Štramberk od zítřka oživí Rally Ecce Homo Historic i pivní festival

Více než dvě stě historických automobilů a motocyklů budou k vidění o víkendu ve Šternberku na Olomoucku. Pro návštěvníky je připravena motoristická výstava, 30. ročník závodů automobilových veteránů Rally Ecce Homo Historic i kulturní program. »Současně s Ecce Homo Historic budu od pátku na náměstí Šternberské slavnosti a pivní festival,« sdělila mluvčí radnice ve Šternberku Irena Černocká.

Již v pátek zhruba na 15 hodin je naplánována vernisáž výstavy Ecce Homo, kterou zvukově obohatí funk-rocková kapela Fupo následovaná por-rockovou kapelou Stanislav Hojgr, dále Marceli, funk-funkovou kapelou Cabo Wabo a uzavírající rockovou kapelou Kameron.

Na sobotní výstavu a představení historických automobilů a motocyklů, které bude probíhat cca od 9 hodin do 12 hodin dorazí například sběratelé Milan Pavlisek s vozem Buick Sedanette z roku 1946, Ludvík Hájek se Zbrojovkou Brno Z4 z roku 1933 či Martin Kadlec s vozem Aero Minor 2, který továrnu opustil v roce 1948. »I mezi motocykly bude několik unikátů. Například motocyklový stroj ČZ 250 Tourist z roku 1936,« uvedla Černocká.

Účastníci motoristického srazu budou rozděleni do tří kategorií podle data výroby automobilu, a to do roku 1955, 1970 a 1980. U morového sloupu v centru města bude v sobotu samostatná výstava Porsche Classic Clubu s vozy Porsche. »V pravé poledne vyhlásíme na Hlavním náměstí výsledky anket, kde se budeme hodnotit třeba dobové oblečení účastníků, ale bude vyhlášena i nezávislá divácká anketa. Ve 12 hodin 45 minut v sobotu odjedou veteráni z výstavy na Rally Ecce Homo Historic,« sdělila Černocká.

V neděli budou řidiči s veterány na trati Ecce Homo absolvovat dvě tréninkové a dvě soutěžní jízdy pravidelnosti. »Kdo z účastníků bude mít nejmenší rozdíl mezi dvěma soutěžními jízdami, stane se vítězem. Tento způsob vyhodnocení jízd je zvolen z toho důvodu, aby mohl vyhrát i ten nejpomalejší účastník,« dodala Černocká. Vyhlášení vítězů závodu proběhne v 17 hodin u Městského úřadu Štramberk.

V sobotu se ve Štramberku uskuteční i VI. ročních festivalu malých a střeních pivovarů, kde se o hudbu a zábavu postarají Monika Absolonová, Julián Záhorovský, Blues Power, Verona nebo netradiční Ukulele Troubemarkes a v doprovodném programu se malí i velcí budou moci užít například airbush tetování, výroby hrníčků, domácích dílniček či laserové střelnice, či si užít nafukovací skluzavky a trhů.

(mac, čtk)

FOTO – eccehomo.cz

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy