InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Timudej

    sobota 4.5 20:00 - MC Fabrika, České Budějovice

    Koncert.

  • Slavičí dům - pozvánka na benefiční představení

    sobota 4.5 19:30 - Třeboň, Divadlo J. K. Tyla

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trenér Čkyně: Nejslabší výkon v našem podání. Tři body putovaly do Vimperka

ČKYNĚ – Obrat ve skóre, osm žlutých karet, dvě červené a návštěva 300 diváků. Takové bylo šumavské derby mezi Čkyní a Vimperkem, které v sobotu 3. září přineslo třetí kolo áčkové skupiny I. A třídy. A platilo nepsané pravidlo, že derby nemívá favorita. Z premiérového vítězství v nové sezoně se totiž radoval Vimperk, zatímco Čkyně poprvé okusila hořkost porážky.

3. kolo I. A třídy (sk. A), sobota 3. září:

SK Čkyně – TJ Šumavan Vimperk 1:2 (1:1).

Branky: 29. Rataj - 44. Chvosta, 53. Rod. Rozhodčí: Votava – Písek, Pečenka. ŽK: 3:5 (7. Chalupa, 72. Rataj, 90+2. Košnař – 3. Pankratz, 52. Vintr, 76. Jan Formánek, 82. Rod, 83. Čech). ČK: 80. Novotný - 80. Frček). Přihlíželo 300 diváků.

Čkyně: Drnek – Turek, Vojta (69. Klose), Kuta, Chalupa, Mikeš, Kralik (74. Novotný), Rataj (89. Gerold), Král (90. Košnař), Bujok (86. Chvál), M. Miklas.

Vimperk: Vlk – Formánek, Pospíchal, Čech, Pankratz - Vintr (90. Tischler), Rod, Novotný (74. Vondrášek), Málek (86. Benda) - Chvosta (69. Žofka), Frček.

Jan Děd, trenér Čkyně: „Bohužel totálně nejslabší výkon v našem podání. Prohra a červená karta, jednoduše shrnuto naše sobotní vystoupení. Zřejmě pod dojmem, že se soupeř porazí sám nebo rovnou nastoupí v devíti lidech, jsme vstoupili do utkání. Klasicky jsme zase zaspali ne úvod, ale hned dobrých 30 minut. Nehráli jsme vůbec fotbal. Chvilkami to vypadalo, že ani neumíme hrát po zemi. Lehkomyslné bránění, absolutně žádné napadání, žádná aktivita. No, prostě velká bída. Takový sparťanský výkon. Výjimkou pak byla individuální akce Rataje, který napodruhé překonal brankáře. Bohužel lehkovážnost v bránění opět pokračovala, takže jsme si nechali dát šatňáka. Kdo čekal změnu ve druhém poločase, tak se nedočkal. Navíc jsme dostali gól, po sklepnutí proti noze z velkého vápna, o kterém jsme se bavili o poločase. Pak už to byla jalovina a fotbal plakal na obou stranách. Vimperk v závěru podržel gólman Vlk, takže tentokrát zcela zaslouženě vyhrál. Gratuluji. U nás se musíme zamyslet, jestli si takto budeme chodit zahrát, nebo se prát v soutěži za klub. Teď je třeba začít každý sám u sebe. Děkujeme bubeníkům za skvělou atmosféru, do které jsme sami moc nepřispěli. Doufám, že takový výkon jsme podali naposled.“

Lukáš Sýs, trenér Vimperka: „Do Čkyně jsme jeli s respektem k silnému a zkušenému soupeři. Věděli jsme, že šanci na úspěch budeme mít, pouze pokud náš výkon bude týmový, zodpovědný a bojovný. Všechny tyto tři atributy se nám podařilo dodržet a díky tomu jsme uspěli. Utkání se pro nás moc příznivě nevyvíjelo, když jsme od 29. minuty prohrávali, ale věřil jsem, že pokud budeme hrát tak, jak jsme hráli do obdržené branky, tak se nám podaří do poločasové přestávky vyrovnat. A to se také stalo, když po krásném centru Ondry Málka ze vzduchu hlavou zavěsil Vašek Chvosta. Za jeho gól jsem velmi rád. V jeho věku jde všem příkladem svojí tréninkovou morálkou a přístupem k tréninkům i zápasům. Po změně stran jsme začali stejně aktivně, což přineslo ovoce, když nám vedení zajistil Ondra Rod, který prostřelil domácího brankáře a ukázal tak, že je pro náš tým velmi důležitým hráčem. I poté jsme měli hru celkem pod kontrolou, ovšem na můj vkus jsme začali až moc faulovat okolo našeho pokutového území. Vzhledem k výškové převaze hráčů Čkyně jsem měl obavy, aby se nám vedení podařilo udržet. Nutno podotknout, že díky nepřesnému zakončení a vynikajícím zákrokům brankáře Jakuba Vlka jsme standardkám domácích statečně odolávali. Celkem klidné utkání se trochu zvrtlo v 80. minutě, když po faulu na Ondru Roda neudržel nervy domácí Michal Novotný a náš Lukáš Frček si zahrál na Zorra, takže oba kluci šli předčasně do sprch – nutno dodat, že zaslouženě. V ten okamžik mě to strašně naštvalo, protože jsme vedli, v kabině jsem na kluky apeloval, aby se tomuto jednání v zápase vyhnuli, ale na druhou stranu musím říct, že reakci Lukáše Frčka chápu. Tím ovšem nechci říct, že takové jednání schvaluji, ale jsou to emoce a ty do fotbalu patří. Naštěstí se nám podařilo v utkání už neinkasovat, a tak jsme si ze Čkyně odvezli všechny body. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě, i když musím uznat, že soupeř měl víc brankových příležitostí, takže ve finále by i bod byl cenný. To, že jsme brali tři, je něco krásného. Jsem rád hlavně za naše hráče, protože opravdu na každém tréninku poctivě makají a takovou výhru potřebovali. Derby mělo skvělou atmosféru, o kterou se starali jak domácí, tak hostující fanoušci. Za to jim patří velké díky. Utkání s přehledem odřídil rozhodčí Votava se svými asistenty Pískem a Pečenkou. Příští týden nás na domácím hřišti čekají Strunkovice, a i když to bude opět velmi těžké utkání, věřím, že potvrdíme výkon ze Čkyně a všechny body zůstanou doma.“

Ve čtvrtém kole čekají obě mužstva znovu okresní derby. Čkyně se v sobotu 10. září představí na hřišti Lhenic (13.30) a Vimperk doma přivítá Strunkovice nad Blanicí (17.00).

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace