12. den na US Open: Souboje o finále obstarají Chačanov s Ruudem a Alcaraz s Tiafoem

9. 9. 2022, 11:00
Previews 161
Finalistky letošního ročníku US Open už známe a v rámci 12. hracího dne se rozhodne o složení finále mužské dvouhry. O postup se utkají Karen Chačanov s Casperem Ruudem a Carlos Alcaraz s Francesem Tiafoem, pouze Ruud už má předchozí zkušenost se semifinále na grandslamech. Alcaraz a Ruud si mohou zajistit vzájemný souboj o tenisový trůn, pokud oba v semifinále prohrají, bude světovou jedničkou Rafael Nadal.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále mužů •
Chačanov (27-) - Ruud (5-Nor.) | Arthur Ashe Stadium (21:00 SELČ)
Alcaraz (3-Šp.) - Tiafoe (22-USA) | Arthur Ashe Stadium (sobota 1:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Ram/Salisbury (1-USA/Brit.) - Koolhof/N. Skupski (2-Niz./Brit.) | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)


• Semifinále mužů •
Karen Chačanov (31.) - Casper Ruud (7.) | Arthur Ashe Stadium (21:00 SELČ)
Karen Chačanov ve svém premiérovém semifinále na grandslamových turnajích vyzve Caspera Ruuda, jenž osmifinále grandslamů poprvé překročil teprve na letošním French Open a i druhý případ může přetavit ve finálovou účast. Aktéři se dosud potkali pouze předloni na antukovém Masters v Římě, kde slavil Ruud.

Šestadvacetiletý Chačanov bude usilovat o své teprve sedmé finále v kariéře, na titul čeká od senzačního prvenství na Masters v Paříži v roce 2018. V semifinálových zápasech má negativní úspěšnost 6-9, v tomto roce 1-2. V New Yorku stále může navázat na loňské prvenství krajana Daniila Medveděva, v historii US Open už tady byl z Rusů ve finále jen Marat Safin (triumf 2000).

Třiadvacetiletý Ruud má sice v semifinálových duelech celkem vyrovnanou bilanci 13-11, nicméně zvládl 10 z posledních 13 a letos pět ze sedmi. V případě vítězství si zahraje své 14. kariérní finále. Rodák z Osla je jediným norským grandslamovým finalistou (na nedávném French Open v semifinále přehrál Marina Čiliče) a jako první zástupce své země na US Open prošel do čtvrtfinále.

Chačanov v předchozím kole proti Nickovi Kyrgiosovi předvedl jeden ze svých nejpovedenějších výkonů za dlouhou dobu, a pokud se opět vytasí se svým nejlepším tenisem, pak má určitě šanci se znovu vzepřít papírovým předpokladům. Ruud na rozdíl od něj hraje mnohem stabilněji a od začátku loňského roku na betonech učinil ohromný pokrok. Právě kvůli vyrovnanějším výkonům i výsledkům je favoritem. Chačanov navíc letos prohrál všech sedm soubojů s hráči Top 10, celkově s nimi má bilanci 10-36.

Tip na vítěze: Casper Ruud

Aktuální forma
Chačanov byl letos před startem US Open pouze třikrát v semifinále, ve všech případech na nejmenších podnicích ATP 250 a naposledy na konci dubna na antuce v Bělehradu. Jeho maximem je lednové finále v Adelaide. V letošním roce nepředvádí svůj nejlepší tenis, přesto dosáhl už na osmý postup do čtvrtfinále a stále se pohybuje okolo hranice Top 30 žebříčku. Generálky si vybral hned tři, ve Washingtonu, Montréalu i Cincinnati si připsal maximálně jednu výhru.

Cesta turnajem
V New Yorku využil příznivého losu a ve čtyřech setech přehrál domácího Denise Kudlu a antukáře Thiaga Monteira, ve třetím kole mu vzdal rozjetý Jack Draper. V osmifinálové pětisetové bitvě vyřadil dvojnásobného semifinalistu Pabla Carreňa a v další favorizovaného Nicka Kyrgiose.

Historie na US Open
V hlavním losu účinkuje posedmé a poprvé je ve druhém týdnu, třikrát tady ztroskotal hned v prvním kole.

Karen Chačanov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide (F);  Bělehrad,  Dauhá (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide (F); Dauhá (SF)
Bilance: 31-20
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 17-10
Bilance proti hráčům Top 10: 0-7 (kariérní 10-36)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 1-2 (kariérní 6-9)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (OF), Wimbledon (-)

Karen Chačanov - US Open
Kariérní bilance:
10-6
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Washington (OF), Montréal (2K), Cincinnati (1K)
Cesta turnajem: Kudla (3-6 6-1 6-2 6-2), Monteiro (6-3 6-3 5-7 6-4), Draper (6-3 4-6 6-5 skreč), (12) Carreňo (4-6 6-3 6-1 4-6 6-3), (23) Kyrgios (7-5 4-6 7-5 6-7 6-4)

Aktuální forma
Ruud prožívá další povedený rok, letos už třikrát triumfoval, na French Open se poprvé dostal přes osmifinále grandslamů (až ve finále podlehl Rafaelovi Nadalovi) a už celkem devětkrát byl ve čtvrtfinále. Na generálkách posbíral různé výsledky, v Montréalu se podíval až do semifinále a na dalším podniku Masters v Cincinnati senzačně prohrál hned s nezkušeným Benem Sheltonem.

Cesta turnajem
Na US Open měl v úvodních kolech čím dál tím více práce, Kylea Edmunda přehrál bez ztráty setu, Tima van Rijthovena ve čtyřech a Tommyho Paula dorazil v pětisetové bitvě kanárem. V osmifinále si ve čtyřech setech poradil s lucky loserem Corentinem Moutetem a ve čtvrtfinále nepovolil set Matteovi Berrettinimu.

Historie na US Open
Hlavní soutěž hraje popáté, jeho předchozím maximem bylo předloňské třetí kolo. Letos se stal prvním norským čtvrtfinalistou závěrečného majoru sezony.

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Gstaad,  Ženeva,  Buenos Aires (T);  French Open,  Miami (F);  Montréal,  Řím (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (F); Montréal (SF)
Bilance: 43-15
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 16-5
Bilance proti hráčům Top 50: 24-10 (kariérní 67-53)
Bilance v semifinále grandslamů: 1-0 (kariérní 1-0)
Bilance v semifinále: 5-2 (kariérní 13-11)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (F), Wimbledon (2K)

Casper Ruud - US Open
Kariérní bilance:
8-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Montréal (SF), Cincinnati (2K)
Cesta turnajem: Edmund (6-3 7-5 6-2), van Rijthoven (6-7 6-4 6-4 6-4), (29) Paul (7-6 6-7 7-6 5-7 6-0), Moutet (6-1 6-2 6-7 6-2), (13) Berrettini (6-1 6-4 7-6)


Carlos Alcaraz (4.) - Frances Tiafoe (26.) | Arthur Ashe Stadium (sobota 1:00 SELČ)
Carlos Alcaraz a Frances Tiafoe dnes nastoupí ke svému premiérovému semifinálovému utkání na čtyřech největších podnicích. Devatenáctiletý Španěl a o pět let starší Američan za sebou mají jediný souboj, loni na antuce v Barceloně se z postupu radoval Tiafoe.

Alcaraz má na dosah už sedmé letošní a celkově osmé finále. V semifinálové fázi se může pyšnit solidní bilancí 7-4, letos v ní uspěl už šestkrát a jediný nezdar zaznamenal v Indian Wells proti Rafaelovi Nadalovi. Rodák z El Palmaru se může stát po Manuelovi Orantesovi, svému kouči Juanovi Carlosovi Ferrerovi a Nadalovi teprve čtvrtým španělským finalistou US Open v open éře a pátým celkově (Manuel Santana).

Amerických finalistů a šampionů v historii US Open najdeme nespočet, ovšem Tiafoe může ukončit 16leté čekání na domácího finalistu a případně 19leté na domácího vítěze. Rodák z Hyattsville bude útočit na své teprve páté finále, druhé v aktuální sezoně. V semifinálových bojích má letos bilanci 1-1 a celkově 4-3. Závěrečný grandslam roku se domácího semifinalisty dočkal poprvé od roku 2006.

Tiafoe v New Yorku chytl výbornou formu a bude povzbuzen skalpy Rafaela Nadala a Andreje Rubljova. Rovněž Alcaraz se ve Flushing Meadows prezentuje skvělou fazónou a velkou dávku sebevědomí mu mohly dodat zvládnuté bitvy s Marinem Čiličem a Jannikem Sinnerem. Španěl, který ve všech letošních oficiálních zápasech uhrál minimálně jeden set, je favoritem. A pokud nebude zdravotně limitován či psychicky vyčerpán, mohl by tuto roli potvrdit. Tiafoe si však může značně pomáhat dělovým servisem a vynutit si tie-breaky, na US Open všech šest vyhrál.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Alcaraz má letos fenomenální bilanci 49 výher (nejvíce na tour) a devíti porážek. Silnou měl hlavně první půlku sezony, po triumfu v Rio de Janeiru získal v Miami svou první trofej z Masters a ovládl i Barcelonu a další Masters v Madridu. Po vyřazení ve čtvrtfinále French Open se mu však přestalo dařit a po skončení Wimbledonu se ještě vrátil na antuku, v Hamburku i Umagu prohrál finále. Generálky na US Open se mu nepovedly vůbec, v Montréalu nestačil hned na Tommyho Paula a ve čtvrtfinále v Cincinnati ho zastavil Cameron Norrie.

Cesta turnajem
V New Yorku po cestě do osmifinále neztratil set, postupně si poradil se Sebastiánem Báezem (skreč), Federicem Coríou a Jensonem Brooksbym. V osmifinále s bývalým šampionem Marinem Čiličem i ve čtvrtfinále s Jannikem Sinnerem naopak potřeboval všech pět dějství, proti Italovi dokonce likvidoval mečbol na returnu.

Historie na US Open
Debut na US Open si odbyl loni a prošel až do čtvrtfinále, v němž musel vzdát Félixovi Augerovi-Aliassimemu.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Barcelona,  Miami,  Rio de Janeiro (T);  Umag,  Hamburk (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami (T); Indian Wells (SF)
Bilance: 49-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 19-4
Bilance proti hráčům Top 30: 23-6 (kariérní 30-12)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 6-1 (kariérní 7-4)
Grandslamy: Australian Open (3K), French Open (ČF), Wimbledon (OF)

Carlos Alcaraz - US Open
Kariérní bilance:
9-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Montréal (2K), Cincinnati (ČF)
Cesta turnajem: Báez (7-5 7-5 2-0 skreč), Coría (6-2 6-1 7-5), Brooksby (6-3 6-3 6-3), (15) Čilič (6-4 3-6 6-4 4-6 6-3), (11) Sinner (6-3 6-7 6-7 7-5 6-3)

Aktuální forma
Tiafoe ještě před pár dny neprožíval nijak povedenou sezonu. V Estorilu sice bojoval o titul, ale v dalším průběhu roku dosáhl jen na jediné další semifinále. To si zahrál na své první generálce v Atlantě, následovalo čtvrtfinále ve Washingtonu, v němž nevyužil šest mečbolů proti pozdějšímu šampionovi Nickovi Kyrgiosovi, a druhé kolo na podnicích Masters v Montréalu a Cincinnati.

Cesta turnajem
Na US Open využil příznivého losu a bez ztráty setu přehrál Marcose Girona, Jasona Kublera i trápícího se Diega Schwartzmana. V osmifinále senzačně slavil své nejcennější vítězství na grandslamech, když si ve čtyřech setech vyšlápl na světovou trojku a čtyřnásobného šampiona Rafaela Nadala. Ve čtvrtfinále nepovolil set Andrejovi Rubljovovi.

Historie na US Open
Na domácím majoru se mu začalo dařit až v posledních letech. Úvodních šest návštěv zakončil nejpozději ve druhém kole, v posledních dvou ročnících ale došel do osmifinále.

Frances Tiafoe - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Estoril (F);  Atlanta (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Atlanta (SF)
Bilance: 26-18
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 15-9
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 8-27)
Bilance v semifinále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance v semifinále: 1-1 (kariérní 4-3)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (2K), Wimbledon (OF)

Frances Tiafoe - US Open
Kariérní bilance:
13-7
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2022)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Washington (ČF), Montréal (2K), Cincinnati (2K)
Cesta turnajem: Giron (7-6 6-4 6-3), Kubler (7-6 7-5 7-6), (14) Schwartzman (7-6 6-4 6-4), (2) Nadal (6-4 4-6 6-4 6-3), (9) Rubljov (7-6 7-6 6-4)


• Finále čtyřhry mužů •
/ R. Ram / J. Salisbury - / W. Koolhof / N. Skupski | Arthur Ashe Stadium (18:00 SELČ)
Rajeeva Rama a Joea Salisburyho už dělí jen jedna výhra od toho, aby na US Open obhájili titul, což se naposledy povedlo Australanům Toddovi Woodbridgeovi a Markovi Woodfordeovi v roce 1996. V souboji dvou nejvýše nasazených párů nastoupí proti Wesleymu Koolhofovi a Nealovi Skupskému. Vzájemná bilance je vyrovnaná.


Ram se Salisburym na grandslamech slavili ještě předloni na Australian Open a na dosah mají osmý společný titul. Osmatřicetiletý Ram vlastní 24 trofejí, 30letý Salisbury rovných deset. Američan ani Brit na podnicích velké čtyřky s nikým jiným netriumfoval.

Cesta turnajem
1K: Coría/Rodríguez (6-4 6-4)
2K: Karacev/Saville (6-4 6-3)
OF: (15) Bolelli/Fognini (6-1 7-5)
ČF: Nys/Zieliňski (6-4 6-7 6-4)
SF: (13) Cabal/Farah (7-5 4-6 7-6)


Koolhof se Skupským začali spolupracovat letos a posbírali už 50 výher a šest trofejí, ani z jedné se však nizozemsko-britský tandem neradoval na grandslamech. Třiatřicetiletý Koolhof se může pochlubit 13 tituly, o rok mladší Skupski má o jeden méně. Oba budou útočit na svůj první grandslamový triumf v této disciplíně, v mixu už slavili.

Cesta turnajem
1K: Johnson/Querrey (6-4 7-6)
2K: Lammons/Withrow (6-3 6-7 6-4)
OF: Ebden/Purcell (7-6 3-6 6-3)
ČF: Demoliner/J. Sousa (6-3 6-1)
SF: (3) Arévalo/Rojer (6-4 7-5)

US OPEN 2022 - PROGRAM 12. HRACÍHO DNE
• ARTHUR ASHE STADIUM • (od 18:00 SELČ)
1. Ram/Salisbury (1-USA/Brit.) - Koolhof/N. Skupski (2-Niz./Brit.)
2. Chačanov (27-) - Ruud (5-Nor.) / nejdříve ve 21:00 SELČ
3. Alcaraz (3-Šp.) - Tiafoe (22-USA) / nejdříve v sobotu v 1:00 SELČ
• COURT 12 • (od 18:00 SELČ)
1. Havlíčková (2-ČR) - Šnajderová (7-)
3. Havlíčková/Šnajderová (1-ČR/-) - Miličová/Rowiňská (Slovin./Pol.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

