Eclips se umístili na 2. místě mezinárodního závodu

regiony

Služební pes MP Kladno Eclips se svým psovodem se umístili na 2. místě mezinárodního závodu – HYPI ringo.

Eclips se umístili na 2. místě mezinárodního závodu
Mezinárodní závod Šus
7. září 2022 - 12:30

Strážníci Městské policie Kladno pravidelně prochází různými školeními bezpečnosti práce, zdravovědy, zdokonalují svou fyzickou kondici, účastní se střeleckých závodů i závodů první pomoci. Stejně je tomu i u strážníků, kteří slouží se služebními psy – psovodů. Ti se kromě běžného výcviku účastní kynologických závodů.

A právě takového závodu dne 3. 9. 2022, který pořádala obec Soběchleby (Krupka), se zúčastnil psovod Miroslav Šůs, který působí u Městské policie Kladno se svým psem Belgickým ovčákem Malinois Eclipse – Extra Temperament. Šus tento mezinárodní závod (2. ročník HYPI ringo) v kategorii „Hlavní závod“ se umístil na krásném 2.místě, kdy mu první místo uteklo o pouhých 6 bodů. Ve své kategorii tak porazil 17 dalších závodníků a psů.

Mezinárodní závod se skládal ze dvou částí. První byla poslušnost, ve které psovod psa ovládá povelem. Druhá část zahrnovala obranu. Kladenský psovod získal v obou částí 435 bodů z možných celkových 500 bodů.



„Z vítězství mám samozřejmě velkou radost. Oba jsme jeli nadoraz a s parťákem jsme dokázali vybojovat druhé místo z celkových 19 psovodů. Do budoucna určitě plánuji účastnit se dalších podobných závodů, rozhodně to má smysl pro mou práci psovoda,“ zhodnotil závod Miroslav Šůs strážník z Městské policie Kladno.

Stredoceskenovinky.cz informoval Milan Krupka, DiS. z Městské policie Kladno.

(jv,stredoceskenovinky.cz foto:mp kladno)


Anketa

Zúčastníte se červnových voleb do Evropského parlamentu?

Ano 63%
transparent.gif transparent.gif
Ne 19%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 18%
transparent.gif transparent.gif