Nejgólovější cizinci ve druhé lize? V úvodu sezony o sobě dávají vědět zástupci Varnsdorfu, Líšně, Vyškova i Táborska

Nejgólovější cizinci ve druhé lize? V úvodu sezony o sobě dávají vědět zástupci Varnsdorfu, Líšně, Vyškova i Táborska

V nedávno započaté sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY už se dokázali z řad cizinců střelecky prosadit také Nigerijec Solomon Omale z Prostějova, Emanuel Tolno z Táborska, Justin Araujo-Wilson z Jihlavy, Guy Reteno Elekana z Líšně, Rafiu Adekunle Durosinmi z Karviné, Abdullahi Tanko z Varnsdorfu či Kim Seung Bin z Dukly.

Žádný z výše zmíněných hráčů ovšem k tomuto datu nepatří mezi nejproduktivnější zahraniční šestku. Do té totiž patří jiná jména...

Zatím nejgólovějším ze všech je osmadvacetiletý srbský útočník Bojan Dordič z Varnsdorfu, jenž už zná druhou nejvyšší tuzemskou soutěž jako své boty. Bývalý forvard Táborska, Liberce i Opavy v ní totiž absolvoval již několik sezon.

Stejná gólová statistika zdobí i o rok staršího slovenského záložníka Líšně Adriána Čermáka, jehož vychoval Slovanu Bratislava a který působí v českém prostředí už šest let. Za tu dobu zkoušel prorazit také v Českých Budějovicích, Táborsku i Zbrojovce.

V Drnovicích hrající Vyškov táhne dvojice Adama Fofana a Bienvenue Kanakimana. Zatímco prvně jmenovaný jednadvacetiletý záložník pochází z Pobřeží slonoviny, druhý a o rok starší útočník je rodákem z Burundi.

Nejgólovější cizinci současné F:NL:

4 - Bojan Dordič (Varnsdorf)
4 - Adrián Čermák (Líšeň)
3 - Adama Fofana (Vyškov)
3 - Bienvenue Kanakimana (Vyškov)
2 - Sy Babacar (Táborsko)
2 - Pavlo Rudnytskyy (Varnsdorf)

Proč vládne F:NL zrovna skromná Líšeň? Ve svém středu má jak nejlepšího střelce, tak nejlepšího brankáře soutěže..