Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Disney zatím o pátého Vetřelce nestojí


ikona
do_Od
Disneyhororpokračovánísci-fiseriálSigourney WeaverVetřelec
Jak to vypadá s Vetřelcem za éry Disneyho? 

Teď, když se studiu 20th Century povedlo úspěšně zrebootovat Predátora, se mnozí dívají na jeho slavnějšího bratříčka, který už taky pár let čeká na novou šanci. Kultovní série Vetřelec se totiž dočkala v letech 2012 a 2017 jen dvou neslavně přijatých spin-offů od Ridleyho Scotta, které jaksi nikam dál nevedly. Už tehdy se nicméně nahlas mluvilo o tom, že by možná Neill Blomkamp mohl a měl dostat na starosti regulérní pětku se Sigourney Weaver zpátky v hlavní roli. Zařízl to však tehdy sám Scott, který od té doby kutí vedle všeho ostatního i další příspěvek do série – tentokrát však jen jako producent. Snímek totiž natočí režisér Fede Alvarez a bude se podobně jako u Predátora jednat o záležitost rovnou na stream. Jak ale nyní potvrdil dlouholetý scenárista série Walter Hill, s Ripleyovou v tomhle případě nepočítejte.

Hill prozradil, že o jeho scénář k pětce, v níž by se vrátila Weaver, Disney nestálo. A to navzdory popularitě těchto „legacy“ sequelů s filmy jako Halloween nebo Indiana Jones. Momentálně se tak nejspíš čeká, jak dopadne Alvarezův snímek. Vedle toho pak ještě na stanici FX vzniká seriálový Vetřelec, kterého připravuje Noah Hawley (Fargo), a který by se měl odehrávat převážně na Zemi mezi obřími korporacemi, tedy nikoli ve vesmíru. Je to zajímavé zasazení a Hawley má na kontě v televizi dobré věci, i v tomhle případě navíc Scott na projekt dohlíží coby producent.

Každopádně pětka je tak stále v nedohlednu, a se 72letou herečkou bude jakákoli snaha projekt zrealizovat jenom těžší a těžší. Nikoli nemožné, ostatně Ford se k tomu Indymu taky vrátil až na prahu osmdesátky, rozhodně však náročné.

- - -

Vytáhni v hospodě: Snahy natočit pátý film a sequel k Větřelec: Vzkříšení tu byly už před dvaceti lety. Nestál za nimi pak nikdo menší než James Cameron, který se chtěl dát dohromady se Scottem. Studio si ale nakonec zvolilo Vetřelec vs. Predátor.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace