Tygr v tísni

Lysistrata 2.0

Premiéra: 3.9.2022
Podle Aristofanovy hry „Lysistrata“. Dramaturgie: Karol Filo, Lenka Karaka. Scéna: Ľudmila Bubánová. Kostýmy: Zuzana Hudáková. Hudba: Lena Michajłów. Režie: Tomáš Procházka.
Poslední uvedení: září 2022.
Performativní gathering, inspirovaný vzpourou antických žen v Aristofanově komedii „Lysistrata“, který je urgentním a aktuálním voláním po změně systému. „Protestujeme, protože vaše vláda nás ženy opět zklamala. Protestujeme, abychom vyjádřily náš hněv a naši nespokojenost. Tato země má být pro každého! Tedy i pro ženy. Pro ženy se svobodnými těly, pro ženy, které mají právo na rozhodnutí o vlastním porodu. Plodová voda odtekla, poroďme revoluci!“
15!  

inscenace již byla stažena z repertoáru

Tygr v tísni
Hodnocení inscenace
Redakce
-
Uživatelé
11 %
1181000
Volby

Hodnocení (8)

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ
Pavla.ber  10 %
8.9.2022 | 13 hodnocení
+ souhlasím
Netuším, proč jsem tohohle měla být svědkem. Idea dobrá, provedení rozpačitě trapné.
Stepan.chalousek  0 %
8.9.2022 | 52 hodnocení
+ souhlasím
Oceňuji Tygra v tísni, že tuto věc zafinancoval a stále ji ještě nestáhl. Já osobně bych snad peníze za vstupné radši vytrousil z kapsy.
Slamajak  30 %
7.9.2022 | 72 hodnocení
+ souhlasím
Premiéra: otřpytkování nahou performerkou, rozhovor pro-life vs. pro-choice, předčítání aktuálních zpráv o potratu, krátká choreo hereček s neurčitým významem, sesednutí všech k dlouhému stolu a řecký salát, předčítání části Lysistraty performerkami připomínající první čtenou amatérského divadla v Horní Dolní, odchod performerek a přehrávání audionahrávky rozhovoru o komplikovaném těhotenství. Nápad udělat moderně Lysistratu a vztáhnout k aktuálnímu dění na jedničku, pro alternativní divadlo až performance jsem všemi deseti, zážitek to jistě byl nový, ale celkově se to bohužel moc nepovedlo. Předem mělo být k dispozici víc informací.
Eliduc  0 %
6.9.2022 | 34 hodnocení
+ souhlasím
K 5.9., protože "představení" se bude asi poměrně hodně měnit.
Bylo by fér, kdyby paní u vstupu divačkám a divákům sdělila, že je nic jako divadlo nečeká, ať se připraví na cca 45 minut (trvalo to déle, ale po asi této době část obecenstva zjistila, že už ji nic nečeká, a odešla) rozpačité produkce, ze které nebude zřejmé, co, kdo a proč dělá, a jestli tedy nechtějí poslat oněch 350 korun vstupného na účet velvyslanectví Ukrajiny, což bude smysluplnější. Hrátky K.Olivové v bazénku, kterými vše poněkud šokantně začíná, se z perspektivy konce jeví jako to nejlepší.
Wicht  0 %
6.9.2022 | 4 hodnocení
+ souhlasím
(5.9.2022) Antika bez antiky, naprosto nezvládnutá organizace, amatérské výstupy, "provokativně lascivní" nahá dáma v bazénku... Pokud to měla být performance, tak byla velmi amatérská a bez konceptu, navíc vlezlé pobízení diváků k tomu, aby se zapojili do splétání kamuflážní sítě pro Ukrajinu slovy: "Tak pojďte, ono se to samo neudělá a musíme to dneska stihnout." Rozpačitost střídaly pocity trapnosti. A třpytky, kterými ona sošná dáma z bazénku invazivně potírala zbylé diváky, měly (bohužel) stejnou výdrž jako pachuť, která po této "inscenaci" zbyla... Tohle se vážně nepovedlo.
Jeff23  10 %
24.10.2022 | 80 hodnocení
Petrr  40 %
10.9.2022 | 327 hodnocení
Klorel  0 %
9.9.2022 | 27 hodnocení

Komentáře uživatelů nevyjadřují stanovisko redakce. Názory jednotlivých redaktorů nemusejí vždy vyjadřovat stanovisko celé redakce.