161
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Tak SF tipy mi ujely o jeden set. Františkovi sle ten set navíc přeju smile
Reagovat
Mony
Bitka jako řemen. Skvělý Tiafoe a nadpozemsky Alcatraz. Obávám se, že ta smůla v TB se vrátí v 5.setu a Španěl si pro to i proti publiku dojde
Reagovat
Mony
No jo, mladej je tamsmile
Reagovat
Amputace
Proč vlastně Tiafoe není výš? Moc ho nesleduji, takže nevím. Zranění, výpadky formy? Protože když hraje tímto způsobem, připadá mi, že má úplně všechno.
Reagovat
Mony
Protože ten tenis umí chlapů vic
Reagovat
elsky
Mně přijde, že podobně jako Rublev nebo dříve náš Berdych nemá ten dar v kritických chvílích vytáhnout nejlepší údery.
Reagovat
Pe3k
Klasika, kdyby František neponížil Nadala, tak ho ani neregistruješ smile
Reagovat
Amputace
Proč se vůbec ozýváš? S tebou se nikdo nebaví.
Reagovat
Pe3k
Zase lžeš? Ty si mi zařídil, že teď bude admin číst každý můj příspěvek, tak mám v plánu, tady psát 2x tolik jako Rafaeoli posledního půl roku smile
Reagovat
Amputace
Nenapadej mě ze lhaní, laskavě. Už se vzpamatuj. Trochu se podívej i sám na sebe, co tady v posledních dnech předvádíš. Udělal jsi tady ze sebe trubku, vysmíval ses mi, přitom jsem měl celou dobu pravdu a ty sis stvořil totální iluzi. A pak jsi mě ještě ke všemu podělal. Pro mě jsi skončil. Měl jsem tě za hejtra Nadala, tvé názory a způsob projevu jsem nerespektoval, ale bral jsem, že je to součást tvého projevu zde. Po tom, co jsi předvedl včera a předevčírem (a ne ani tak proto, co jsi fakticky udělal, že jsi při první příležitosti zneužil informace, kterou jsem ti dal soukromě, ale jak se k tomu následně stavíš - nejsi schopen ani přiznat chybu, nadto mě ještě napadáš za lhaní, chytáš se totálních nesmyslů, jen abys zase vyhrál a zase měl pravdu, jakože na tomto fóru lidé neví, kdo je Petr z Peteržalky nebo že FH nedojde, že identitu jeho nového nicku máš ode mě apod., přitom sám si vymýšlíš a nemáš v sobě ani zlomek nějaké sebereflexe a hlavně slušnosti (!), a pokud ano, nikdy ji nedáš najevo veřejně, protože by to byla příliš velká prohra pro tvé ego, že máš také chyby a také nejsi někdy "nad věcí", vůbec nejsi schopen k tomu zaujmout nějaký normální lidský postoj, naopak na mě dále útočíš a vyvoláváš nové konflikty) jsi pro mě skončil i lidsky. Nemám už důvod tady s tebou cokoli řešit, protože jak jsem si doposud myslel, že v reálu jsi někdo jiný, než jak se prezentuješ zde, nyní si myslím úplný opak: jsi přesně takový i ve skutečnosti a tohle je jen jedna z platforem, na které to prezentuješ. O tom jsem nyní naprosto přesvědčen. A s takovými lidmi já nechci nic mít. Pár jich znám, zvláště teď kolem Covidu a Ukrajiny se jich vyrojily mraky, a mám toho už plné zuby - teorií, konspirací, nesmyslných konstruktů, urážení těch, co nesouhlasí s očividnými bláboly, překrucování, neschopnost nějakého úplně normálního, lidského vhledu. Hra nás dvou - alespoň z mé strany - skončila.
Reagovat
Pe3k
Kapesníček? smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hoši, přesuňte se s tím, prosím, do vzkazů.
Reagovat
Marduch
Hele Katreska tady Forehandovala minimálně od července, na to jsem nepotřeboval Pe3ka. A nejen ja.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Ondrej2280
To je len a len dobre , ze si ta odsleduju,aj ked na druhej strane,citat vsetky tie nezmysly a provokacie od teba...no nezavidim mu:)
Reagovat
Pe3k
Ty si tady mě a Nolku nazval několikrát slovem od p a máš velké štěstí, že nemáš ban, protože se zrovna měnili pravidla, ale všeho do času smile
Jinak je mi jasné, že ty si jen další z řad fandů Nadala co hltá každičké moje slovo smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tady taky běžte laskavě do vzkazů, nikdo na to není zvědavej.
Reagovat
Pe3k
Ok.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na tomhle turnaji ho psychika podržela víc než jindy, proč, to netuším. A zranění měl myslím taky...
Reagovat
farr
Jako nevim nevim všema tak opěvovanej Alcaraz a on odevzdá set dvojchybou. Ještě se musí hodně učit chlapec zlatý. Franta ho snad dneska uTiebreakuje. Na hardovej titul se prostě musí umět servis to není jak antuka kde stačí podávat vlastně i skoro jen spodem smilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jaktože si dnes netipoval? už jsem mohl vést 1-0 smile
Reagovat
paddy
Byla by nudná remíza
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ok smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hmm, kdo tu se mnou říkal, že jsou divná dvojka? Bylo nás víc. Chudák Simonasmile
Reagovat
Mony
Myslím, že nebyl o moc chudší, než ona, děti taky žádné, tak o co jde?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zřejmě o to, proč se rozvádísmile
Reagovat
Mony
Asi bylo oběma hůře, než za svobodna
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Otázka, jestli oběma...
Reagovat
Mony
Jasne
Reagovat
paddy
zbytečně se tady nehádejte a najděte si cestu ke kompromisu smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=pHYF-Y9bJTE&t=112s
Reagovat
Patik
Gratulácia Ruudovi..mily sympaťák.. sice je to profesionálny tenista a bojuje o post jednotky ale ten tenis co produkuje nieje zrovna z vysokej školy umenia..viacmenej taky klasický tenis občas úplne bez nápadu nič navyše čo prekvapí klasický pohyb klasické techniky ...niečo mi tam chýba..nenaplnilo ma to ako semifinále grandslamu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zapomněls na to, že nebyl na kurtu sám smile
Reagovat
Patik
Nezabudol.
Reagovat
annah
Mně to misty připadalo jako předčasně finále. A mam radost!
Ráno se kouknu na výsledek druhého semi. Ani jeden z těch dvou mě nijak zvlášť nezaujal, tak je mi jedno, kdo vyhraje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Chyba, František hrál proti Nadalovi parádně. .A Alcatraze vs Janek jsem neviděl, ale to prý bylo předčasné finále.
Reagovat
turista
Má se o co opřít. Málo UE, klasický styl, několik titulů, klidná povaha, houževnatost. Není kulturista což nevadí. Musí ale odhodit nadměrný respekt ze svého učitele. Do budoucna překážka pro Big 2.
Reagovat
annah
Kdo je jeho učitel? Že musí shazovat respekt...
Reagovat
turista
Nadal přece.
Reagovat
Marduch
Od Nadala se naučil returnovat 5m za BL.
Reagovat
mahycek
Přesně, u Ruudaa, ač je výbornej, něco mi u něj
chybí. Nějaká genialita, kterou použije v
důležité chvíli zápasu. No, jako světá jednička
určitě nebude dlouho. To není mašina, která by
trůn držela moc dlouho. I když přiznávám, že
je to sympatický mladý muž.smile
Reagovat
annah
Velmi sympatický. Něčím mi trochu připomíná Rogera.
Reagovat
Patik
aj mne ..trošku aj výzorom..ale to bude asi takou nejakou pokorou..možno aj určitou charizmou na kurte..
Reagovat
Roman47
Vítězný úder Ruuda na 2:1 ve 4. setu, to byla lahůdka. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejen ten, už jich zahrál víc a ta výměna na asi 46 úderů byla absolutně brutal, totální špička.
Reagovat
Roman47
Jojo. Normálně mužský tenis kromě Djokoviče nesleduji, ale tohle je fakt skvělý tenis.smile
Reagovat
annah
Závěr prvního setu byl teda lahůdka. To bylo na infarkt. Dlouho to přitom pro Ruuda nevypadalo moc dobře. Ale dobře to dopadlo. Zatím...
Reagovat
Marduch
Dobře? Chlapi fandí Khachovismile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
annah
Už jsem byla přípravná (kdyby Rusak nějak brutálně vyhrával), že to zbaběle vypnu a půjdu do peřin. :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kača je z Rusů nejsympatičtější a navíc, jak mě tu někdo poučil, má arménský původ. Ale Ruud je prostě velký sympaťák smile
Reagovat
annah
Otec Rus a matka Armenka ( nebo obráceně). Jo, vypada celkem sympaticky, ale žádnému Rusovi nemůžu fandit ani omylem. A Ruud je fakt mimořádně milej kluk, moc bych mu přála titul.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rozhodně, jeden možná ze 3.nejsympatičtějších hráčů na okruhu.
Reagovat
annah
Tak tak. Velká konkurence je Izzy.
Zato takový Alcaraz ve mně zatím žádné kladné emoce nevzbuzuje. Třeba to ještě přijde....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kája je v pohodě, ale je mu 19, tak uvidíme. Nicméně fair play už předvedl několikrát, soupeře umí ocenit a na tiskovce mluví líp než Nadalsmile
Reagovat
turista
Souhlasím. Na to, že je mu 19 let je Carlos úžasný.
Reagovat
turista
Big John je fajn.
Reagovat
annah
Ještě: sympatie k Ruudovi posiluje pohled na jeho tatínka v hledišti. To je týpek, kterému by člověk snad svěřil i rodinné finance...
(Přesný opak byl pohled na čarodějnici, která zrodila sestry Williamsovy)
Reagovat
paddy
myslíš křehkou Oracene smile

v růžové
https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2011/01/19/article-1348584-0CD286C3000005DC-662_306x545.jpg
Reagovat
annah
Tak to je bomba. Směju se tu nahlas...smile
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
mahycek
Ano, Ivan Lendl se stal porvé jedničkou po
Roland Garros po epickém finále, kdy porazil Johna Mc Enroa v pěti setech, když už prohrával
0-2 na sety a 2-4. Pak to otočil. Mc Enroe ten
zápas nestrávil dodnes.Ivan po skončení maratónu
se u lavičky pozvracel.
Reagovat
Krisboy
com žije! smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Fandina
Mám ráda Kaču, dlouho a fandím mu, takže mám ze SF radost, ale také fandím Ruudovi a vzhledem k tomu, že se u něj jedná i o jedničku, tak si moc přeji jeho výhru. A kdyby náhodou prošel do finále a Carlos ne, tak co. Bude to jednička, která má dvě GS finále.
Reagovat
Fandina
Bude to jednička, která má dvě GS finále, pokud by neporazil Frantu.
Reagovat
Nola
aj Lendl bol jednicka skor ako vyhral GS, alebo sa mylim? je to sice take zvlastne, lebo fanuskovska zakladna bola odkojena na hracoch, ktori museli bojovat o svoje miestecko na povestnom Olympe a porazat najvyssieho tenisoveho boha - Fedexa
Reagovat
Fandina
Asi ano. Lendl byl dvakrát ve finále GS a stal se jedničkou a potom teprve vyhrál GS. Nakonec jich bylo 8. smile
Reagovat
turista
Těch 8 GS neodpovídá obrovské tenisové kvalitě, kterou Ivan Lendl měl. Nemít potíže s páteří tak by na 100 titulů celkově jistě dosáhl.
Reagovat
brixner
Ivan, když překonal fóbie z McEnroa a Connorse(v počátcích, tuším 0:10 a 0:9), neměl v podstatě soupeře. Jistě, i on prohrával, ale mnohem častěji soupeře porážel, jeho éra hráčů, jako byli McEnroe, Connors, Gerulaitis, Vilas, Clerc, Dibbs, Teltscher, G a S. Mayerové, Wilander byla velice silná a Ivan víceméně uspěl! Takže stovka by mohla být reálná. Situace se o dost změnila s příchodem B. Beckera, na něj Ivan prostě zahrát neuměl, Becker mu "vzal" finále na USO, AUS i Wimbledonu, porazil ho i ve finále Turnaje Mistrů a kdo ví, kde ještě...Četl jsem kdysi interview s McEnroem, ten docela vážně tvrdil, že by dal dva wimbledonské tituly za FO 1984, tenhle zápas prostě vešel do dějin, do té doby Paříž moc neznala styl servis-volej a John byl tenkrát opravdovou pařížskou senzací! Já vím, je to už velmi dávno, ale byla to úžasná doba! Byli jsme ještě mladí a já měl Ivana strašně rád...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, brácha pak dostal juniorskou lendlovku Adidas. Krása, člověk se na ni podíval a viděl Ivanův jednoručák.
Reagovat
brixner
A já si osobně zahrál s Lendlem asi 15 minut v Báňských stavbách Ostrava v roce 1978, jen si už nepamatuju, jestli už hrál s Kneisslem nebo nesmile
Reagovat
Fandina
To ti bylo asi pět, ne?
Reagovat
brixner
Těsně vedle, bábi, táhlo mi na sedm a byl jsem tehdy vlastně sběrač. Ale pár úderů jsem Lendlovi fakt vrátil, prisambačku..smile
Reagovat
turista
To je bezva vzpomínka. Mně bylo v roce 1978 už 17. Ivan Lendl tehdy dostal naloženo v DC v Eastbourne a o rok později v DC na Foro Italico taky. Ve finále DC v Praze v roce 1980 už byl naprostá extratřída. Akorát ten Connors se mu posmíval a porážel ho. Ivan Lendl mu to pak vrátil i s úroky. Bilanci 5:13 obrátil na 22:13. Porazil Connorse 17x za sebou. Connors už jen krčil rameny a nevěděl jak má Ivana prorazit. Ivan změnil svět tenisu tak, že to kdysi zmínil i slavný Roger Federer.
Reagovat
brixner
Naprostý souhlas!!!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to musel být zážitek a hlavně moc pěkná tenisová vzpomínka.smile

Kneissl máme v XL verzi, úlet tahle plácačka.
Reagovat
brixner
Já měl kdysi Kneissl v černé barvě, měla takovou podivnou hlavu, jakoby na konci do špičky, ale byla dost lehká, jako kluk jsem hrál převážně s Artistkami a IL, měl jsem i takovou starou Murrya-Darling nebo tak nějak se to jmenovalo, zkoušel jsem i kovovou, podobnou Connorsově, prostě dostupné pálky, nosmile Ale ta Kneisslovka byla fakt super lehká - to si pamatuji!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, darling byla myslím hodně stará značka a tu kovovku jsem tenkrát vyzkoušel od kamaráda, jinak jsem měl taky černou artiskusmile Možná nejlíp se mi v tý době hrálo s jednou z prvních carbon pro Kennex.
Ovšem největší úlet byly šišatý hlavy, teda Head, co vypadaly spíš jak pádla. Bylo hodně zajímavý s tím hrát.
Reagovat
turista
A české míče se jmenovaly Optimit. Vyráběly se v SP Optimit Odry blízko Fulneku.
Reagovat
turista
U nás se vyráběla Artis Boron tehdy. Stála litr, což bylo na českou raketu hodně peněz.
Reagovat
turista
Ta kovová byla polská. Connorsovu kovovou Wilsonku nebylo možný sehnat ani v Tuzexu.
Reagovat
brixner
Jasně, já už si ale nepamatuju na značku, jen vím, že v místech, kde končil krček a začínala hlava rakety, byla taková plastový výplň, myslím, že byla červená, ale hrát se s tím kupodivu dalo, byla myslím z hliníku, takže dost lehká!
A taky pamatuju na akci těsně před Vánoci, já nevím...možná rok 78 nebo 79...V našem obchodním domě v oddělení sportu, dostali tenisové míčky zn. Tretorn, byly v plechovce po 3 ks, stály 20KČS a byly bílé. Potíž byla, že prodali jen jednu plechovku na osobu, u nás v baráku bylo plno kluků, jako jsem byl já, ale povětšinou hráli fotbal nebo hokej, takže jsem je sháněl a posílal pro ty tenisáky, můj táta mi tenkrát dal celou stokorunu! A nikdy nezapomenu na tu vůni, když se plechovka otevřela, vysyčelo trošku vzduchu a na každém míčku nápis Tretorn! Byla až škoda s nimi začít hrát, ale tenkrát jsme 25.12. jako kluci popadli hrabla, shrabali sníh z našeho asfaltovéhu kurtu a šli hrát tenis-o Vánocích!!! Ježiši, to už je let...ale krásné vzpomínky zůstávají napořád!smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kovovku si vybavuju s tím plastem podobně. Fotku na netu jistě najdeš.
A tretorny?smile Švédský snad nejtvrdší míče, dělový koulesmile Pořád nějaký mám, ale 40 let starý nejsousmile
Reagovat
mahycek
98% všech zápasů Ivana Lendla jsem sledoval.
Myslím GS a Turnaje Mistrů hlavně New Yorku a
DC Cupy, třeba ten v Argentině a další.....smilesmile
Reagovat
brixner
Já zase nezapomenu na odvrácený mečbol ve finále Turnaje Mistrů v New Yorku 1981 proti Gerulaitisovi!
Reagovat
brixner
Jojo, Argentina 1980, to byl Lendlův triumf! Bez něj bychom neměli absolutně šanci postoupit do finále DC! To byla doba...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A beze mě ho vyhrát smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No dobře, bez mého oblíbence smile
Reagovat
Roman47
Lendl na začátku prohrával s McEnroem 0:2 na zápasy. Později se to překlápělo nejvýše o 3 zápasy na jednu nebo druhou stranu. Až od stavu 15:15 vyhrál Lendl 6 zápasů za sebou. Celkově to skončilo 21:15 pro Lendla.
S Connorsem měl bilanci 0:8, 5:13, pak už neprohrál žádný zápas a celková bilance byla 22:13 pro Lendla.
Reagovat
brixner
Díky za osvětlení! Je to už dávno, nelze si všechno pamatovat...Ale myslím, že Connorse Ivan porazil poprvé v Torontu a Borga v Basileji - v pěti setech...
Reagovat
Roman47
Já si to nepamatuji. Internet pomohl. smile
Reagovat
brixner
Vzpomněl jsem si, že ve finále Forest Hills(nepamatuji si rok) Lendl porazil Connorse 6:0 6:0, fakt jsem na to do novin zíral jako blázen!!
Reagovat
paddy
se divím, že se to tady nedostalo

pořád tvrdím, že lidi na TP nesledují tenis nebo mu nerozumí smile

zrcadlovky a čepice smile
https://www.youtube.com/watch?v=6FkpPg8RXvY
Reagovat
Fandina
Jak souvisí Sabalenky tiskovka s tím, jestli lidi na TP sledují tenis nebo mu nerozumí.

Sabalenku prohra mrzela. Na tom není nic zvláštního.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile drsný, no.
A jestli se ještě do SF GS dostane, měla by na to být určitě líp psychicky připravená, protože tohle ji vzalo dost.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
paddy
nevím, jestli si někdo všiml, ale dole v zápatí webu je copyright 2008-2022 TP, což znamená, že příští rok slaví TP 15. výročí smile

Z toho logicky plyne, že se bude konat i sraz. Účast čekám vysokou. Místo je logické, k diskuznímu fóru velmi pasuje, a proto není potřeba ani hlasovat. Kde to tedy bude?

Pojedeme do Pičína smile
https://www.youtube.com/watch?v=hvDqFXGcinw&t=112s

Já už mám rozepsanou kroniku místního portálu, která bude vydána pod názvem
"TP aneb my všichni dobří kamoškové" smile

V předprodeji můžete objednávat za poctivých 499 Kč vč. poštovného

Budou tam i screeny nejlepších komentů. Prostě ideální dárek pro děti a vnuky. Každý bude mít možnost na sraz přijet i v tematickém tričku dle vlastní volby (za 399 Kč ve vysoké gramáží, takže kvalita). Jako volitelný text si můžete vybrat z následujících:

No1e má nějakého Morrisona u prdele
Brojler, Medvěd, Můra, Rybka, Žába
Emma mele maso, Novak mele Toma
pravá, levá, pravá, levá
Saša, Saša jede
Něco jako Tomič
H2H: Jyrka - Srdíčko 2-0
Peťa, Kája, Bára - všechny venku
Rublev? Toho si rovnou škrtám
Big3 forever
Zerogen forever
Jule forever

a další na přání...

prosím hlasujte, který nápis byste si zvolili (jen jedna odpověď je možná)

https://take.quiz-maker.com/poll4463018xBd954B76-139
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
paddy
máme tu nová pravidla pro ban

jen mi přijde divné, proč na tenisovém portálu je povolena trojchyba, když v tenise se používá dvojchyba smile

každopádně hned toho o víkendu využiji a vyčerpám si dvě varování
všechno to tady strhám, na nikom nenechám suchou nit včetně sebe smile

něco jako tohle - vila TP smile
https://www.youtube.com/watch?v=ra9pfwLa_II
Reagovat
com
smile lepsi zustanou smilesmile
Reagovat
Blondie
Chovej se slušně, Comí, co bychom bez tebe dělali?

A ať nejsem mimo téma: dneska to doufám uhraje Karlíček :-) strašný sympaťák, jak se parádně směje i v žáru bitvy!
Reagovat
Fandina
Pobavils smilesmile
Reagovat
paddy
jsem zvědav na konec turnaje, ti se můžou vymlátit ve všech možných kombinacích, malou výhodu má Ruud, který už zažil i finále

částečně ve hře mám ještě odvážnou myšlenku po losu
25.8.
finále může být klidně antukářské
Tsitsipas - Ruud

ten první shořel, ale druhý naopak překvapil smile

podle kurzů
42% oba favorité do finále
12% nikdo z nich (a Nadal no. 1)
46% (23%+23%) jen jeden z nich postoupí a bude jednička

tzn. na 58% můžeme už zítra znát no. 1

zajímavé, že Alc má už dvě prohry s Tif, možná mu nesedí jeho styl
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1567998031848689664

Fotka je z roku 2010, kdy královna naposledy navštívila Wimbledon.
Reagovat
Patik
a zároveň vzdal aj LaverCup.
Reagovat
Pe3k
alespoň bude mít svět letos nějakou šanci vyhrát
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Patik
Tak je tam Murray a Nadal takže šance tam mali aj predtým. smile
Reagovat
com
Casper smilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Zdravím všechny, kteří tohle budou číst,

včera se nám tu rozmohla diskuse o varování a banech, pro mě tedy jedinečná příležitost změnit pravidla, což mám v hlavě už dlouho. Chci změnu udělat hlavně kvůli tomu, že většina lidí, co dostala varování, ulítne jenom občas a chtěl bych jim tudíž dát více šancí, než se propracují k banu. To se samozřejmě netýká těch, kteří poruší pravidla nějakým nepřijatelným způsobem, ti dostanou ban buď ihned, nebo třeba i po prvním a druhém varování, a to bez diskuse.

Ti, co by dosáhli tří varování (ano, odteď to budou tři, berte to jako challenges remaining), tak se bude dít toto: Vzhledem k tomu, že stále nemám odpověď, zda je možné odblokovat nick, tak bude dotyčný požádán, aby sám vstoupil do tzv. půlroční podmínky. Ta by představovala jednoduše to, že tu půlroku nesmí napsat pod článek ani do diskuse jediný komentář (to je pro mě velice snadno dohledatelné). Pokud by podmínku porušil, bude mu nick zablokován mnou. Pokud ji dodrží, může se po půlroce vrátit do diskusí. Pokud by byla možnost odblokovat nick, sám si půlrok pohlídám a nick bude uživateli obnoven. Pokud ta možnost nebude, ztratí nick navždy.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
A teď k jednotlivým kauzám, které tu proběhly.

Pe3k/Ondrej2280: Chci, aby všichni začali s čistým štítem, odteď. To znamená, že ani jednomu z vás nedám varování, přestože byste si ho zasloužili oba. Ondrej si může přečíst, co zkopíroval Pe3k do diskuse pod článkem Alcaraze (určitě si to musel vidět), za určitá slova (nepomůžou ani tečky) bys dostal varování. Pe3k zase vyprovokoval konflikt pod stejným článkem o vypadnutí Nadala.

Forehand: Dostal ban zhruba před pěti měsíci a usoudil jsem, že by se mohl vrátit. Pod novým nickem se mu nechce do diskusí přispívat, takže záleží na něm. Pokud půjde nick obnovit, tak mu bude obnoven. Pokud ne, bude se muset smířit s tím, že už to nejde. Pak už je na něm, jestli své kamarády osloví s novým nickem a postupně se tady bude prezentovat tak, že bude jasné, o koho jde. Vzhledem k tomu, že po třech varováních následuje podmínka, ať už s možností odblokování nicku, nebo tím, že tu uživatel nesmí půlroku psát, si myslím, že je fér, aby se vrátil. Na spoustě zahraničních fór to funguje tak, že je uživatel zabanován na určitou dobu, nemusí to být vždy natrvalo.

Pokud by ale někdo porušoval pravidla neustále, tak doufám, že bude chápat, že už se sem pod starým nickem pořád dokola vracet nebude.

Poslední věc... všichni si dobře rozmyslete, co vám přijde jako důvod ke stížnosti... proč by měl někdo dostat varování/ban. Protože většinou došlo na situaci, kdy někdo dostal varování, přijal ho, ale dožadoval se toho, aby dostal varování i někdo jiný, s kým měl ten dotyčný konflikt. Mějte tedy na paměti, abyste zbytečně neprovokovali a snažili se reagovat ideálně bez nadávek. Nějaká úroveň špičkování mezi tábory fanoušků je přijatelná, ale nesmí to překročit nějakou únosnou hranici. Tím chci říct, že varování nebude za každého blbečka a hlupáka, ale za horší slova už být může.

Snad jsem na nic nezapomněl. Návrhy mi samozřejmě pište, ideálně, prosím, do vzkazů, ať to tu zbytečně nezahlcujeme.
Reagovat
Nola
Od: Ondrej2280
no dobre Nola, asi tu je to s tebou fakt zbytocne nieco riesit a pisat, poviem to jednoducho a jasne...si poriadne pri...... pí..---a v pohode si dopln pismena, ale za tymto si stojim, tak stupidnu zenu je hadam problem aj najst, na taku mozes len narazit....proste nonsens, ktory nevie o tenise absolutne nic...a pokial by som hodnotil mimo tenisu, tak to je este horsie..prides mi ako uplne ho...do
[ Reagovat ]
Reagovat
Nola
hadavy FH alter ego, ma urazil a bola som ticho, iba na okraj
Reagovat
Ondřej.Jirásek
neboj, sleduju ho, ale řekl jsem, že všichni teď začnou s čistým štítem, takže varování mu nedám, protože je to dva týdny stará záležitost. pokud by se něco podobného ještě objevilo odteď, dej mi vědět.
Reagovat
Pe3k
To je na ban pro Ondreje. Nadávat takhle ženě, kterou ani nezná. Je tady chvilku a už tím slovem od p počastoval dva lidi tady. smile smile smile Klasický fanda Nadala.
Reagovat
Nola
nechcem pre neho ban, iba cakam kedy prizna svoju pravu identitu smile, mne sa paci ako sa dokaze vytocit do nepricetna smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Marduch
Dáme ban Ondrejkovi a re-aktivujeme Forehanda a všechno bude zase jako dřívsmile
Reagovat
Nola
nikdy uz nebude vsetko ako bolo predtym smile, nikto uz nevrati dobu, kedy nikto neriesil politiku a tenis bol prioritou, aspon pre nas, ktori sme sa tenisom bavili, vtedy ani tie osobne utoky nemali taku vahu ako dnes, zial ...
Reagovat
Pe3k
Hlavně ti nejlepší odsud odešli smile
Reagovat
Ondrej2280
Nola,ty si tu asi vcera chybala,ze?:))
Reagovat
smazaný uživatel
Znám spoustu Nadalových fanoušku, kteří se chovají mnohem lépe než ty.
Ale to bys nebyl ty, aby sis do Nadala nekopl.
Reagovat
Nola
ja poznam dvoch, ktori tu uz nepisu - Matti a tito, kde su tie casy, kedy za nazor, nikto nikoho nenapadal a nezosmiesnoval, ze team.wta smile, ale boli tu aj hadky a osobne utoky, ktore si ty nemozes pamatat.....
Reagovat
Fandina
Jj, ti dva byli nebo jsou super. Já měla tita ráda, nevím, kde je mu konec.
Reagovat
Pe3k
Jeden z nich tu pořád chodí a přispívá, ale tak jednou za půl roku, myslím, že tito, ale ty dva sem si vždy pletl.
Reagovat
Fandina
jj v červnu tu tito psal viz níže
Reagovat
smazaný uživatel
Nolka establishmentka, ty se zvládneš zesměšnit sama.
Reagovat
Nola
naposledy som reagovala na slnieckara, pre teba plati jedine, skus opustit mamahotel, obstaraj si ubytko, plat si vsetko sam studentik smile
Reagovat
smazaný uživatel
Čím víc emotikonů, tím víc mimo.
Reagovat
Ondrej2280
Nola,ktore slovo z toho textu ťa mohlo urazit?:))
Reagovat
Ela-fon-isi
Ať žije Rusko!
Ať žije USA!
A dvě podmínky jsou vyčerpaný.smile
Reagovat
Fandina
:-DDDD smilesmilesmile
Reagovat
Ondra979
tenis komentovat nehodlam, ale vtipne to je.
ale hlavne Slava Ukraine, uz russacke nacky zenou tam, kam ta stredoveka sebranka patri, jen vydrzet a bude brzy zase klid!! smile
Reagovat
paddy
já budu drsnější

ať žije establishment a Moderna! smile smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Propagace pharmanarkomafie - okamžitý ban bez varování smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
lars
že stále nemám odpověď, zda je možné odblokovat nick
:))
Reagovat
woody
Chacanov - Ruud 3:1
Alcaraz-Tiafoe 1:3
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vidím to přesně obráceněsmile
Reagovat
vavrinec
Já také. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže první tip je domasmile
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dobře, u druhého jsem se spletl o setsmile nicméně mi bylo celkem jedno, kdo z nich vyhraje, každý má fajn příběh a oba jsou v pohodě...
Reagovat
aligo
Duch - Rus 3:2
Franta - Kája 3:1
Reagovat
Ondrej2280
moj tip:

Chacanov - Ruud 1:3
Alcaraz-Tiafoe 3:2
Reagovat
Ondřej.Jirásek
vidím to nějak podobně. nejlepší by bylo, aby si to Carlos s Casperem rozdali ve finále, abychom se vyhnuli tomu, že světová jednička nemusí mít GS smile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat
soloo
ja to vidím naopak, no každopádne po boji bude každý generál
Reagovat
paddy
lepší by bylo, kdyby oba prohráli a světová jednička by měla 22 GS

to bys pak mohl v klidu spát smile
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
Ondrej2280
Kto to vsadil podla mna?:))
Reagovat
Krisboy
Sleduje někdo čtyřhru? Včera jsem koukal na Salisbury/Ram vs. Cabal/Farah a byl to zatím nejlepší tenis, co jsem na letošním US Open viděl.

smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dík za tip na HL, jestli nějaký budou.smile
Reagovat
Krisboy
Vřele doporučuju, nejen tenhle zápas, ale debl obecně smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já viděl jen pár míčů Nicka s Kokkim a Nick zrovna zahrál parádní prohoz a fantastický lob přesně na BLsmile
Reagovat
Grape
Tak tady asi Ruud a Alcaraz a finále soubojem o titul i post světové jedničky. smile
Je tedy otázka zda se na Carlosovi nějak projeví ten čtvrtfinálový maraton...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Záleží, jestli mu NAdal půjčí svého mágasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist