už fakt ne, ale koule jo posadit mít stejně nebude. Snad se v realizáku někomu rozsvítí a dostanou pořádnou šanci na WB Gosens a Bellanova. I když Darmian nebyl úplně zlý. Dumfries je parodie na fotbalistu, toho měli fakt prodat klidne za 20 někam do Anglie.

AC dnes o gól lepší, od branky Džeka už pak byl na hřišti jen Inter, ale to je prostě málo.

Forza Inter!

Reagovat
LesyJePan

Prosim niekto ak vie pomôcť.

Chceme ist s brachom na AC - Chelsea 11. Októbra. On fanda Chelsea (nikdy ich nazivo nevidel). Myslíte, že dokážem kúpiť lístky sám? Resp. Ako na to? Chcel by som ist mimo futbaltour/sen.

Diky dopredu za odpovede.

Reagovat
Savi

Zkus oficiální československý fanklub ac milan

Reagovat
LesyJePan

Díky moc tip

Reagovat
Savi
Reagovat
exot12

Možno blbá otázka, ale prečo neskúsiš Google prípadne oficiálnu stránku klubu?

Reagovat
bobis21

Na normální ligové zápasy je nejlepší kupovat přímo přes ofiko stránky, ale s LM zkušenost nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace AC

Reagovat
Savi

Reagovat
Savi

ještě aby zlín něcoo uhrál a fajna sobota

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k řešení tutovek, kterých měl Zlín dnes víc než domácí, to naopak sobotu ještě víc zkazilo ...

Reagovat
Savi

Krásná ukázka špatného zakončení na konci :-D

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
John Obi Mikel

Giroud >>> Lukaku

Reagovat
Panini Calciatore

Zdravy Lukaku >>> Giroud

Reagovat
Pinturicchio

Jestli počítáš i hlavu, tak Lukaku zdravý nikdy nebude.

Reagovat
Panini Calciatore

Pri utocnikoch ma zaujimaju cisla:

Lukaku 426 zapasov 202 golov (Liga BEL, ENG, ITA)

Giroud 479 zapasov 182 golov (Liga FRA 1+2, ENG, ITA)

Reagovat
Pinturicchio

Belgickou neberu v potaz, to není měřítko a rázem jsou na tom stejně. V repre je na tom o něco líp Lukaku. Giroud vyhrál francouzskou, italskou ligu, opakované FA Cup, LM, EL, je mistr světa. Giroud je sympaťák, který nedělá problémy, na rozdíl od toho ubreceneho blbecka, který prestoupi za 115 mega a po pár měsících začne knucet, že chce zpátky.

Reagovat
Svatej

Wtf, od sebe vubec nejsou daleko

Reagovat
Uwe háže buly

Lukaku to nahnal v Belgii ten náskok ne

Reagovat
Muffi

Vsichni liny pice otevrit wikinu, gratuluju.

Lukaku ma min v Belgii 33, nez Giroud ve 2. a 3. francouzske(32+14). V Anglii ma Lukaku 121, v Italii 48, Giroud 33 v 1. francouzske, 90 v Anglii a 13 v Italii.

Reagovat
Savi

Zdravý Tecl >>> zdravý Lukaku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eder

Nebeská tělesa jsou seřazena ve správné konstelaci, zdá se. V Derby della Madonnina vyhráli ti správní...

Reagovat
r3

Fantasticke derby pre nezaujateho divaka

Reagovat
Sforza

Ten Vlasák alias Alessio89 to je šílený glosátor. Citoslovce má jak Pavel Čapek - hmmmmm, nooooo, směje se sám svým rádoby vtipům a nic nového nepřinese . Kdo sám sleduje dění v Itálii , tak ví všechno . V těch svých videoblozich opakuje dokola stále jedno a to samé, co už zmínil x-krat předtím , zadarmo drahý :))) už si té nepustím , chuju O Empoli podesáté mluví , za má údajně padat hodně gólů... Před 14 dny vyhazoval jako prvního kouče Lecce nebo Cremony , teď už je to najednou Zantti z Empoli . Naprostý šílenec , demagog a diletant .

Reagovat
mastakillah

Dnes zasloužená výhra. Byli jsme tak nějak lepší, i když ten loket byl dost spornej. To klidně penalta být mohla …

Dnes od nás nejlepší Kvara

Reagovat
mastakillah

Jinak nechápu proč nestáhne dřív Osimhena, kterej se sice snaží, maká, ale h*vno z toho. Simeone by si zasloužil více času na hřišti

Reagovat
Panini Calciatore

Viki je u Spallettiho brany ako top forward, nemoze ho po hodine davat dole.

Je mlady, ma entuziazmus, je to taky blazon na ihrisku ktory strhava muzstvo.

Tiez by som chcel aby mu veci vychadzali lepsie, je v druhej sezone v klube cize uz by mu aj mali.

Podla mna prave to ze stale robi vietor v obrane supera ho drzi na placi.

Este by som ocenil Kima, ten robi skvelu naladu v time, je to taky typek - bavic.

Som zvedavy co s nami spravi nastup do LM a ako to Spageti postavi.

Mozno prekvapi a proti Loserpoolu nasadi Ndombeleho, Simeoneho, Raspadoriho.

Reagovat
Kaka14

Mne sa paci aj ako zraneny Zlatan a Rebic prídu na zápas, to niečo napovie aký majú vzťah k AC

Reagovat
Panini Calciatore

Zlatan je vzdy dole medzi hracmi a fandi ako fanusik.

Je to pekne od neho obzvlast ked hraval aj za Inter aj Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

?? To je snad normální ne, pokud stav dovolí.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
CubONE

Reagovat
Kaka14

Tak Lukaku som tam nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

To není normální člověk.

Reagovat
10

Juve si asi ani zpětně nemusím pouštět..? podle těch statistik si to dokážu v hlavě promítnout celkem snadno z předchozích zápasů

o to víc pak nechápu, že se s Juve pořád reálně počítá jako s jedním z favoritů na titul, vždyť tohle není tím, že je začátek ligy, tohle není hráčema, který má Allegri k dispozici, takhle to vypadá celou dobu pod ním, klidně do toho můžu započítat i jeho poslední sezonu před vyhazovem

Reagovat
Largo

To je fakt des tohlecto.

Reagovat
Pinturicchio

Jedině jako rozhreseni za nějaké hříchy, tě očistí víc než tisic otcenasu. Tragédie, v druhém poločase neprelezli půlku a Max řekne : “Fiorentina pushed hard and we missed a few situations in the buildup. Let’s say we practised a good defensive phase.”

Reagovat
Panini Calciatore

Ste v prestavbe timu, zraneni doleziti hraci, nepostavil Dusana, co ste cakali?

Fiorentina hra behavy futbal ale tiez je z formy a podla mna jej skodi aj ucast v Europe.

Ked budete v plnej sile, mam na mysli uz aj Chiesu tak bude vyzerat inak, zapas alebo je casti proti AS to jasne ukazali. Problem bude ked ti nosni hraci vypadnu, to ste strateni lebo lavicka je slaba.

Reagovat
Pinturicchio

O tomhle bychom se mohli bavit, kdyby to netrvalo od Maxova návratu.

Reagovat
10

furt dokola stejný sračky, tady nejde o hráče, tady jde o nastavení toho týmu a trenéra, takhle můžou měnit hráče furt, je to úplně jedno

Reagovat
Largo

Nehlede na to, ze ten tym nespornou kvalitu ma. Ja v tom vidim vinika jedinyho, trenera. Popripade vedeni, ze s tim nic nedela. Ale ten ty ma

na Scudetto, ty posily vubec nejsou spatny.

Reagovat
10

právě, s levým bekem bych to hodnotil jako 10/10 mercato, tohle už je jen o trenérovi...Sarri ani Pirlo takový hráče neměli

Reagovat
Largo

Presne. Ja prave pisu souhrn mercata s bodovanim a Juve mam spolu s AS a Neapoli nejvys.

Reagovat
Savi

Jestli máš rád sado maso tak si to pusť, jinak ne, by ses utrápil. Nefandím jim, ale bylo mi jich líto. Fakt špatné.

Reagovat
10

práh bolesti a nevolnosti mám díky Juve dost posunutej, ale tohle vynechám...pouštět si to dobrovolně zpětně je ještě dál, než se na tyhle výkony dívat live, to už bych před sebou ztratil veškerou důstojnost

Reagovat
Savi

Reagovat
smazaný uživatel

Juve nedá ani top6

Reagovat
Panini Calciatore

Nejako sa tu opomina vecerny vykon NAPOLI

Podla mna to bola jedna parada, od zaciatku sme si robili na ihrisku co sme chceli a bolo len otazkou casu kedy pridu goly napriek skoremu inkasu.

Na time vobec nie je vidiet odchod opor, mnohi v lete lamali nad SSC palicu ale ja som bol praveze optimista ked som videl kto vsetko prisiel.

Kvicha Kvaratskhelia, toto meno si zapamatajte, skvely hracik, ma 21 rokov ale do ligy vletel ako kometa. Je zdravo sebavedomy, veri v to co vie lebo to vie excelentne, pri jeho style je aj timovy co je fakt vzacnost. Podla mna to bude hrac sezony v SA.

Forza Napoli

Reagovat
Savi

Kvicha Kvaratskhelia - čuměl jsem. Co si dovolil. Fakt skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Špalek prostě umí naladit útočnou fázi se solidní obranou, všechny jeho týmy už od Udinese uměly. Dodneška se ale nenaučil střídat a vždycky se něco zlomí, že to nedopadne.

Reagovat
mastakillah

s tím střídáním nejde než souhlasit

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Já bych řekl, že to je problém většiny italských trenérů, to umění nestřídat dobře.

Reagovat
Largo

Reagovat
To som ja

Allegri: ,, Mentalita bola dobrá, hráči odohrali dobrý zápas. Hrať tu nie je nikdy jednoduché."

,, Bodovali sme v piatom zápase po sebe, jediné čo ľutujem je, že sme zápas nerozhodli v prvom polčase, keď sme mali šance."

,,Na konci zápasu som bol nahnevaný, lebo nás tlačili, tak som chcel, aby už bol koniec, aj keď ich tlak boli len centre a jedna dobrá strela, ktorú Perin vytlačil."

,,Mali sme lepšie využiť niektoré protiútoky proti ich vysunutej obrane, aj keď sme zápas mali rozhodnúť v prvom polčase."

,,Tiež som musel stiahnuť Di Mariu a Cuadrada posunúť vyššie, kde hral ešte horšie. Paredes sa držal, potom som tam poslal Mirettiho a Fagioliho."

,, Som veľmi šťastný z výsledku. Je normálne, že v druhom polčase sme sa trocha stiahli, ale v takýchto zápasoch vo Florencii môžete prehrať."

,,Di Maria mal dva a pol tréningu za sebou, stiahol som ho preventívne. Zajtra ho skontrolujeme."

,, Kým nepochopíme, že lopta na kopačkách Juve ja ťažšia ako v iných tímoch, pri všetkej úcte... pretože sme mali dať na 2-0. Z 2-0 na 1-1, tak prišla penalta a zápas sa zmenil po psychologickej stránke."

,, PSG? Buďme realisti. Zápas, ktorý musíme vyhrať je doma s Benficou."

,,Nemohol som spraviť viac striedaní, takže Vlahovic si oddýchol a bude pripravený na ďalší zápas." To ozaj s takýmto vyjadrením po zápase sa vedenie stotožňuje?Veď na toto aj kazajka je málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto si brutálně užívám.

Reagovat
vladino10

Náhodou to je oveľa lepšie ako to klasické dobre sme držali loptu ale súper potrestal každú našu chybu, každý zápas začína 0:0, lopta je guľatá, proti psg zo seba dáme všetko

Reagovat
To som ja

Na jednej strane už dopredu odpísal zápas s PSG,ale Vlahoviča včera šetril na tento zápas

Reagovat
vladino10

Však ako ja s vami sucitim ak fandis juve, ale tak pre mňa ako nezainteresovaného fanúšika futbalu sú to oveľa zaujímavejšie vyhlásenia ako tie zvyčajne kecy iných trénerov

Reagovat
stuff

Reagovat
The Krupy

Pozor pozor, lebo ti tu jeden fanúšik so zmeneným nickom napíše, že si mimo a Mister Allegri za to vlastne nemôže.

Reagovat
pistacik11

Teraz tu bude na neho kopu hejtu, a cez týždeň si tradične potroli psg

Reagovat
Maras5

Co PSG? Jak realisti? Jako ze na ně nemají? S Allegrim určitě ne.

A co chtěli dělat v té Superlize? Jezdit bránit a dělat radost druhým týmům.

Vedení si to pos.... samo to 4 letou smlouvou. Po Fiorentine by uz mel kufry před dveřmi.

Reagovat
GEGE

Chiffi to zvládl výborně a jde vidět,že ten fotbal je úplně jinde pokud to píská normální sudí...jen víc takových výkonů a ty zápasy půjdou nahoru všechny...

Výkon skvělý až na několik velkých nedostatků ..docela dlouho jsme schopní dominovat a držet skvělé napadání pak ale nejsme schopní přepnout do nějaké kontroly a změnit tempo zápasu v náš prospěch...těch posledních 20 minut nechybělo moc a ten zápas jsme ztratily...a ty zazděné brejky to je furt stejná písnička...skvělé derby se vším co k tomu patří.

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám znovu boj, Udinese může klidně mít víc míče, zase. Daje!

Reagovat
Largo

Bude to tezky, Udinese umi zahrat skvele.

Reagovat
Alberto Aquilani

OT: V Januári k nám vraj príde Solbakken, ktorému vtedy skončí zmluva. Ďalší hráč čo nám jebol góly, to by mal byť dobrý prestup Akurát by to bol k Dybalovi a Zaniolovi ďalší ľavák.

Týpeček bol cez leto minimálne 2-krát v Ríme, odmietol Neapol aj Bundesligu. Sympatak, futbalovo zaujímavý, trošku podobný Zaniolovi.

Reagovat
Largo

Jsem na nej zvedavy, pokud to klapne, proti nam se mi libil. Neni to zadna hvezda, rozumny plat a do rotace se Zaniolem a Dybalou proc ne. Jen je to spis kraj, takovej El Shaarawy napravo…

Reagovat
smazaný uživatel

Není prostor pro chybu.

Reagovat
danko10

V Janove to s fotbalom dopracovali na všetkých frontoch naozaj krásne.

Reagovat
Panini Calciatore

(D)aje po zazraku menom Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Jako že končí sezona a AS je 11.?

Reagovat
Tomanatura

Roma

Reagovat
Largo

Děs střídá utrpení a bezmoc.

Reagovat
Morgue

a to jsem si říkal, že bych si i na Řím vsadil.. Kde se stala soudruzi chyba? (utkání jsem neviděl)

Reagovat
MarcoBanco

Tiež by ma zaujímalo, čo sa tam stalo

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese zahrálo Mourovi vlastní medicínku a my jsme opět upadli do alibismu "dej to Tottimu/Dybalovi a on něco vymyslí". Vymyslel si, že si vyrobil dvě šance a jako jediný uměl přejít hráče, ale to nestačí.

První gól chyba v komunikaci, ale s 90 minutami se dá ještě něco dělat. Pak brejkové tresty na naši jalovost.

Reagovat
10

Zásadní rozdíl byl uprostřed zálohy, ne? Už to nasazení dua Matić-Cristante proti týhle agresivní běhavý záloze Udine byla imho chyba, pak to dokonal v druhým poločase stažením Pelleho vedle Matiće, tam začalo Udine dominovat uprostřed ještě víc, zvlášť když se Matić vysouval z tý jeho komfortní zóny.

S Udine bude mít problém hodně týmů, tyhle zápasy měli už minulou sezonu, ale přijde mi, že je Mou podcenil.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ano, když je střed průchoďák, brejky se rodí jeden za druhým, v kombinaci se ztrátami pod hrotem.

Bryan je Bryan, furt do něj kopu, on nemůže za to, že je průměrný fotbalista, který vlastně nemá roli, která by mu sedla ve fotbale roku 2022. Proto přišel Gini WIjnaldum a proto se při jeho zranění okamžitě hledala alternativa. Jsem přesvědčen, že duo Matič - Cristante se mělo na hřišti v sezoně objevit maximálně na začátku, než nováčci naberou kondici a pak už jen minimálně.

Pelle tam může hrát maximálně proti někomu, kdo jen betonuje, ale takových týmů už moc není, ani mezi nováčky. Je super, že i ty malé kluby se snaží hrát aktivně a koušou.

Udinese nakonec stejně spadne na 9.-11. flek, ale mezitím vyloupí sever i jih.

Zatím se mi zdá, že si všichni v Římě myslí, že to Paulito ukope sám, bohužel. Syndrom spasitele, který v Římě vždycky byl.

Reagovat
danko10

Lenze k tej statickej zalohe neexistuje ziadna alternativa. Pinto s Mourinhom o tomto probleme ocividne vedeli a preto prisiel Gini. Jedina cesta je teraz hrat catenaccio z Monzy, lebo akonahle so stredom Scholl - Effenberg prevezmeme iniciativu, je koniec.

Reagovat
10

Mě to v tomhle systému přijde nevyrovnaný i s tím Wijnaldumem vedle Matiće, proti takový záloze mi tam chybí jeden hráč, co to oběhá a posbírá, protože to sice Wijndaldum zvládá mnohem líp než Cristante, ale bude to limitovat jeho ofenzivní schopnosti.

Možná máte paradoxně až moc nadupanou ofenzivu, která nedává Mourinhovi moc jiných možností, k němu mi tohle moc nejde.

Reagovat
danko10

To pride v lete robit Kante, lebo co som tak zachytil, tak ostrovna aristokracia uz ho nepovazuje, za chlebicek s kaviarom, ale za ruske vajce. Takze hostovacka s nepovinnym vykupom za 8.

Reagovat
10

...Kante by byl takový univerzální řešení špatných koncepcí, trenérů a přestupů pro hodně klubů v Itálii, nejvíc jednoznačně pro Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Parametro zero, Kantemu končí smlouva v létě :)

Ale když nevykoupíme Giniho nebo Camaru, je to vlastně v pohodě, na 1-2 sezony. Klíčové bude neprodloužit Bryana a jeho rank svěřit Edovi.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

To rozestavení je hodně kompromisní, jednou už Mou přešel na 3-5-2 (3-4-1-2), tak mohl před sezonou zkoušet i něco jiného. Nico se mi nalevo líbí, ale pro leváka je to těžká/divná pozice do zakončení, i Paulo to včera ukázal, oproti prvnímu gólu proti Monze, tam je prostě třeba zakončovat z větší vzdálenosti, nejít až do kasy. S Ginim/Camarou to třeba nebude optimální, ale mělo by to být lepší.

Těžko to vyladit. Za mě pořád raději hrát na dva stopery a riskovat víc s tím, že vepředu bude dost hráčů na to to utřískat do brány než hrát na jistotu s nejistými defenzivními hráči.

Kdybychom měli rozbíječe typu Radja nebo Kevin, byl by Pelle zbytečný, protože Gini by to na AM v pohodě odehrál za něj, to by fanbase nesnesla

Nevyřčený problém je i Chrisova hra na míči. Pokud je libero v 3stoperovém systému konstruktivní, může se vysouvat a pomoct záloze vytlačit hru výše, to se ale neděje, protože Chris se míče spíš bojí nebo hraje na jistotu a s těmi dvěma to vždy raději jistí.

Mancini by se měl tlačit nahoru, neustále. Ten je naopak na míči víc než v pohodě, umí poslat dlouho, nebojí se soupeře, je to vlastně jeho jediná silná stránka. Stopeři v Atalantě hrají v zásadě zálohu, vždy jeden nebo dva, když se jde dopředu.

Kraje jsou zatím příliš pasivní.

Problémů je hodně, řešení pár. Moc rád bych se podíval na zálohu Camara - Matič a útok Dybala + Eldor - Gallo. Když na to přijde až se Nico vrátí, klidně můžeme zkusit Eldora vlevo ala Delvecchio a Nica napravo, s Paulem na 9 a tříčlennou zálohou. Mou neustále mluví o taktické nepřipravenosti nováčků + další výmluvy, ale my dopředu žádnou taktiku nemáme

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Dvě velký individuální chyby, nepřesnost, plno chyb systémovejch.

Reagovat
Kixi Syhimour

Řím

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem nevšiml, že by Paulo byl tak rychlý, už minimálně třikrát čtyřikrát šel do tahu a beka prostě přesprintoval

Na to, že trénoval sám celé léto, je úplně jinde než celý zbytek týmu, s výjimkou Matiče a asi stoperů.

Bryana nesnáším, je úplně jedno jestli vyhráváme nebo ne.

Pelle - v dvojpivotu neumí vyplňovat prostor, na podhrotu je zas pomalý v brejkových situacích a bez náběhu alespoň dvou dalších hráčů je k ničemu, protože v životě nepřešel přes hráče. Pokud hrajeme do plných, sám to nevytrhne, nikdo by to od něj neměl čekat, střízlivým okem, ale i tak. Škoda, že ho Mou asi neposadí, pokud bude fit, loni jsme bez něj nebrali méně bodů, spíš naopak.

Spina - zatím stínem sebe sama, dalo se to čekat.

Rick - asi si sedne zase. Zeki se mi líbí rozhodně více.

Tammy - nákopy z obrany nám vyjdou jednou za 4 mače, takto se s ním hrát nedá - to je vina týmu a Moua. A na Tammym je, aby se trochu vzpamatoval. má za prdelí Eldora i Galla, oba hladové po minutách a stejně to je takové nemastné neslané. Pro mě za mě, ať klidně hrají oba místo tohoto Tammyho. Loni nehrál o moc lépe, v mezihře, ale tlačil se do zakončení, kolem vápna a v něm se uměl uvolnit, balony se od něho neodrážely na deset metrů.

Paulito - má svůj vlastní vesmír, úplně jiný fotbalista než ostatní. Přijde mi, že to chce brát na sebe, hrozně cítí zodpovědnost, ale to není cesta k úspěchu a varovný prst míří na Pelleho, Tammyho a další. Musí mu pomoct, než ho soupeři dokopou a než ho to přestane bavit.

Jakkoliv je to pro mnohé nepřijatelné, zase chyběl Nico. Když nehraje, náš přechod do útoku, náběhy za obranu, navázání hráčů, celkově pohyb na přední linii nestojí za nic. Paulo potřebuje někoho do tahu k sobě a Tammy - ten aktuální - to není. OK, beru, že by asi zase popálil dvě tři šance a Udinese by sedlo dozadu a nebylo by tolik prostoru, ale ta hra je prostě jiná, i když je Nico špatný, což se nedá říci o dalších hráčích.

Opět se potvrdilo, že když se favoriti vytřískají nebo prostě ztrácí, ztratíme taky. Příští kolo mají všichni favoriti snazší los, je třeba to v Empoli nějak ukopat. Všechny ze včera bych poslal na Ludogorec, protože ten bude doma útočit a můžeme je brejknout, a pak na Empoli úplně protočil sestavu, hlavně vepředu, chci vidět Eldora s Gallem nahoře, spolu nebo na střídačku, další minimálně poločas musí dostat Mady, Pelle lávka, Paulo max 60 minut, protože víme, že ho Mou bude stavět furt jako spasitele.. Nějak to tam ukopeme, i když je zase jasné, že Destro dá gól.

Daje!

Dneska i bez Duvana asi vyhraje Atalanta a zaslouženě půjde do čela, ale neztrácíme, v tomto tempu to klidně může dojít až do závěru soutěže. Prostě AS je stále AS, stejně poblázněné, stejně bipolární a labilní.

Reagovat
10

Psal jsem to Dankovi v preview, v tomhle je obrovský rozdíl mezi Dybalou posledních sezon v Juve a nyní. V Juve se do takových situací vůbec nedostával, protože na to atleticky prostě neměl. Mám tušení, že to je přípravou v Juventusu, protože na tu v rozhovorech naráží dost hráčů, kteří z Juve odešli, naposledy De Ligt. U Paulita to určitě ovlivnila i zranění, ale to je zase jen důsledek tý přípravy, kterou dostal...

Jinak takhle rychlej byl v Palermu a první sezony v Juve, poslední sezony to byl proti tomu hráč z exhibičního zápasu starých pánu, kterej to ale pořád měl v noze jako málokdo.

Reagovat
smazaný uživatel

O těch trénincích jsem četl, no. Ale indivindi trénink se specialistou bude vždycky lepší než v klubu, model, který používají hokejisti, by nebyl špatný ani ve fotbale, jen těch expertů zas není tolik a málokterý hráč si to umí vyladit, v tomto jsou hokejky dále.

Pro mě je to dost šokující zjištění, měl jsem ho za stejný typ jako byl Francek, který uměl driblinkem přejít hráče, ale na to, aby někomu vyloženě utekl, to prostě nikdy nebylo.

Má i nabušené nohy dost a celkově do těch soubojů létá hlava nehlava, až mám o něj někdy strach, jako fakt dře na hřišti, jako by měl po letech motivaci. Samozřejmě víme, že i kvůli repre se chce co nejvíce ukázat, aby hrál co nejvíce, protože ten základ tam prostě nemá.

Reagovat
10

https://football-italia.net/udogie-starts-season-on-a-high-note-a-bargain-signing-for-conte-and-paraticis-tottenham/

tohle je takovej provar italských klubů s Juve v čele, že nás to bude srát ještě další roky

Reagovat
zurix_new

Tak kdo ví jestli tam Conte ještě příští rok bude A v současném Juve by se akorát zkazil a zakopal, tak třeba mu to u Slepic taky půjde dobře.

Reagovat
10

o tom právě nepochybuju

Reagovat
10

Repubblica (https://www.repubblica.it/sport/calcio/serie-a/2022/09/04/news/juventus_gioco_critiche_allegri-364199873/) vypíchla pár zajímavých statistik, dokládajících to, že málokterá aktivita má tak zbytečný efekt, jako sledování zápasů Juventusu:

Juventus v průměru vystřelí 3x na bránu. Pouze Spezia, Verona, Monza a Sampdoria jsou na tom hůř.

Juventus tráví jen 22% času hry na posledních 30 ofenzivních metrech na polovině soupeře. Nejméně ze všech týmů v lize.

Naopak na posledních 30 defenzivních metrech na vlastní polovině hřiště tráví nejdéle ze všech týmů, spolu s Bolognou.

Pouze Lecce má horší držení míče na půlce soupeře, než Juventus. Lecce má ale nejmenší držení míče v lize, Juventus je uprostřed tabulky, což v poměru znamená, že Lecce je při držení míče polovině soupeře v 42% času, zatímco Juventus jen 34%, což jen dokládá, že tým bojující o záchranu hraje s větší odvahou, než tým za miliardu, který je většinu času daleko od brány soupeře.

Takovou sračku si nepamatuju, to je naprosto neskutečný. Doufám, že si to přečtou lidi, který reálně mluví o Juve jako o nějakým obávaným soupeři, co by snad mohl hrát o nějakou trofej.

FORZA BENEVENTO CALCIO PI°O

Reagovat
danko10

Titul v suchom pruhovanom pyzame.

Reagovat
10

asi navýšíme sázky

Reagovat
Trand

To jsou dost šokující statistiky.

Reagovat
10

a stejně ani tyhle statistiky nedokážou plně ilustrovat tu sračku, co Juventus hraje

Reagovat
sinter

na titul to asi bude stačiť...resp. najmenšia sračka vyhráva

Reagovat
Pinturicchio

Dyt AC i Inter hráli v derby fotbal na úrovni Pepkovy Barcelony oproti Juve.

Reagovat
10

Reagovat
Pettirosso

Mne se nechce trpet dalsi rok a doufat v nejakou zmenu. Fakt smutny

Reagovat
zurix_new

Calma calma a ono to půjde

Reagovat
Salfovic

To snad ani není možný

Reagovat
10

to bych si s tímhle kádrem myslel taky, že to není technicky možný...bohužel jsem toho každý kolo svědkem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele