Hlavní obsah

Bod bereme, přiznává kouč Partizanu a kritizuje hříšníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho tým vstal z mrtvých, i v deseti dokázal zvrátit duel na Slovácku a od dokonání famózního obratu ho dělilo přibližně deset minut. Partizan Bělehrad ale nakonec odjíždí z Uherského Hradiště s remízou 3:3. Trenér srbského celku Gordan Petrič ještě den před výkopem hlásal, že přijel do Česka jednoznačně vyhrát. Vzhledem k průběhu úvodního zápasu základní skupiny Konferenční ligy ale nakonec bod bere.

Foto: ČTK

Trenér Partizanu Bělehrad Gordan Petrič dává během utkání Konferenční ligy na SLovácku pokyny záložníkovo Patrickovi Andrademu.

Článek

„Slovácko bylo těžkým soupeřem. Hraje dlouhé nakopávané balony a hodně centruje. V poločasu jsem svěřencům řekl, ať se uklidní a hrají, co umí," uvedl srbský stratég na pozápasové tiskové konferenci.

V prvním poločase prožíval kouč zlý sen. Slovácko vedlo do 20. minuty 2:0, Partizan hrál navíc od 22. minuty bez vyloučeného Kristijana Beliče. Po přestávce ale dokázal skóre otočit a kvůli trefě Libora Kozáka z 83. minuty neodjel z Česka s vítězstvím.

„Bod bereme jako zisk, ale je mi to kvůli chlapcům líto, protože jsme i v deseti vedli. V posledních minutách jsme však čelili velkému tlaku. Kluci prokázali charakter a odevzdali maximum," chválil Petrič.

Vyloučení? Naivní

Trochu mrzutý byl zejména z vyloučení 21letého Beliče. Ten skluzem dojel po odehrání balonu obránce Petra Reinberka. „Viděl jsem, že zdvihl nohu. Rozhodčí nejdříve kartu neudělil, až pak přišel k hráči a viděl zranění. Věřím, že šlo o správné rozhodnutí," komentoval kouč moment, který bezesporu ovlivnil průběh utkání.

„Beliš hrál poslední zápasy dobře, ale neměl by takto naivně oslabovat mužstvo. Potřebuje získat zkušenosti," netajil své rozhořčení.

Související témata: