Hlavní obsah

Životní úspěch! Nevím, co se stalo, skoro mi tečou slzy, šokoval sám sebe Američan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pocit štěstí. Slzy dojetí. Těžké hledání slov. Frances Tiafoe se v minulých letech stal už stabilním článkem grandslamových bitev, čtvrté kolo letošního US Open mu ovšem přineslo dosud nepoznanou radost, když udolal Rafaela Nadala, španělského favorita nejen jejich vzájemného souboje, ale i celého turnaje.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Američan Frances Tiafoe poté, co přemohl Rafaela Nadala ze Španělska.

Článek
Fotogalerie

Před domácím publikem se Tiafoe vůbec poprvé dostal mezi osm nejlepších v grandslamovém klání.

"Ani nevím, co teď říct," pravil, když bylo dobojováno a když bylo jasné, že nasazená dvaadvacítka vymetla z pavouka dvojku.

„Jsem nadmíru šťastný, skoro mi tečou slzy. Nemůžu tomu uvěřit, nemůžu tomu uvěřit," pokračoval a těžko přemáhal dojetí po pokoření legendárního Španěla. „Vždyť je to rozhodně jeden z největších hráčů všech dob. Ale dnes jsem hrál neuvěřitelný tenis, opravdu nevím, co se stalo," pokračoval čtyřiadvacetiletý potomek imigrantů ze Siera Leone, odkud kdysi prchali před občanskou válkou.

Je nejmladším Američanem ve čtvrtfinále US Open od roku 2004, kdy se mezi posledních osm dostal Andy Roddick.

A právě vedle Roddicka a Jamese Blakea je také na exkluzivním seznamu Američanů, kteří kdy dokázali porazit Rafu v rámci grandslamové akce.

V dalším zápase se postaví proti devátému nasazenému Andreji Rubljovovi z Ruska.

Reklama

Související témata: