Barcelona - Plzeň v číslech. V čem všem jsou Lewandowski a spol. v La Lize nejlepší?

07.09.2022, 15:58
Aktuality
Camp Nou (© AFP)
Plzeňští fotbalisté budou na Nou Campu bránit svou neporazitelnost, která trvá už 34 zápasů. Teď ovšem budou čelit dosud nejtěžší zkoušce. Barcelona chytila formu, poslední tři duely vyhrála nejméně o tři branky a Polák Robert Lewandowski (34) sází za pětinásobného vítěze Ligy mistrů jeden gól za druhým.

Vzájemná bilance
Barcelona - Plzeň
2 zápasy - 2 výhry 0 proher 0 remíz - skóre 6:0

Zatímco při svém premiérovém vystoupení v Lize mistrů v roce 2011 neměla Plzeň proti Barceloně příliš šancí na bodový zisk, brzy se v pohárech rozkoukala a proti španělským protivníkům pokaždé uhrála zajímavý výsledek. Například je díky vítězství 1:0 nad Atlétikem Madrid v Evropské lize z podzimu 2012 posledním českým klubem, jenž v 90 minutách dokázal porazit soupeře z La Ligy.

Dlouhodobá forma
Barcelona
Kazí ji nepovedená minulá sezona, v níž tým měnil trenéra a potýkal se s finančními problémy. V evropských pohárech doma vyhrál jedinkrát z předchozích osmi duelů.

Plzeň
Skvělé období bez porážky se protáhlo už na 34 utkání, z toho na hřištích soupeřů je jich 18. Ovšem ve skupině Ligy mistrů selhala Viktoria venku v sedmi z devíti střetnutí.

Útok
Barcelona
Spolu s Realem Madrid je nejproduktivnějším týmem nové sezony La Ligy. Je však efektivnější: na 11 zásahů potřebovala 27 střel na branku, o čtyři méně než Real.

Plzeň
Hraje účelně, dopředu to žádný gejzír není. Vždyť předposlední Jablonec dal v lize jen o gól méně. Poslední tři zápasy venku = jen dvě trefy.

Obrana
Barcelona
Za dosavadních 360 minut hry tohoto ročníku ji překonal jen Švéd Isak ze San Sebastianu. Defenziva dobře vykrývá prostory, má nejvíc zblokovaných přihrávek z celé La Ligy.

Plzeň
Spolehlivý základ pro dobré výsledky. V posledních pěti utkáních inkasovala jediný gól (doma od Karabachu). Gólman Staněk drží 322 minut čistý štít.

Disciplína
Barcelona
Dlouhodobě patří k velice čistě hrajícím týmům. Například v minulé sezoně proti ní bylo v lize odpískáno nejméně penalt ze všech.

Plzeň
Zajímavá je statistika ofsajdů, která odráží nejen útočnou aktivitu týmu. Plzeň má v lize po Slavii nejvíc hráčů (osm), kteří se ocitli v postavení mimo hru.

Tři hráči ve formě - BARCELONA
Robert Lewandowski
Místo čísel stačí jeho jméno a obránci po celém světě mají sevřený žaludek. Podle mnohých aktuálně nejlepší hráč planety nastřílel v posledních 34 vystoupeních v LM 41 branek.

Marc-Andre ter Stegen
V lize chytil 12 ze 13 střel, které na něj dosud mířily. Pozoruhodné je, že střelci cílí jen na dva nebezpečné prostory ze čtyř (doleva nahoru a doprava dolů).

Pedri
Kouč Xavi jej přirovnává k Iniestovi a něco na tom bude. Záložník dosud rozdal po stoperech nejvíc míčů, ale na rozdíl od nich příliš nechybuje. Z 207 pasů jich zkazil jen 19.

Tři hráči ve formě - PLZEŇ
Jhon Mosquera
V posledních čtyřech zápasech měl kolumbijský křídelník pokaždé podíl alespoň na jednom zásahu Plzně. Ať už byl jeho autorem nebo na něj nahrál.

Pavel Bucha
V lize druhý nejvytěžovanější hráč Viktorie do pole má ze všech jejích ofenzivních hráčů nejvyšší procento úspěšných přihrávek (85,8). Před týdnem proti Slovácku k tomu přidal gól.

Jan Sýkora
Jen Mosquera s Kopicem trefili v domácí soutěži branku častěji než on. Naposledy z toho byla trefa, jež Západočechům vynesla výhru v Liberci.

Z databanky Livesportu

Barcelona je největší stálicí Ligy mistrů. Do její hlavní soutěže se probojovala celkem 27krát (z 31 ročníků). Naposledy chyběla v sezoně 2003/04, tedy před 19 lety...

Celkem pět pamětníků bylo aktéry vzájemného dvojzápasu na podzim 2011. Na straně Barcelony to byl záložník Busquets a nynější kouč Xavi, za Plzeň tehdy nastoupili záložník Pilař a současní asistenti trenéra Horváth s Bakošem.

Kouč českého mistra Michal Bílek proti Barceloně nastoupil v únoru 1991 v ligovém utkání za Betis Sevilla. Na Nou Campu odehrál celé utkání, jeho tým podlehl 2:4.

Utkání Barcelona - Plzeň s audiokomentářem

Autor: Livesport.cz / Pavel Křiklan

Komentáře (7)

Přidat komentář
PBLead

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Vzájemná bilance

Barcelona - Plzeň

2 zápasy - 2 výhry 0 proher 0 remíz

V této části jsem pochopil, že nemá smysl číst dál.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Kalvach nemá v Plzni co dělat.......napřeed zbaběle zastaví svůj sólový unik, za chvilku zaviní gól ...stojí soupěřově hráči za zadkem......

Reagovat
anarchochuligan

Proč je takový rozdíl mezi hráči Plzně a Fc Barcelona?

Všichni hráči jsou z masa a kostí, to taPlzen tak málo trenuje má tak malou fyzickou kondici, tak špatnou techniku? FC Barcelona nejsou roboti, proč jsou o xx levelů lepší?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele