12 výborných seriálů na Prime Video, které jinde nenajdete

Foto: Jack Ryan, Pán prstenů: Prsteny moci, The Boys (vše Prime Video)

Prime Video nepatří mezi nejoblíbenější streamovací služby u nás, za velmi nízkou cenu ale nabízí hodně zábavy. Nové předplatitele nyní láká dlouho očekávaným seriálem Pán prstenů: Prsteny moci, skvělou podívanou ale nabízejí i další originální seriály z produkce Amazonu. Tím nejpopulárnějším byli donedávna The Boys (Banda), superhrdinové, kteří se s ničím a nikým nemažou, výbornou vizitku Prime Video udělala také Clarksonova farma (čekáme na druhou řadu) a nepochybně také starší The Grand Tour se slavnou trojicí z britského Top Gearu, nadšené ohlasy sklidil i seriálový Jack Ryan a Reacher. Jako bonus jsme si dovolili uvést filmových Třináct životů, které můžeme v klidu zařadit mezi nejlepší filmy z tohoto roku.

Banda (The Boys) – 3 řady

Ve světě, kde mají superhrdinové ve zvyku zneužívat svou slávu k vlastnímu prospěchu, se objevuje parta samozvanců známá jako Banda. Ta se snaží zkorumpované hrdiny odhalit, což se jim daří díky vytrvalosti a ochotě nehrát podle pravidel.

Bosch a Bosch: Odkaz – 8 řad

Harry Bosch, detektiv z oddělení vražd LAPD z bestsellerů od Michaela Connellyho, je obviněn ze zastřelení podezřelého ze sériových vražd. Postavit se minulosti ho donutí odložený případ s kostrou pohřešovaného chlapce.

Clarksonova farma – 1. řada

Intenzivní, namáhavý a často veselý rok v životě nejnepravděpodobnějšího britského farmáře Jeremyho Clarksona. Připojte se k Jeremymu a jeho partě zemědělských spolupracovníků, kteří čelí nepřízni počasí, neposlušným zvířatům, nereagujícím plodinám a nečekané pandemii.

Expanze – 6 řad

Zmizení Julie Maové, bohaté dívky, ze které se stala aktivistka, propojí životy detektiva z Ceresu Joea Millera, nedobrovolného kapitána lodi Jamese Holdena a političky OSN Chrisjen Avasaralaové. Uprostřed politického napětí mezi Zemí, Marsem a Pásem se odhalí ta největší konspirace všech dob.

Good Omens – 1. řada

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Herecký koncert Davida Tennanta a  Michaela Sheena.

Jack Ryan – 2 řady

Analytik CIA Jack Ryan a jeho nový šéf James Greer sledují vzorec podezřelých finančních transakcí, které je dovedou ke smrtící hře na kočku a myš po celé Evropě a Středním východě proti novému vůdci teroristů, který se připravuje na masivní útok proti USA a jejich spojencům.

Muž z Vysokého zámku – 4 řady

Seriál natočený podle oceňovaného románu Philipa K. Dicka producenty Ridleym Scottem a Frankem Spotnitzem se zamýšlí nad tím, jaké by to bylo, kdyby 2. světovou válku prohráli Spojenci a Japonsko s Německem by ovládlo Spojené státy.

Pán prstenů: Prsteny moci – 1. řada

Známé i nové postavy musí čelit opětovnému příchodu zla do Středozemě. Od nejtemnějších míst v Mlžných horách až po majestátní lesy Lindonu; od ostrovního království Númenor až po nejvzdálenější kouty mapy, tyto říše a postavy vytvoří dědictví, které bude existovat dávno po jejich odchodu.

Reacher – 1. řada

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii.

Star Trek: Picard – 2 řady

Bývalý kapitán lodi Enterprise, Jean-Luc Picard, se vrací v novém dobrodružství ze světa Star Treku, které navazuje na události snímku Nemesis. Ve spojení s Datem, Rikerem a dalšími společníky musí prozkoumat galaktické záhady a nečekaný návrat Borgů.

The Grand Tour – 4 řady

Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May jsou zpátky s The Grand Tour, pořadem o dobrodružství, nadšení a přátelství… pokud přijmete, že lidé, které nazýváte přáteli, jsou také těmi, kteří vám nesmírně lezou na nervy.

Úžasná paní Maiselová – 4 řady

V roce 1958 v New Yorku vede Midge Maiselová spořádaný život – manžel, děti a elegantní večeře na Jom kipur v jejich bytě v Upper West Side. Ale život nabere nečekaný spád a musí rychle najít svou další přednost – proměna z hospodyňky ve stand-up komičku je divokou volbou pro všechny kromě ní.

Bonus: film Třináct životů

Film podle skutečné události, kterou sledoval celý svět. Strhující výpověď o záchraně thajského chlapeckého fotbalového týmu, který po přívalovém dešti zůstal uvězněn v zaplavené jeskyni Tham Luang.